|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
leni56
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:02 Temat postu: |
|
|
Witaj Anno.
Teoretycznie jestes przygotowana. To bardzo dobrze.
Gdy jest wodka, to w zasadzie nie ma o czym mowic. Trzeba dzialac.
My, ktore mamy nie pijacych gadow w domu mamy trudniej, bo musimy udowodnic to co dzieje sie bez swiadkow, w 4 scianach domu.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anna120
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 15:24 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Tobą. Trudniej jest chyba walczyć z kimś, kto na zimno planuje swoje postepowanie. Teoretyczne przygotowanie jest, chociaż gorzej z praktycznym. To, co mówi mój mąż, staram się ignorować, jednak czasem się nie da. On jest po prostu nachalny i namolny. Nie przyjmuje zupełnie do wiadomości, że ja to naprawdę robię. A kiedy coś nie idzie po jego myśli, to dopiero wtedy zaczyna się polka. Najgorsze jest to, że nie należę do spokojnych osób i czasami boję się, że w tej wściekłości mogę zrobić coś głupiego. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 19:07 Temat postu: |
|
|
Nasze życie skąłda sie jednakowo z mądrych i mniej mądrych kroków. Czasami nasze błędy pozwalają nam szybciej zrozumiec nas samych i podjąc ostateczna decyzję. Myslę, ze i te błędy i te zwycięstwa sa jednakowo potrzebne, abysmy umeili kroczyc przez życie. Czasami jest więcej tych dobrych, a czasami złych. Nie przejmowac się, ufać, ze każdy nasz krok i działanie jest potrzebne nawet wtedy gdy jest nieprzemyslany i głupi. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasmin
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 23:46 Temat postu: |
|
|
Witajcie kochani
Ale sie oposcilam w dol
Oposcilam sie w pisaniu na forum,ale za to poszlam w gore(troche)z sama soba .Przeczytalam "Kobiety,ktore kochaja za bardzo" i to byl dla mnie celny strzal z ta ksiazka .
Czekaja mnie nie lada trudy,ale dosyc z siedzeniem na zadku,nic do nas nie przyjdzie samo,Swietego Mikolaja tez trzeba wczesniej zamawiac
Moze bede sie rzadziej odzywac,ale bede z Wami caly czas,bo to tutaj znalazlam zyczliwych ludzi ,za co serdecznie wszystkim dziekuje . |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 0:04 Temat postu: |
|
|
NL jest po to aby zaglądać po nowe wiadomości i nowy wiatr w żagle działania. Posiedzimy sobie cichutko przy kawie, niektórzy przy zielonej herbacie:) , poplotkujemy, ponarzekamy na polityke i pocieszymy sie z Twoich sukcesów. Przychodź tyle razy ile nas zapragniesz zobaczyć i poczuć! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasmin
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 0:16 Temat postu: |
|
|
Dziekuje Ci Echnatonie za mile slowa .A wiesz,ze posiedzialabym sobie z Wami na ploteczkach ?Nie nazekam,bron boze na te forum,bo tutaj plotkujemy o czyms innym ,tylko mi zwyczajnie w swiecie brakuje,pobycia z ludzmi,pogadania o tzw,wszystkim i o niczym.
Ale,jest dobrze i licze na to,ze bedzie lepiej . |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 0:39 Temat postu: |
|
|
musi być lepiej:) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 0:41 Temat postu: |
|
|
Nadzieja na nadzieję to już prawie sukces  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 14:08 Temat postu: |
|
|
jasmin napisał: | Witajcie kochani
.Przeczytalam "Kobiety,ktore kochaja za bardzo" i to byl dla mnie celny strzal z ta ksiazka |
moje życie ta książka też zmieniła
poszła dalej w świat...niech teraz innym pomoże tak jak i mi
Super jaśminku- ciesze się ogromnie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasmin
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 23:49 Temat postu: |
|
|
Witajcie
Nic nie pisze,ale jestem tutaj codzien:)
Napisze tylko tyle-wazy sie u mnie,oj wazy,atmosfera gesta,az trudno oddychac,juz niedlugo pojdzie para przez gwizdek,a wtedy nic i nikt mnie nie zatrzyma,bo jak bedzie wielkie buuuummmm i wejde na wlasciwy tor,to pojade...to wiem na pewno,bo siebe ja znam,znam ta Anke,ktora kiedys bylam!
I brzmi jak grozba,a niech sobie brzmi,sobie ani dziecia tym krzywdy nie robie !
pozdrawiam Wszystkich!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 0:16 Temat postu: |
|
|
Z TWoich słów wnioskuję, że owoc dojrzewa, a skoro owoc dojrzewa to niedługo spadnie z drzewa i będize wielkie bummmm!
Nadchodzi czas zbiorów.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasmin
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 0:42 Temat postu: |
|
|
Czas zbiorow bedzie pozniej,najpierw buum oczysci pole,zasieje na nim dobre ziarno,mam nadzieje,ze plony sie udadza
pozdrawiam... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 0:45 Temat postu: |
|
|
Ależ Aniu, dobre ziarno jest w Tobie! W Twoich marzeniach, pomysłach na zycie i tęsknotach. Ono wciąz odradza sie do życia. Zdecydowanie optuje za czasem zbiorów  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasmin
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 1:00 Temat postu: |
|
|
Teraz decyzje naleza do mnie i ode mnie zaleza zbiory.Jestem bardziej zdecydowana,pewniejsza siebie,to i decyzje przychodza latwiej,kiedys bylo to dla mnie wielkie wyzwanie,balam sie robic sama cokolwiek,strasznie mnie to meczylo psychicznie,krecilam sie w kolo nie widzac wyjscia,a jak juz gdzies tam daleko widzialam jakis promyk swiatla,to balam sie do niego podejsc.A teraz,to widze,ze wystarczy wyciagnac reke i nie bac sie otworzyc drzwi,a nikt mnie nie zmusi do przekroczenia progu...jesli mi sie nie bedzie podobalo,to co widze,za drzwiami....zawsze moge je zamknac
pozdrawiam.... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 11:24 Temat postu: |
|
|
Odwagi i pewnośći, ze wszystko co czynisz jest dla Twego dobra. Jeśli cos nie zgadza sie z Twoimi poczuciami wartości to....po prostu zamknij te drzwi! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|