Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Benny
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 17:25 Temat postu: |
|
|
Książki równiez znają być pomocne ale ja proponuję byś miała jakąś osobę z Twoich okolic w której znajdzieś wsparcie.
Ale jak pisałem uważam, że dobrze by było znaleźć (a może masz?) takową bezstronną by zamiast Ci pomagać nie szkodziła. _________________ Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 17:36 Temat postu: |
|
|
oj Benny Benny-
piszesz do mnie jak bym pierwszy raz na forum weszla. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Benny
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 19:39 Temat postu: |
|
|
laura52 napisał: | oj Benny Benny-
piszesz do mnie jak bym pierwszy raz na forum weszla. |
Tego nie stwierdzam lecz pomyśalłem, że może nie masz takowej osoby w swoim zasięgu- przynajmniej nie na chwile obecną.
Uważam nie zbyt zdrowim jeżeli ktoś kto doznał jakąkolwiek przemoc np. towarzyszy się tylko z innymi o tym samim losie bo to jednak niegatywnie wpływa jeden na drugiego.
Szukajmy również osób postronnych, którzy nie są w takiej samej sytuacji jak my więc mogą "trzeżwo" popatrzeć na naszą sytuacje i doradzić czymś innym nieś naszy koledzy/koleżanki od "bólu".
Więc uważam, że dla własnego dobra warto znać i jednych i drugych
Udanej imprezy życzę byś trochę zapomniała o troskach codziennego życia  _________________ Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 20:33 Temat postu: |
|
|
Proponuje usunac caly ten watek z forum, jest on zupelnie niepotrzebny i nic dobrego nie wnosi.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 20:51 Temat postu: |
|
|
usunac, wykasowac zamknac, zamazac i znow bedzie tu raj.
Witajcie w raju. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 20:59 Temat postu: |
|
|
Lauro,
w swoim glownym poscie napisalas nonsensy. Mimo, ze jestes ofiara przemocy to obowiazuja Ciebie tez pewne granice.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 21:09 Temat postu: olka2008 |
|
|
Zauważcie proszę, że jesteśmy ludźmi i w związku z tym mamy wolną wolę
Pomoc to nie narzucanie swoich racji, bo nikt nie jest w stanie tego robić. To od nas zależy, z czym się zgadzamy i co robimy. Przedstawienie nam alternatyw wyboru nie upoważnia do podjęcia jakiejkolwiek z tych decyzji. Możemy zawsze wybrać drogę inną, naszą...
Temat bzdurny. Proponowałabym go usunąć...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 21:19 Temat postu: |
|
|
Tak jest. Granice slepego bezwzglednego posluszenstwa . Robi sie.
jestem tylko mala glupia kura. |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 21:26 Temat postu: |
|
|
Ben masz 100% racji. Wyjsc z kregi przemocy to wejsc do swiata bez przemocy.
Nie jest to jednak takie proste. Ten dobry noemalny zdrowy swiat nie bardzo nas prosi do stołu. A i my lekamy sie przy nim zasiasc. Boimy sie,ze nie sprostamy. ze puscimy bąka tj nie upilnujemy swoich min, jezyka ,nastroju..
Chciałam tu puscic troche l;uzu, troche zartu ale nie chwycilo. Pewnie nie pora jeszcze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 21:38 Temat postu: olka22008 |
|
|
Lauro, proszę...
Jestem dorosła i mam prawo mieć swoje zdanie, jak każdy tu obecny.
Przeczytaj uważnie mój post. Powtarzam... Nikt niczego nie jest w stanie nikomu narzucić!!!
Słyszeliście o czymś takim jak WOLNA WOLA???
Tematy takie jak ten do niczego nie prowadzą, jak tylko do podziałów i kłótni. ...a zdaje się od tego już niedaleka droga do agresji. Agresja natomiast prowadzi do przemocy. Od tego uciekłam i nie zamierzam się z nikim tu kłócić. Nie szukam wrogów. Szukam pomocy. Znalazłam ją tutaj i tu jestem. Jeśli ktoś nie znalazł tu czegoś, czego szukał, adios, droga wolna.
WOLNA WOLA
STOP AGRESJI NA FORUM NL
Apel dla wszystkich: NIE WPROWADZAJCIE PODZIAŁÓW NA FORUM NL!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
rprafal
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 22:11 Temat postu: Re: olka22008 |
|
|
olka2008 napisał: | Lauro, proszę...
Jestem dorosła i mam prawo mieć swoje zdanie, jak każdy tu obecny.
Przeczytaj uważnie mój post. Powtarzam... Nikt niczego nie jest w stanie nikomu narzucić!!!
Tematy takie jak ten do niczego nie prowadzą, jak tylko do podziałów i kłótni. ...a zdaje się od tego już niedaleka droga do agresji. Agresja natomiast prowadzi do przemocy. Od tego uciekłam i nie zamierzam się z nikim tu kłócić. Nie szukam wrogów. Szukam pomocy. Znalazłam ją tutaj i tu jestem. Jeśli ktoś nie znalazł tu czegoś, czego szukał, adios, droga wolna.
WOLNA WOLA
STOP AGRESJI NA FORUM NL
Apel dla wszystkich: NIE WPROWADZAJCIE PODZIAŁÓW NA FORUM NL!!! |
w jednym poście a tyle sprzeczności
olka2008 napisał: |
Temat bzdurny. Proponowałabym go usunąć...  |
olka2008 napisał: | ...mam prawo mieć swoje zdanie, jak każdy tu obecny. |
---------------------------------------------------------------------------
zamaist marnowac energię na analizę tekstu można inaczej.. czyż nie ...
pozdrawiam
Maras |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 23:27 Temat postu: |
|
|
ja tu nie widzę żadnych sprzeczności
przeczytaj dokładnie...
dynamika-w kilku zdaniach napisane to co ja się namordowałam na pół strony..i zero odzewu
bardzo trafne i dosadne
uwielbiam takich ludzi jak ty 
:*
Ola masz rację tutaj nie powinno byc żadnych podziałów
Brawo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 9:28 Temat postu: |
|
|
według mnie forum NL jest po to zeby rozwiazywac swouje problemy a nie ich sobie dokładać, Jesli komus rady osob pomagajacych nie odpowiadaja powinien z nich nie korzystac i na tym skonczyć.
Awanturowanie sie, obrazanie siebie nawzajem niczemu dobremu nie słuzy a jedynie pogarsza sytuacje osób które sie tutaj znajdują.
Obecni na forum pomagacze robią wiele dobrego i juz niejednej osobie pomogli wiec kwestionowanie tego jest niesprawiedliwoscią
Ja równiez jestem za usunieciem tego wątku w całości |
|
Powrót do góry |
|
 |
selment
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:06 Temat postu: |
|
|
Słyszę co chce usłyszeć i widzę dokąd sięga mój wzrok. I nie chcę i nie mogę mówić za forumowiczów i przepraszam jeśli kogoś uraziłam mówiąc ogólnie!!!! Teraz mówię sama za siebie!!!!!!!!! Jestem forumowiczką od niedawna , otrzymałam pomoc i wsparcie i od koleżanek i od moderatorów. Otrzymałam wskazówki które mogłam ale nie musiałam wykorzystać lub mogłam ale nie musiałam wykorzystać w całości a częściowo!!!Każdy przypadek jest inny i wymaga innego podejścia i nawet nie wskazane jest automatyczne wdrażanie wskazówek, trzeba je przeanalizować i dopasować do potrzeb i możliwości własnych. Wolna wola i rozumowanie pozwala mi na taką opcję i nie muszę robić tego co podpowiada mi Kazik czy Laura czy..... - MOGĘ ALE NIE MUSZĘ, MOGĘ GDY CHCĘ, ALBO WIEM ŻE JEST TO DLA MNIE DOBRE!!!!
Nikt mnie do niczego nie zmusza a to co uważam za mało dla mnie znaczące zwyczajnie pomijam.Nie jestem robotem którego można zaprogramować - bo zwyczajnie się nie dam!!!! nie jestem kurą bo nie chcę nią być!Forum mi pomaga ale nie jest w stanie nakazać mi czegokolwiek bo zrobię co i jak będę chciała biorąc pod uwagę sugestie i cenne rady. To nie Kazik stawia za mnie kroki - ja je stawiam on podpowiada co mogę zrobić by były trafne i to nie Laura za mnie walczy ale korzystając z jej cennych doświadczeń popełniam o wiele błędów mniej i idę swoją drogą pamiętając o ostrzeżeniach i radach tu zaczerpniętych.
Uważam że temat powinien być w całości usunięty bo świadczy i znów (mówię tylko co myślę) o nas samych! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 11:50 Temat postu: |
|
|
selment napisał: | Słyszę co chce usłyszeć i widzę dokąd sięga mój wzrok. (...) Uważam że temat powinien być w całości usunięty bo świadczy (...) o nas samych! |
zabieram głos z poczucia odpowiedzialności, by nie dopuścić do tego, że znów ktoś zmarnuje bolesną naukę na błędach, po prostu usuwając ślady błędów, tylko dlatego, żeby to "dobrze wyglądało", a nie by widząc to i pamiętając, wziąć odpowiedzialność na przyszłość
nie usuwajmy historii, bo taką ona jest, patrząc na nią bierzmy pełną odpowiedzialność za siebie na przyszłość
tylko poznając swoją nędzę można mieć wgląd w siebie, a to jest coś zupełnie innego od uciekania w fałszywy obraz siebie, czyli zakłamanie
może widząc jacy byliśmy, będziemy lepszymi dla siebie nawzajem, zdolnymi do współ-czucia i otwartymi na to jacy jesteśmy, bo każdy człowiek ma wybór jakim wybiera, że chce być
tylko prawda wyzwala, pełna prawda, o tym co jest w nas niedoskonałe jak i o tym co jest dobre, trzeba z pokorą akceptować prawdę o sobie i starać ją zmieniać, a nie tłuc lustra i uciekać, bo uciekając można kogoś po drodze nie zauważyć, a nawet zadeptać, a i tak to jest ucieczka w ślepą uliczkę |
|
Powrót do góry |
|
 |
|