Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 13:21 Temat postu: |
|
|
nie przerażajcie mnie tą listą- mój syn za rok do komunii idzie.....
Ale nie zdziwiłabym się gdyby cos takiego u nas wymyślono hehe. Skoro teraz dzieci biegają do kościoła z kartkami ze swoim imieniem i nazwiskiem, które muszą wrzucac do urny- ot taka forma sprawdzania czy chodzą do tego kościoła( samo słowo nie wystarczy), to bardzo możliwe że przed komunią wymyślą coś bardziej zaskakującego;) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
alma
|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 15:37 Temat postu: |
|
|
cześc ...Nicola 2006, a może chce po prostu dać rozgrzeszenie za jednym zamachem, kropnie kropidłem z ambony, puknie i po sprawie ....co sie będzie przemęczał? Wczoraj w " Drzyzdze" pewna pani opowiadała jak to jej ukochany ksiądz spowiadając innych ,z nią sms - ował...A tu tyle dzieci, nic co podsyciłoby wyobraźnie, same nudy...jednym słowem strata czasu....
U mnie w parafii ksiądz podzielił dzieci idące do komunii na te z rodzin pełnych i rozbitych ..te z pełnych szły rano, tamte po południu...w końcu jak piętnować to do końca...na szczęście moje dziecko szło w przyszłym roku, tak,ze to "wyróżnienie "ją ominęło _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 22:31 Temat postu: |
|
|
niestety trzeba brać dużą poprawkę na wszelkiego rodzaju telewizyjne tok-szoki . Nie do końca są to wiarygodne programy.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 23:19 Temat postu: |
|
|
Alma to co opisałas to już jakas paranoja... to rozgraniczanie.... serio godne potępienia.... nigdy tego nie zrozumiem.... wiem że moja przyjaciółka kilka lat temu miała u nas problem podczas komunii syna, bo w międzyczasie rozwiodła się z mężem i ksiądz miał jakieś " ale" bo rodzina niepełna.... i spore boje toczyła aby bez przeszkód dziecko mogło pójść do komunii....i ona i mąż.... walczyli mocno aby ich dziecko nie było "inne", "gorsze" ... jak dla mnie to chore.........
Ja w swojej rodzinie jestem tą czarną owcą co kościół omijam szerokim łukiem.... zjawiam się tam od święta albo jak mam potrzebę ( niekoniecznie na mszę) troszkę jak hipokrytka sie zachowuję bo moje dzieci wychowane w wierze katolickiej itp... a ja sama nie daję przykładu i robię masę rzeczy niezgodnych z naukami.. ale wierzę, tak wierzę tyle że nie w kościół... ten jeden element dla mnie jest nie do przyjęcia w obecnej formie i w tym co u mnie serwuje się z ambony... _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 6:54 Temat postu: |
|
|
Pewnei wiele jest takich kwiatków w terenie, gdzie dyskrymiancja i poniżanie jest na pożądku dizennym a pewne osoby zmaiast nieśc przykazanie miłośći stygmatyzuja i tak poronione zwiazki i osoby.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
alma
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 22:28 Temat postu: |
|
|
maras.. na zycie ..na zycie poprawke... _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
alma
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 22:36 Temat postu: |
|
|
ale jest cudnie wiecie..wiosna... ...to jedna z przywilejów podróży...zobaczyć coś..tak nagle i niespodziewanie...coś czego wzrok nie sięga..taki niby tylko autobus..300km....i takie cuda...bażant z tym swoim ogonem, na tle szaroburym, jak przerysowany, nienaturalny....a jednak wzrok go chłonie....i lisek w rudawym nowym już futerku , zamierający na sygnał pociągu... i tyle saren i świergotów rzędem siedzących na płotach....i jelonek z różkami wcietymi w victorie:)
wiosna..jezioro zaczęło rozmarzać..ja tez:) _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 22:46 Temat postu: |
|
|
dzisiaj widziałam żurawie!!!!!!!!!! szok...... i przelatywały gęsi hałasując na niebie.... idzie wiosna kochani a z wiosną nowe siły, nowe pomysły i nowe możliwości:) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 7:43 Temat postu: |
|
|
A ja ...połamałem pod koniec lutego swoja skrobaczkę do szyb i doszedłem do wniosku, ze nowej nie kupuje bo już zima się kończy a w nowym sezonie może będize inna moda:) A tu jak na złośc, dziś znów musiałem skrobac szyby....
 _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nocka
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 10:27 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry. No tak Wiosna! Echnaton skrobaczka nie problem zawsze mozna sprobować pochuchac na szyby. Ja to mam problem pies mi zjadl nowiutkie pantofle hehehe a tu do kosciola trzeba iść. I jeszcze jedno Czy ktoś moglby przestawic zegarek na forum Mam w sobie cos z dedektywa Monka i strasznie mnie to drażni heheheehe Milej niedzieli wszystkim:) :D _________________ "Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi
Bo nie jesteś sam " |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fifiola Moderator - Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 20:03 Temat postu: |
|
|
Wiosna w pełni, a nasz wyluzowany temat umarł, więc go ożywiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 22:45 Temat postu: |
|
|
ot co  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 9:44 Temat postu: |
|
|
mój pies dostał zapalenie ucha środkowego...
ale jaka jest dzielna przy czyszczeniu tych uszy i aplikowaniu żelu....
przekochana jest mówie wam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 23:43 Temat postu: |
|
|
Aniu, wyraźnie wyczuwam kłamstwo w Twoich słowach. Rozumiem zapalenie lewego ucha, prawego, eqwentualnie obu ale środkowego...
Pozdrowienia dla Twego pieska i jego uroczej opiekunki.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 9:02 Temat postu: |
|
|
Szefi zabrała MNIE na wycieczkę szkolną alez Kraków jest wspanialym miastem ))) tyle że od jazdy autobusem zadek mnie boli hihihihihi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|