Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monia
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 19:05 Temat postu: prawa rodzicielskie |
|
|
mam pytanie co daje ograniczenie praw rodzicielskich moj maz od dluzszego czasu wyk. dziecko do swoich niecnych czynow robi mu wode z mozgu dziecko jest male wiec o to nie trudno nie chce pisac o szczegolach na forum bo sie po prostu boje ze zostane rozpoznana
co mam robic jak ograniczyc ta przemoc wobec dziecka ? wlasnie dowiedzialam sie na sprawie ze chce pelnic piecze nad dzieckiem choc we wniosku zabezpieczajacym kontakty z dzieckiem napisal ze chce abym na czas rozwodu to ja pelnila piecze nad dzieckiem? co robic pomocy, nie poddam sie nie oddam dziecka takiemu psychopacie potem przez msc. dziecko dochodzi do siebie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renata Moderator - Pracownik NL

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 14:27 Temat postu: |
|
|
Monia,
zadzwoń do któregoś z prawników "niebeiskiej Liniii":
Telefoniczne dyżury prawne:
PŁATNY 0 22 666 28 50
w poniedziałki 17.00 - 21.00 i w środy od 18.00 - 22.00
Na pewno uzyskasz więcej informacji na temat mozliwości prawnych ochrony siebie i dziecka.
Pozdrawiam serdecznie
Renata |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 19:37 Temat postu: |
|
|
Bardzo Ci dziekuje za informacje mysle ze owiele wiecej mi pomoga niz prawnik ktory dziala tylko za kas i chce cos wyciagnac |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agata24
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 22:57 Temat postu: |
|
|
Ja na rozwodowej wnioslam o ograniczenie wladzy rodzicielskiej, o ograniczeniu praw do dziecka nie ma co marzyc bo jesli "krzywdu dziecku nie robi" to nikt tego nie uzna, takie prawo. Mowilam o krzywdzie psychicznej, ale to za malo, nawet w badaniu psychologicznym nie wyszlo, bo dziecko male. Co do pieczy to nie przyznaja mu dziecka, nie martw sie, ale znam Twoj strach. Wnies o kontakty do sadu rodzinnego, podaj swoja propozycje i wtedy odbedzie sie sprawa, na ktorej Wasprzesluchaja i sad cos postanowi nawet na czas rozwodu - koniecznie tak zrob, bo jak nie, to zostana takie kontakty jakie sa, musisz przedstawic swoje stanowisko! mozesz wniesc o badanie w rodzinnym osrdodku diagnostycznym - u pscyhologw sadowych, moze wyjda jego manipulacje wzgeldem dziecka. Powodzenia, trzymaj sie. _________________ Agata |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 21:21 Temat postu: |
|
|
WITAM CIE
Dzieki za info. wlasnie mialam juz pierwsza sprawe i niestety maz pierwszy zdazyl wniesc o zabezp. kontaktow z dzieckiem tak samo jak pierwszy wniosl o rozwod tak jakby znal moje plany caly czas mnie szpiegowal to straszny koszmar w moim zyciu, sad oddalil propozycje badania przez specjalny osrodek bo wnosilam wlasnie o to niewiem na jakiej podstawie bo nie wyjasnil wiec jestem w kropce ustalil oczywiscie kontakty ojca z dzieckiem i zebezpieczyl je a oprocz tego ojciec powiedzial ze zmienia zdanie i chce aby dziecko bylo przy nim i on pelnil nad nim piecze i na czas trwania rozwodu i w ogole sad narazie sie nie ustosunkowal bo musi pewnie to zbadac ale strasznie duzo mnie to zdrowia kosztuje juz zaluje ze w to wszystko wdepnelam zamiast isc po najmniejszej linii oporu chociaz z drugiej strony zdaje sobie sprawe z tego ze wlasnie tego odemnie by oczekiwal abym znowu mu ustapila i zrobila to czego on chce |
|
Powrót do góry |
|
 |
viktoria
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 0:28 Temat postu: |
|
|
własnie w czwartek mam rozprawe w tej sprawie,i tez jestem prirazona,bo juz sama niewem czy dobze zrobilam?!bylyj chce zebym wycofala sprawe,ale myśle ze to tez nie jesć dobryj pomysiel. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 18:12 Temat postu: |
|
|
Trudno coś powiedzieć Wam kobiety ale...nie załamujcie się, sądy najczęściej orzekają, że dziecko zostaje przy matce, ale...najgorsze jest to, ze na czas rozwodowych potyczek mąż zmienia sie nie do poznania, interesuje sie dzieckiem, przyjeżdża na wizyty, daje prezenty, mami, jest wobec dziecka serdecznym i czułem ojcem...Widocznie ma dobrych doradców, którzy mówią mu żeby interesował się dzieckiem wtedy sąd weźmie to pod uwagę w wyroku rozwodowym... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 18:23 Temat postu: |
|
|
Oczywiście aby nie dać sie zamknąć w ramki mitów i stereotypów dodaję....
to dotyczy wielu mężczyzn ale bywają tez inni
 _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|