Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 20:46 Temat postu: |
|
|
To nie jest tak, że ja pracuje zawodowo, a żona wychowuje dzieci więc tylko ja przyczyniłem się do pomnożenia wspólnego majątku! Majatek wspólny to ten, który powstaje w czasie trwania naszego małżeństwa z wyjątkiem jakiś sytuacji szczególnych. chcecie podac tak sytuacje szczególną - proszę bardzo. Obama dostał nagrodę Nobla, która nie wchodzi do majątku wspólnego. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
msta
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 22:05 Temat postu: |
|
|
A jak wygląda sprawa, kiedy na koncie osobistym są jakieś oszczędności, w tym wypadku zarobione i odłożone przeze mnie, czy to wchodzi do wspólnego majątku, a jeśli tak to jak uciułane przez siebie pieniądze przeleję na konto zaufanej osoby to będą zabezpieczone przed mężem w razie rozwodu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 22:29 Temat postu: |
|
|
mój pan uwaza ze on i tylko on na wszystko zapracowal bo coz ja robilam... szkoda gadac zachowuje sie dzis dziwnie. byl nawet u mojej siostry zalic sie ze chce rozwodu... naopowiadal jej głupot no ale musze sie przygotowac na takie akcje  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 0:40 Temat postu: |
|
|
Wszystko wchodzi do majątku wspólnego, nawet oszczędności. Całę mienie zdobyte wspólnie czyli w czasie małżeństwa jest do podziału. Oczywiście mogą być np. spadki, darowizny dla jednej osoby. Wtedy od majątku wspólnego odlicza się te sumy i dopiero dzieli na pół. Dzieci nie są brane przy podziale majątku, one dziedziczą po rodzicach, ale po ich śmierci. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 0:58 Temat postu: serce |
|
|
A ja dziś usłyszałam, że dobra kobieta jestem i "serce zawsze po właściwej stronie miałam"tzn. po właściwej lewej stronie
Zapytałam wciąż męża , czy mu się z moimi sympatiami politycznymi nie pomyliło, bo mi faktycznie do Lewicy bliżej było
ale nie! dobra kobieta byłam i już!
I o tym moim dobrym sercu przypomniał sobie właśnie wtedy, kiedy poinformowałam go, że mam dowody przestępstwa które popełnil .
Blefowałam, ale trop jak widzę jest dobry, więc zabieram się do roboty.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 1:23 Temat postu: |
|
|
mój PAN przeszedł dziś samego siebie powiedział do mojej siostry że lubie wchodzić w pupe jej chłopakowi wypsneło mu sie siostry reakcja mi sie podobała heh a on zrobił sie bordowy
co do wspólnego majątku to tak jest ale nadal nie wiem jak to u mnie sie sprawdzi mąż chce podziału mieszkania które prawnie nie należy ani do mnie ani do niego  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 1:34 Temat postu: Zartowniś |
|
|
No to Kasiu, okazuje się , że dowcipne chłopisko z niego.Nic nam wcześniej nie wspominałaś:)Chce podzielić coś, co nie jest jego.Wyśmiałaś go już? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 1:37 Temat postu: |
|
|
ech on to powiedzial zlosliwie nawiazujac do tego ze go zdradzam na kazdym kroku wyśmiałam go i to nie raz jej najlepsze w tym wszystkim jest to ze zna sie z tym chlopakiem od dzieciństwa i taki przypał robi  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 1:47 Temat postu: |
|
|
No i dobrze ,sam sobie strzela gole.Niech tak dalej kombinuje , będziesz miała
potencjalnych świadków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 1:49 Temat postu: |
|
|
to nie pierwszy raz i zapewne nie ostatni ale najlepsze jest to że mnie to już nie denerwuje tylko śmieszy  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:03 Temat postu: |
|
|
To znaczy, że łapiesz dystans
I dalej powolutku do przodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:04 Temat postu: |
|
|
stwierdzilam ze moje nerwy nie maja sensu bo jemu przeciez właśnie o to chodzi nie dam mu satysfakcji  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:12 Temat postu: |
|
|
masz jakąś szansę na podjęcie pracy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:14 Temat postu: |
|
|
niewielkie szukam od dłuższego czasu i nic... myśle nad własną działalnością ale musze dokładnie wszystko przeanalizować  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:21 Temat postu: |
|
|
Życzę owocnych przemyśleń.To pierwszy krok do niezależności.
Pozdrawiam,
dobrej nocy:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|