Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 13:16 Temat postu: |
|
|
 _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 22:21 Temat postu: |
|
|
ja kocham poranną kawę z mlekiem i pół łyżeczki cukru....
i kocham budzic sie rano i patrzeć na śpiące dzieciaki.... _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
malenka
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 8:32 Temat postu: |
|
|
ja uwielbiam kawę-mogłabym ją pic co chwilkę Zabielaną ale nie słodzoną.Właśnie w tej chwili piję ją z Wami wszystkimi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
autumn
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 14:53 Temat postu: |
|
|
Ja z kolei kocham książki. Jestem w fazie końcowej cudu jakim są "Żarna niebios" M.L. Kossakowskiej. Jeśli ktoś lubi fantastykę, a w szczególności anioły - polecam. Choć nie zawsze optymistyczna, to mądra i skłaniająca do refleksji książka... Aż żałuję że się kończy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pyza73
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 20:20 Temat postu: |
|
|
Jak kawa, to tylko czarna i gorzka. I gorąca! Takiej nie odmówię
Uwielbiam czytać, znajomi się ze mnie śmieją, że w razie braku lektury przeczytałabym książkę telefoniczną
Lubię science fiction, horrory, a ostatnio pochłaniam książki o wampirach.... Jakoś mnie kręcą Nie wiem, czego to objaw...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
autumn
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 20:28 Temat postu: |
|
|
Pewno niczego złego. Ważne że masz jakieś hobby i ulubioną tematykę. A książka to najlepszy przyjaciel co z tego że wampir... czasu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Berenika
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 20:47 Temat postu: |
|
|
Chyba Wiśniewski ( ten od ' Samotności w sieci') powiedział, że książka jest gipsem na połamane serce . Dla mnie jest skutecznym opatrunkiem na poranioną duszę .......... ale sens taki sam Książka zawsze mnie ratowała przed zgłupieniem do reszty, zmuszała do pomyślenia, a co najważniejsze przenosiła w inną bajkę  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 21:07 Temat postu: |
|
|
Także uwielbiam literaturę i tą łatwą i a także nieco nudniejszą techniczną.
Pyza a Grahama Mastertrona czytujesz bo wspomniasz że lubisz ten typ . Osobiscie także przeczytałem prawie wszystkie wydania tego autora- polecam. Choć teraz odstawiełem ten gatunek.
ps. Wiśniewski zawsze jakoś mi się dobrze kojarzy.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
autumn
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 21:44 Temat postu: |
|
|
Ach samotnośc czytałam siedząc przez cała noc w pustym pokoju w akademiku... To było coś... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pyza73
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 21:55 Temat postu: |
|
|
Grahama, Kinga, jak leci... Uwielbiam wszystkie książki Jonathana Carrola ( są "odjechane") , Umberto Eco, Kirsta, Whartona ( choć już trochę zaczyna mnie nudzić), thillery medyczne ; lubię różną tematykę, style.
Jak dotąd moje ulubione książki to "Mistrz i Małgorzata" i "Noce i dnie" Pomagają zawsze!! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 23:02 Temat postu: |
|
|
nieżle . Faktycznie gustujesz w różnej tematyce literackiej
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 12:44 Temat postu: |
|
|
Tez jestem zwolennikiem "Mistrza i Małgorzaty" i "Paragrafu 22" i "Pod wulkanem". Carollem zaczytywałem się przez kilka lat...
Każdą z tych ksiazek uwielbiam na swój sposób... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 22:35 Temat postu: |
|
|
Mistrz i Małgorzata to podstawa:)
Kiedys zaczytywałam się w Whartonie , Cooku i Ludllumie......podobała mi się książka Browna- Kod leonarda da vinci potem obejrzałam film i miałam niesmak... film klapa totalna... ale często tak bywa z ekranizacjami....
Ostatnio ruszyła mnie pozycja Tony Parsons- Mężczyzna i chłopiec.... piękna historia, zryczałam się jak bóbr:D
A w ogóle to chyba się starzeje bo wróciłam do książek Małgorzaty Musierowicz które czytałam jako nastolatka:) Idę od początku całej jeżycjady i mam ubaw niesamowity....kiedyś widziałam jej twórczość i perypetie jej bohaterów inaczej... dzisiaj czytam po raz 100 te same książki i widzę to zupełnie inaczej.... ale nadal jest na czasie:) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
malenka
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 16:36 Temat postu: |
|
|
Tak. Miło jest wrócic do książek które czytało się bardzo bardzo dawno temu. Całkiem inaczej się na te książki patrzy....ja ostatnio wróciłam do książek Krystynay Siesickiej np " Zapałka na zakręcie", teraz czytam "Skradzione dziecko" Keith Donohue...fajnie jest przenieść sie w ten świat |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 21:14 Temat postu: |
|
|
oooo czytałam Zapałkę _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|