Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:00 Temat postu: |
|
|
NIKOLA2006 napisał: | Renatka co to za blog? | znajdziesz go bez problemu,
nie moge zrobic tu reklamy ale wpisz w google
11-letnia dziewczynka zaatakowana nożem przez matkę na pierwszej stronie pokarze ci sie mój blog |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fifiola Moderator - Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:03 Temat postu: |
|
|
Renata, jak wspomniałam na co dzień pracuję z dziećmi skrzywdzonymi. Nie przez fora internetowe i nie na odległość. Wręcz przeciwnie, bo w realnym świecie. Zanim zaczniesz wyciągać jakieś wnioski albo stawiać zarzuty zastanów się.
Jeżeli masz wątpliwości, czy powinnaś pomagać dzieciom, bo ponosisz tego konsekwencje lub brakuje Ci kompetencji to tego nie rób. Nie kreuj też wizji świata, w którym brak ludzi pomagających, czy tych nazywanych ludźmi dobrej woli. Takich ludzi jest wielu i nie zapominajmy o tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angie
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:07 Temat postu: |
|
|
Renatko tak sobie napisze , jeśli 1975 w Twoim nicku to data urodzenia to powiedmy że jestes rówieśniczką. Mam wrażenie że jednak nie do końca przestudiowałas to forum. ŻADNA Z NAS NIE CHCIAŁA ROZBICIA RODZINY!!. każda wychodziła za mąż za faceta z bajki, pełna nadziei na zbudowanie wspoólnego zycia dla rodziny i naszych dzieci, I wyobraz sobie że niejedna czy( choc mało męzczyzn na tym forum) , niejeden z nas czekał cierpliwie całe lata na zmainę, w ostanim odruchu rozpaczy RATOWANIA rodziny biegał na terapie dla małżeństw, mediatorów by znależc prawdziwa przyczyne problemu , sposoby na rozwiązania itd , itp. Wiekszośc z nas dotarła glowa do muru .................. wtedy jest odruch ratowania siebie i dzieci od zaburzonej osobowości małżonka , która nie poddaje sie żadnym formom pomocy.
jestes bardzo niesprawiedliwa wygłaszając sądy , że lekko sobie wazymy problemy naszych rodzin!! Rozwody , odejcie od zaburzonego partnera to dla nas dramaty!!!!!! A nie lekka szybka decyzja!!!!!!! wiążąca sie bardzo często z zaczynaniem zycia od nowa w sferze emocjanoalnej jak i materialnej bardzo często! zwró uwage że czest uciekamy od oprawcy w jednej koszuli i potem walczymy o dobro naszych dzieci. szukając nowej pracy i swojego nowego miejsca na ziemi. Przypłacając to wszystko atakami depresji , stracheno dalsze jutro.............. Kochana co innego jest chwilowy konflikt w małzeństwie a co innego przemoc stosowana przez jednego z partnerów
pozdrawiam
Angie
p.s walczaca o przetrwanie małżeństwa 2 lata.................. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:07 Temat postu: |
|
|
Fifiola napisał: | Renata, jak wspomniałam na co dzień pracuję z dziećmi skrzywdzonymi. Nie przez fora internetowe i nie na odległość. Wręcz przeciwnie, bo w realnym świecie. Zanim zaczniesz wyciągać jakieś wnioski albo stawiać zarzuty zastanów się.
Jeżeli masz wątpliwości, czy powinnaś pomagać dzieciom, bo ponosisz tego konsekwencje lub brakuje Ci kompetencji to tego nie rób. Nie kreuj też wizji świata, w którym brak ludzi pomagających, czy tych nazywanych ludźmi dobrej woli. Takich ludzi jest wielu i nie zapominajmy o tym. |
TAK PAMIETAM ZE SA LUDZIE KTÓRZY POMAGAJĄ.
starajmy się nie używać dużych liter - w internecie to może oznaczać krzyk
ale jako psycholog wiesz ze dzieci wierza że w internecie są anonimowi,
i bardziej tu ufaja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:12 Temat postu: |
|
|
Angie.... napisałas kwintesencję tego o czym myślałam teraz... _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fifiola Moderator - Współpracownik NL psycholog

|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:13 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ale jako psycholog wiesz ze dzieci wierza że w internecie są anonimowi,
i bardziej tu ufaja Crying or Very sad |
No właśnie. I dlatego pomoc dzieciom w internecie nie może być przypadkowa i nieprofesjonalna. Dobre chęci to jedno, a zadbanie o realne bezpieczeństwo dzieci w internecie to drugie. Dopóki nie będzie pewności, że miejsce jest bezpieczne nie można oferować takiej pomocy.
Żaden profesjonalista nie zajmie się pomaganiem, jeżeli nie będzie miał poczucia, że to miejsce JEST bezpiecznie.
Uważam, że najrozsądniej i najzdrowiej jest skupić się na takich działaniach, które umożliwią dzieciom większy i łatwiejszy dostęp do pomocy w realnym świecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:14 Temat postu: |
|
|
Cytat: | jestes bardzo niesprawiedliwa wygłaszając sądy , że lekko sobie wazymy problemy naszych rodzin!! Rozwody , odejcie od zaburzonego partnera to dla nas dramaty!!!!!! A nie lekka szybka decyzja!!!!!!! wiążąca sie bardzo często z zaczynaniem zycia od nowa w sferze emocjanoalnej jak i materialnej bardzo często! zwró uwage że czest uciekamy od oprawcy w jednej koszuli i potem walczymy o dobro naszych dzieci. szukając nowej pracy i swojego nowego miejsca na ziemi. Przypłacając to wszystko atakami depresji , stracheno dalsze jutro.............. Kochana co innego jest chwilowy konflikt w małzeństwie a co innego przemoc stosowana przez jednego z partnerów | znam to ale w calym tym balaganie dzieci psychicznie zostaja same.
Nie bede podwazać tu slów napisanych przez mamy,
Ale na milość Boska pomysl,
sa terapie dla kobiet po przemocy i rózne inne a ile w tych kryzysowych sytuacjach jest terapi dla dzieci
Pytam teraz o grópowe terapie, gdzie dziecko spotyka rówiesnika,
który przechodzi to samo
Znasz takie bo ja nie a szukalam.
Putam o fora dla dzieci ty dla siebie takie masz a dzieci
One sa zapomniane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:16 Temat postu: |
|
|
Fifiola napisał: | Cytat: | ale jako psycholog wiesz ze dzieci wierza że w internecie są anonimowi,
i bardziej tu ufaja Crying or Very sad |
No właśnie. I dlatego pomoc dzieciom w internecie nie może być przypadkowa i nieprofesjonalna. Dobre chęci to jedno, a zadbanie o realne bezpieczeństwo dzieci w internecie to drugie. Dopóki nie będzie pewności, że miejsce jest bezpieczne nie można oferować takiej pomocy.
Żaden profesjonalista nie zajmie się pomaganiem, jeżeli nie będzie miał poczucia, że to miejsce JEST bezpiecznie.
Uważam, że najrozsądniej i najzdrowiej jest skupić się na takich działaniach, które umożliwią dzieciom większy i łatwiejszy dostęp do pomocy w realnym świecie. |
Powiedz mi fifiola czy jak przyjdzie do ciebie 10 letnie dziecko to przyjmiesz ja
Czy przypadkiem nie potrzebujesz zgody rodzica/opiekuna  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:17 Temat postu: |
|
|
Nie ma zaufanych i bezpiecznych for dla dzieci. Piszę to z uwagi, iż się tym zajmuję na całą Polskę. Podkreślam nie ma takiego forum. Te co znajdziemy nawet nie spełniają namiastki bezpieczeństwa.
Oczywiście są rózne portale społecznościowe i dzieci piszą tam ile wejdzie ale bezpieczeństwa tam nie ma. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:17 Temat postu: |
|
|
czekaj Renatka bo ja się pogubiłam.. pytasz o fora dla dzieci gdzie są terapie? _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:18 Temat postu: |
|
|
NIKOLA2006 napisał: | czekaj Renatka bo ja się pogubiłam.. pytasz o fora dla dzieci gdzie są terapie? | nie terapie w realu a fora w internecie |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:24 Temat postu: |
|
|
maras napisał: | Nie ma zaufanych i bezpiecznych for dla dzieci. Piszę to z uwagi, iż się tym zajmuję na całą Polskę. Podkreślam nie ma takiego forum. Te co znajdziemy nawet nie spełniają namiastki bezpieczeństwa.
Oczywiście są rózne portale społecznościowe i dzieci piszą tam ile wejdzie ale bezpieczeństwa tam nie ma. | i z tym sie zgodze ze internet jest niebezpieczny zwlaszcza dla dzieci oslabionych psychicznie
Ale real tez tym dzieciom nic nie zapewnia oprócz glupiej wizyty u psychologa..
Wies ze wlabrzych ma terapie z rodzin alkocholowych gdzie dzieci w tym uczestnicza
W tym samym czasie co ich rodzic/opiekun jest na terapi w innym pomieszczeniu jest terapia dla dzieci gzdie dziecko spotyka kolegów o tym samym problemie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:26 Temat postu: |
|
|
internet jest narzędziem nie jest ani bezpieczny ani niebezpieczny ani dobry ani zły. To ludzie mogą stanowić zagrożenie.
a Poradnie Psychologiczne w Wałbrzychu ?
W kompentencje poradni alkoholowych nie wchodzę po prostu nie jestem w tym specjalistą. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:32 Temat postu: |
|
|
Cytat: | a Poradnie Psychologiczne w Wałbrzychu ? |
oferuja to co wszystkie,
choc szczerze mówią gorzej o tu funkcjonuje niź gdziekolwiek,
A przemocy jest tu duzo, duze bezrobocie sie do tego przyczynia.
Poradnia alkocholowa byla przykladem ze mozna w realu stworzyci miejsca grupowych spotkań dzieci o tej samej problmatyce |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 0:37 Temat postu: |
|
|
tak szczerze mówiac w polsce terapie zaczyna sie powaznie jak sie jest doroslym i jak juz ma sie problemy z normalnym funkcjonowaniem.
Dlatedo mamy:
DDA,DDP,DDRR itd |
|
Powrót do góry |
|
 |
|