Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

gdzie uderzyć

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolak

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 8:59    Temat postu: gdzie uderzyć Odpowiedz z cytatem

Witam
jestesmy małżeństwem blisko dwa lata, Z tego połowa okresu to ciągłe kłótnie i wyimaginowane przeświadczenie ze moja rodzina jej nie akceptuje cokolwiek by zrobili, jak nas odwiedzają słyszę ze przyjezdzają na kontrole sprawdzanie etc. Raz zamknęła mnie w domu przez co spóźniłem się do pracy po wielkiej kłótni, wyjechała do rodziców a tam naopowiadała ze ją pobiłem. Takie hece zdarzały się raz na dwa miesiące zawsze wyjazd na kilka dni do rodziców, którzy uważają ze ja strasznie krzywdze i że ona jest bardzo wrażliwa, nie mówiąc o wiecznych płaczach zmianach nastroju. Obecnie moja małżonka jest w 4 miesiącu ciąży i te swoje manie ma dosłownie raz na 2 tygodnie, tzn miała bo teraz nie wiem co sie z nią dzieje. Podczas jednego z pobutu w rodzinnych stronach nie poszła do mojej babci u której mielismy spać, następnie naopowiadała ze jej tego zabroniłem a sam poszedłem ze musiała spać w aucie itd.
Po tym zdarzeniu pojechała do rodziców. raz tam bylem, ale skończyło sie awantura pomiedzy mna a jej ojcem, oczywiście wszystko to moja wina. próbowałem sie kolejno z nimi skontaktowac, poprosilem o spokojna rozmowe bez nerwow + brak odzewu, nawet nie racza odebrac telefonu. Do zonz dzwonie wyszlam sms i nic. Zero kontaktu, w normalnych zachowaniach to z wrogiem sie rozmawia

Ogolnie ma jakas manie przesladowcza, ciagle uwaya ye moja rodzina jest przeciwko nie, cokolwiek sie nie zrobi zawsze na nie. ciagle powtarza ze oni zrobia wszzstko abz zwiazek si rozpadl dochodi rowniez do wyzwisk

. Obawiam sie najgorszego zwlaszcza ze jest w ciazy. na koncu nadmienie ze jej matka jest chora na schizofrenie.
Dodatkowo prawie dwa lata nie znalazla sobiee pracy, nawet jej praktycznie nie szukala, zero wychodzenia
Gdzie sie udac pomoc abz wkluczyć moje obawy, najgorsze jest trwanie w niepewnosci co sie dzieje
Sytuacja jak z filmu tato

Dodfatkowo zabrała mi dokumenty bankowe, karty kodów do rachunków musze je odzyskać, kilkakrotnie prosiłem nie dostałem (podobno zabrała je abym nie wybrał pieniedzy z konta) osttanio napisała mi ze jak chce to zebym sobie przyjechał po nie, już raz tak zrobiłem nie dostałem ich - zgłosić ten fakt na policje

Osobiście mam tego wszystkiego dosyć i coraz poważniej zastanawiams ię nad rozwodem. Pozostaje kwestia dziecka, którego sobie nigdy nie odpuszcze

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marko

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Umów się na wizytę do psychologa do Rejonowej Poradni Zdrowia Psychicznego. Porozmawiaj z nim na ten temat.
kulerzynka
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolak, witaj serdecznie Smile

Myślę że bardzo by Wam pomogła pomoc psychologa....,
Zwłaszca Tobie, na pewno Ci da wsparcie jakie teraz potrzebujesz, oraz porade jak si bronić przed tego typu manipulacjami jakie stosuje Twoja żona...

kolejna sprawą jest to skąd u niej takie przeświadczenie zagrożenia poczucia krzywdę ze strony Twojej rodziny, próbowałeś z nią rozmawiać na ten temat?

Z osoba chorą na schizofremię nie ma co rozmawiać, warto trochę zdobyć wiedzy na temat tej choroby i/lub porozmawiać na ten temat z psychologiem

Co myślisz o tym?

Pozdrawiam ciepło
Ania
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: