|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Reniutek
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 12:11 Temat postu: Pomóżcie mi,proszę:( |
|
|
Witam.Nigdy nie sadziłam,że będę potrzebowała pomocy tego forum.
mam 13-letniego syna,jestem 5 lat po rozwodzie.wynajmuje mieszkanie,a od roku mieszka ze mna Tomasz (konkubin).mamy 2 miesięczna córeczkę.pare tygodni temu Tomek upił się i pobił mnie,kiedy miałam na ręku małą.Pił wczesniej,awanturował sie,ale bez przemocy.
ponad dwa tygodnie byłam u mamy,a on sam w tym mieszkaniu.po jego prośbach wróciłam,zaczęlismy od nowa.Dodam,że wczesniej była interwencja policji,podczas tego pobicia.Kiedy wróciłam,mielismy wizyte policjanta,powiedziałam mu,że doszliśmy do porozumienia.
Wczoraj znów Tomasz przyszedł pijany,krzyczał na mojego syna,nie uderzył,ale.......
Nie wiem,co robić.Wiem od jego mamy,że problemy z alkoholem i przemoca juz miał.Mieszkał daleko,tam sie wymeldował,sprowadził do mnie.
Oboje jesteśmy zameldowani u mojej mamy w innym miescie,bo to mieszkanie wynajmuję.Z jednej strony chce ,żeby wszystko się ułozyło,ale w to nie wierzę.A boje sie,że dobrowolnie i bez awantury sie nie wyprowadzi.Kocham go,ale co to za miłość,jesli rani .Błagam o radę |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reniutek
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 14:44 Temat postu: |
|
|
szkoda,że wciąz nikt mi nie odpowiedział.zaglądam co chwilę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 14:48 Temat postu: |
|
|
Reni
strasznie mi przykro, że i ciebie to spotkało. Czy czytałaś artykuły z czytelni? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reniutek
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 14:51 Temat postu: |
|
|
tylko niektóre,bo przy małej mam mało czasu.czekam teraz na Tomka,potem tej strony juz nie otworzę.Powoli tracę chęć do zycia,radość z uśmniechu mojego maleństwa.Mam 40 lst ,życie dało mi córeczkę,ale.....i faceta wariata |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 14:55 Temat postu: |
|
|
Tutaj znajdziesz fachową pomoc, najlepiej gdybyś skorzystała z pomocy psychologa. Jedno jest pewne: musisz zapewnić bezpieczeństwo sobie i swoim dzieciom. Nie trać wiary w życie, nadziei na lepsze jutro.
Ściskam mocno, nie jesteś sama! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reniutek
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 15:49 Temat postu: |
|
|
na wizytę u psychologa w naszym miasteczku nie mam szans,a tu czy jest mozliwa koresondencyjna pomoc psychologa i porada prawna? |
|
Powrót do góry |
|
 |
MMS
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 17:27 Temat postu: |
|
|
Reniu - czy jesteś przekonana, że chcesz się pozbyć go ze swojego życia? Bo na to środki prawne na pewno się znajdą.
Myślę jednak, że koniecznie porozmawiaj z psychologami - na pewno Twoje miasto zapewnia taką pomoc.
Myślę, że za chwilę ktoś się tu odezwie, jak masz szukać.
Ja bym zadzwoniła do urzędu miasta lub na policję i zapytała gdzie mogę szukać pomocy psychologa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 17:37 Temat postu: |
|
|
Reni - na pewno odezwie się do Ciebie psycholog dyżurujący na tym forum, możesz napisać do niego PW. Poza tym na www.niebieskalinia.pl jest poradnia mailowa, telefoniczna i adresy instytucji działających w twojej okolicy. Pomoc tych instytucji, pomoc psychologów jest bezpłatna. Zajrzyj sobie tam, znajdziesz informacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reniutek
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 21:57 Temat postu: |
|
|
do poradni meilowej zajrzę,jak będę sama w domu.Nasze miasteczko jest małe,tutaj jestem znaną osobą,pracuję w szkole.pewnie i tak juz część osób wie,co tu sie dzieje czasem.jescze niedawno widzieli,jak jestem szczęsliwa,zakochana,ale teraz juz tylko usmiechnieta,bo tak trzeba.Chce to ratowac,ale Tomek musi chcieć.On myśli,że nic sie nie dzieje.Teraz odsypia,a każde moje gadanie.....to trucie,bo nic się nie stało |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 9:33 Temat postu: |
|
|
Rozumiem o czym mówisz, mój mąż też twierdzi, że się czepiam i gdyby nie moje gadanie, gderanie to nasze małżeństwo byłoby szczęśliwe. Trzymaj się Reniu, jadę na wczasy będę za dwa tygodnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 10:16 Temat postu: |
|
|
Reniutek witaj napisz do Echnatona lub marasa oni podesla ci osoby kolejne do pomocy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reniutek
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 12:55 Temat postu: |
|
|
dziękuję.Mam nadzieję,że choć trochę będzie mi lżej,Kazdy dzień oczekiwania na jego powrót....ukochanej osoby ,zamienia sie w podświadomy strach.gdyby tylko pozwolił sobie pomóc,uświadomił,że nie umie nie pić....jak twierdzi....pije piwo,bo lubi:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 17:05 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to wystarczy - pomoc psychologa przez internet ale...na początku może warto spróbować. Fifiola i Marysia są psychologami i możesz do nich bezpośrednio zwrócić się o pomoc.
Gdybyś miała watpliwości prawne - jesteśmy z Marasem do dyspozycji. Ważne abyś umiała zatrzymać przemoc, zapewnić sobie bezpieczeństwo a w dalszej perspektywie szukała szansy w całkowitym wyjściu z przemocy. To jest możliwe - bez względu jaka podejmiesz decyzje co do dalszego życia - my wszyscy ja zaaprobujemy. Zadanie na dziś - zapewnić bezpieczeństwo, aby zminimalizować wystąpienie sytuacji związanej z przemocą a jeśli już wystąpi to....wiedzieć co zrobić i jak zrobić! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:29 Temat postu: |
|
|
Reniutku śmiało korzystaj z pomocy tutejszych psychologów Fifioli i Marysi
Najlepiej na PW
Pozdrawiam ciepło