Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pysia
|
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 13:21 Temat postu: |
|
|
oo tak las...jesienny wlgotny i ciepły,pachnący opadniętymi liśćmi, mokrą korą..do tego lekki wietrzyk i słońce chylące się ku zachodowi...mmmm...albo morze -też jesienią, w niezwykłym szafirowoniebieskoszarym kolorze huczące, z falami jak pędzące słonie...tak z 11 w skali ...mmm...albo kocyk,fotel,książka(ale nie jakaś-TA książka), pyszna herbata, popołudnie a za oknem deszcz, ziąb i wichura...mmmm.moje magiczne miejsca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mersi
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 9:10 Temat postu: ... |
|
|
Hm...
Domek z bali gdzieś w górach...Ciepło z kominka...Kubek gorącej herbaty z rumem po długiej wyprawie...przyjaciele wokół...serdeczne pogaduchy i śmiech...Drzewa rozbujane wiatrem...Kot wygrzewający się na piecu...
W górach zawsze pokornieję.Czuję respekt.Ale i nabieram sił...
Szkoda,że mam je tak daleko... _________________ Dopóki walczysz,zwyciężasz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasmin
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 16:12 Temat postu: |
|
|
Witajcie!
Troszke sie tutaj zakurzylo,wiec postanowilam wpasc ze sciereczka
A moim magicznym miejscem sa ksiazki.....wylaczaja mnie na chwile czytania,wyciszaja,otwieraja klapeczki,ktore czesto sa pozamykane...Walia,danie z jednego garnka-tak ja Walie nazwalam-swietnie smakuje,pieknie wyglada.....ojjjj,teskno mi do niej...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Menace
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 0:44 Temat postu: |
|
|
Gdzies nad rzeka, patrząc jak woda powoli płynie..Delikatny wiatr we włosy i łzy nadziei na "lepsze jutro"powoli, mimowolnie cieknace po policzku.. _________________ Feeling you, fearing you... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grajda
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 8:52 Temat postu: |
|
|
Witajcie! Czytam i sie zastanawiam nad lasem słńcem czy górami i stwierdzam że to piękne miejsca w których bywam i odpoczywam ale jakos czuję się samotna. ostatnio odkryłam swoje miejsce ukojenia a jest nim stajnia gdzie pośród 8 koni jest ten mój który przyszedł na swiat na moich oczach dziś ma juz prawie 2 lata i ufa mi bezgranicznie a ja jej[bo to klacz] kiedy jest mi źle wsiadam w moje stare autko i jade do stajni.Gdy do niej wchodzę widzę wszystkie końskie głowy skierowane w moją syronę i z zaciekawieniem patrzące co nam nasza pani przyniasła dobrego. To napawa mnie taką dumą i uczuciem miłosci. Czyszczę wszystkie każdego po kolei a one patrzą na mnie tymi swoimi pięknymi oczami, i poddają sie wszystkim zabiegom.Dzieki nim mam spokój duszy, czuję się bezpiecznie czasem opowiadam im o swoich problemach siedząc na sianie i zajadając razem z nimi marchewkę a one stojąc nade mną cicho rżą tak jak by mówiły-nie martw się życie jest ciężkie ale dzięki miłości i oddaniu wszystko można zmienić. Spedzam tam czasem długie godziny ale warto bo jadąc do domu czuję się silniejsza wyciszona i pełna optymizmu. Wierzę że kiedyś moje życie się odmieni i znowu będę szczęśliwa. Pozdrawiam serdecznie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 11:35 Temat postu: |
|
|
.................  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 22:18 Temat postu: |
|
|
moje magiczne miejsce to dom w którym niema przemocy a który stworzyłam mojej córce dzięki pomocy zupełnie obcej osoby to ona dała mi mieszkanie w spadku mój darczyńca zmarł w ubiegłym roku dlatego teraz ja czekam na takich rozbitków życiowych jak ja aby w miarę możliwości im pomóc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 20:34 Temat postu: |
|
|
Czy to mimi propozycja dla wszystkich potrzebujących? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 19:30 Temat postu: |
|
|
jeśli będzie to w mojej mocy to tak co prawda nie finansowo ale schronieniem dla ofiar przemocy tak |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 14:39 Temat postu: |
|
|
Czy to nieformalne schronisko dla potrzebujących? W jakim miejscu na ziemi? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 17:36 Temat postu: |
|
|
w moim mieszkaniu mogę przenocować jedną lub dwie osoby przez kilka dni |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 20:58 Temat postu: |
|
|
Jeszcze powiedz nam gdzie jest Twoje mieszkanie? To chyba niezła propozycja do tego aby pomagać w sytuacjach awaryjnych? Cieszę się spotykając w życiu takich ludzi! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 21:58 Temat postu: |
|
|
mieszkam w Bydgoszczy a dokładnie podam jeśli będzie taka potrzeba ze względu na to aby mój były nie zrobił mi nalotu |
|
Powrót do góry |
|
 |
madzialenka_25
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 18:42 Temat postu: |
|
|
Rodzina.....
Gdyby nie ona nie było by nas, niebyłoby po co i dla kogo żyć..
Ale czasem lepiej ze wzgledu na wszysko jest zyć samemu niż z najblizszymia ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 17:17 Temat postu: |
|
|
Madzialenka- rodzina to ważny element naszego życia , czy tego chcemy czy nie....
kształtuje nas zarówno jej brak jak i jej istnienie
pozostaje nam tylko zaakceptować ten stan rzeczy i przed dalej mimo wszystko.
możemy już sami decydować o sobie, sami po części stanowić o naszym szczęściu
|
 |
|