Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

czy to jest znęcanie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maga

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maciej_w-a co myslisz o tym ponownym pojawieniu się meża na końcu, gdy stella już sobie życie na nowo zaczeła układać?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sabrina

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maga.. czy ja dobrze sie domyslam?

upsss.. tez mam taki etap..
Powrót do góry
maciej_w

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
maciej_w-a co myslisz o tym ponownym pojawieniu się meża na końcu, gdy stella już sobie życie na nowo zaczeła układać?

Niewiele o tym mysle, bo tez niewiele Stella napisala. Na czym te ukladanie zycia ma polegac. Na czym ma polegac owo tajemnicze pojawienie sie bylego meza. I co to znaczy, ze byly maz chce ja ukarac. Przypuszczam, ze jej byly opowiedzial nowemu facetowi jakie z niej ziolko i mu ja odradzal. Moze tez jak sie pojawil nowy facet to ojciec przestal byc potrzebny i stad konflikt.
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maciej_w-wiesz jesli były mówił coś nowemu o niej złego...to wiesz z niego nie jest człowiek w porządku, bo gdyby taki był to by sie nie wtrącał, jej nowe życie nie jest sprawą jej byłego bez względu na to jaka ona była dla niego,
a może były jest zazdrosny ze stella ułozyła sobie zycie bez niego? taką opcje wykluczyłeś?
Powrót do góry
maciej_w

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
maciej_w-wiesz jesli były mówił coś nowemu o niej złego...to wiesz z niego nie jest człowiek w porządku, bo gdyby taki był to by sie nie wtrącał, jej nowe życie nie jest sprawą jej byłego bez względu na to jaka ona była dla niego,
a może były jest zazdrosny ze stella ułozyła sobie zycie bez niego? taką opcje wykluczyłeś?

Moze ale tego nie wiemy. Natomiast jej intencja pojawienia sie na tym forum jest chec zemsty na bylym mezu.
A tak wogole to nie dajmy sie zwariowac. Zlosliwy prezent, posiadanie wrednej tesciowej, uderzenie sciany, namawianie na rzucenie studiow, odwiedzanie tesciowej z dzieckiem to nie jest zadne znecanie meza nad zona ani tym bardziej rodzina.
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jaka jest definicja znecania?-znecanie musi powodowac ból moralny,
każdy inaczej odbiera bodzce, nie ma przyżądów które są w stanie obiektywnie zmierzyć czy dane zachowanie dana osoba odebrała jako upokarzajace dla siebie, wszystko opiera sie na subiektywnej ocenie danej sytuacji przez innych.
a według Ciebie znęcanie jest czym?
Powrót do góry
maciej_w

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie Stella nie byla ofiara znecania.

Odnosząc się do Twojej definicji to muszę powiedzieć, że jestem ofiarą znęcania się nade mną przez żonę ponieważ:
- żona bezustannie namawia mnie na seks,
- nakazuje mi robić obiady,
- ciagle zmusza mnie do wynoszenia śmieci (nie mowiac juz o zmywaniu podlogi brrr),
- zabrania mi pierdziec, bekac i przeklinac.

To wszystko powoduje u mnie ogromny ból moralny. Chyba popedze do prokuratury i zglsze molestowanie i znecanie sie.
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maciej_w-ja tylko przytoczyłam co kiedyś przeczytałam w piśmie z prokuatury, więc nie jest to moja definicja, a Ty odpowiedziałeś złosliwie
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maciej_w napisał:

Odnosząc się do Twojej definicji to muszę powiedzieć, że jestem ofiarą znęcania się nade mną przez żonę ponieważ:
- żona bezustannie namawia mnie na seks,
- nakazuje mi robić obiady,
- ciagle zmusza mnie do wynoszenia śmieci (nie mowiac juz o zmywaniu podlogi brrr),
- zabrania mi pierdziec, bekac i przeklinac.

To wszystko powoduje u mnie ogromny ból moralny. Chyba popedze do prokuratury i zglsze molestowanie i znecanie sie.
Normalnie już cię lubię witaj w kręgu ofiar przemocy i posłuchaj tych pan one napewno powiedzą ci jak się niszczy mniejsze zło a żyje większym złem:)SmileSmile
Powrót do góry
maciej_w

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
maciej_w-ja tylko przytoczyłam co kiedyś przeczytałam w piśmie z prokuatury, więc nie jest to moja definicja, a Ty odpowiedziałeś złosliwie

Papier jest cierpliwy i wszystko zniesie nawet bzdury napisane przez prokuratora. Oczywiscie, ze napisalem zloslwie.
Powrót do góry
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 16:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maciej_w napisał:
Jak dla mnie Stella nie byla ofiara znecania.
.........

To wszystko powoduje u mnie ogromny ból moralny.

Jak dla mnie to nie wiesz o czym mowisz.

pozdrawiam,
P.

Ostatnio zmieniony przez dynamika dnia Czw Paź 30, 2008 1:55, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
maciej_w

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agnieszka1970 napisał:
Normalnie już cię lubię witaj w kręgu ofiar przemocy i posłuchaj tych pan one napewno powiedzą ci jak się niszczy mniejsze zło a żyje większym złem:)SmileSmile

Dzięki za słowa uznania. Jestem tutaj po to żeby dać odpór praktyce nadużywani retoryki przemocowej w prywatnych wojnach i wojenkach. Zwłaszcza chcę się sprzeciwić słodkim feminazistowskim pierdom wydalanych na forum przez mizoandrystów.
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz doskonale cię rozumiem bo jeszcze tydzień temu nie za bardzo bym to rozumiała,a ponieważ te panie za wszelką cenę chciały mi pokazać jak mam zniszczyć życie mojego dziecka to zauważyłam co jest tu najważniejsze za wszelką cenę zniszczyć płeć przeciwna tylko po to aby zaspokoić swoje potrzebyto żałosne że na tym cierpią najbardziej dzieci które dość szybko znajdą się w gabinecie psychologa bo ktoś im zniszczył dzieciństwo:(Sad
Powrót do góry
Marchewka34

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszko panie , ani nikt inny nic Ci nie chcial pokazac , przedstawiono Ci tylko wlasne punkty widzenia , Twoj odbior jest wylacznie TWOJA prywatna sprawa.Juz kiedys pisalam ze nie szukasz rozwiazania , lecz przepisu czy recepty.
Pozdrawiam Ewa
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 23:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marchewka34 napisał:
Agnieszko panie , ani nikt inny nic Ci nie chcial pokazac , przedstawiono Ci tylko wlasne punkty widzenia , Twoj odbior jest wylacznie TWOJA prywatna sprawa.Juz kiedys pisalam ze nie szukasz rozwiazania , lecz przepisu czy recepty.
Pozdrawiam Ewa
nie wiem czy zauważyłas że to był przykład a moja osobę proszę zostawić,a przepis to zapraszam do kuchni tam ja ci go mogę dać.
Wiem że nie ma gotowego przepisu na życie ale chyba nawet nie zauważyłas że tu dobro dziecka się nie liczy,najważniejsze to to aby wyjść z przemocy później oddać dziecko a później....no cóż to zostawię sobie w myśli.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 3 z 7

Skocz do: