|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 13:09 Temat postu: Bezpłatne warsztaty dla kobiet po rozstaniu |
|
|
Bezpłatne warsztaty dla kobiet po rozstaniu
Wszystkie Panie zapraszamy na bezpłatne warsztaty psychologiczne, które odbędą się w siedzibie Stowarzyszenia Współpracy Kobiet NEWW-Polska w Gdańsku w dniach 20-21 i 27-28 czerwca 2009. Głównym celem warsztatów jest odbudowanie wiary we własne siły i możliwości, zaufania do siebie po przerwaniu destrukcyjnego małżeństwa, a także przepracowanie sytuacji trudnej, jaką jest rozwód. Cel ten osiągnięty będzie dzięki pomocy psychologicznej oraz wsparciu
Cele warsztatów:
- Spotkanie z innymi kobietami w podobnej sytuacji.
- Próba rozpoznania swoich potrzeb, celów czy obaw.
- Próba rozpoznania i wyrażenia uczuć towarzyszących rozstaniu.
- Praca nad poczuciem własnej wartości.
- Zaplanowanie ważnych sfer życia w przyszłości.
- Umożliwienie dyskusji na temat problemów związanych z rozwodem, w atmosferze bezpieczeństwa i akceptacji.
- Odpowiedź na pytanie: „Jak chronić dzieci przed konsekwencjami rozwodu?”
- Wyjaśnienie wszelkich kwestii prawnych związanych z postępowaniem rozwodowym.
- Rozpoznanie przekazów dotyczących rozwodu płynących z kultury, stereotypów, przekazów rodzinnych i własnych przekonań.
- Rozpoznanie i zmiana stereotypowego myślenia na temat siebie, jako kobiety po rozwodzie.
- Warsztaty zaplanowane są dla 3 grup (8 – 14osób). Zajęcia każdej grupy będą trwać 2 weekendy (soboty i niedziele), po 8 godzin każdego dnia.
Wykorzystane zostaną takie formy pracy jak: burza mózgów, psychodrama, praca w parach, rysunek projekcyjny, dyskusja, bajka i metafora, wizualizacje.
Projekt prowadzony jest dzięki dotacji Samorządu Województwa Pomorskiego. Zapisy pod numerem telefonu: 0-58 344 38 53. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 13:10 Temat postu: |
|
|
ale mi się teraz dostanie od męskiej części forum.....
chciałbym żeby takie szkolenia też były dla mężczyzn...ale ciekawa jestem ilu z nich by z tego skorzystało.... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renata.p.1975
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 14:02 Temat postu: |
|
|
kulerzynka napisał: | ale mi się teraz dostanie od męskiej części forum.....
chciałbym żeby takie szkolenia też były dla mężczyzn...ale ciekawa jestem ilu z nich by z tego skorzystało.... |
a ja bym chciala aby takie warsztaty byly tez dla dzieci,
które najbardziej tego potrzebują  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 14:10 Temat postu: |
|
|
taka pomoc dzieci moga otrzymać w ośrodkach psychologicznych, w Centrach i Ośrodkach Interwencji Kryzysowej, w Krakowie są tez miejsca takie jak Stowarzyszenie Siemacha, oraz Ośrodek Profilaktyki Środowiskowej- miejsce dla nastoletnich dzieci, młodzieży szkolnej gdzie mogą się spotykać 5 dni w tygodniu, są organizowane także wyjazdy na obozy- fajna sprawa- uczestniczyłam w tym   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|