Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

drugi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 34, 35, 36  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jesiennapiosenka

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to tak jak ja,żyłam w zamkniętym sarkofagu,wydawało mi się,że obnosząc pogodną twarz nikt nie zauważy że coś jest nie tak,a jednak...teraz dowiaduję się od znajomych,którzy jednak nie opuścili mnie tak naprawdę,od sąsiadów ,że wszystko i tak widzieli,że słyszeli,ale ...jakoś mi już nie wstyd,tak jak wcześniej...jakbym wraz z osobą tyrana pozbyła się źródla tego wstydu..niestety dołka mam niesamowitego,trudno mi pokonać zwykłe codzienne czynności..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kaska-24

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 23:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ludzie widza tak samo znajomi czy rodzina tylko każdy milczy... moja mama nie dostrzegala niebezpieczeństwa póki jej siostra a moja ciotka nie zapytała jej co się dzieje u mnie w domu Rolling Eyes dlaczego tak źle wyglądam... i tu nie chodziło o to że byłam brudna czy źle ubrana Wink mi też nie jest łatwo a to dopiero początek... ciężko jest się odnaleźć w świecie jeśli prawie wszystko było robione za ciebie Rolling Eyes tzn wszystko co bylo zwiazane z wyjsciem z domu i kontaktem z ludzmi kurcze ostatnio zauwazylam ze wole siedziec i przykladowo wkręcać śrubki niż iść na zakupy Shocked
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 23:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ujwanił się talent mechanika , zamiłowanie do majsterkowania.
Osobiście znam wiele kobiet co woli wkręcać śrubki od biegania po marketach i innych centrach handlowaych ...
wszystko kwestią gustu...
Choć istotne są nasze pasje , zaintersowania. Można je odkryć nawet wtedy kiedy się nie spodziewamy .
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kaska-24

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maras wiecej śrubek wkręciłam podczas remontu domku niż mój mąż Rolling Eyes
moze poszukam pracy w jakiejś firmie remontowo budowlanej hehe Wink
maras

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 0:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak zapewne wiesz pasje są często takm zaworem bezpieczeństwa, odskocznią. Osobiście polecam i zachęcam do odkrywania w sobie ukrytych zainteresowań i tych nie ukrytych także. Wyobrażcie sobie jak się wtedy czujecie , ile wam to sprawia przyjemności, ponadto wbrew pozorom relaksuje. Przyjemnie prawda ...

pozdrawiam
kaska-24

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 0:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja sobie wyobraziłam siebie w kombinezonie z pasem z narzędziami Laughing co za widok hahaha

masz racje przyjemne i relaksujace to jutro biore sie za ukladanie plytek dla relaksu Laughing
maras

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 0:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile przyjemnie z pożytecznym.
Wobraż sobie jak są położone nowe płytki np w łazience . Jak fajnie się czujesz w tym miejscu. Ponadto sama to zrobiłaś , jaka satysfakcja.

To może być dowolna inna rzecz, czynność. Wszystko zależy od własnej inwencji, upodobań...
kaska-24

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 0:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ech sciany w kuchni tez prawie sama zrobilam Laughing czasem mam dość tej satysfakcji Laughing
kaska-24

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Crying or Very sad
kaska-24

PostWysłany: Wto Lis 10, 2009 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przed chwilą usłyszałam od mojego PANA że utrudniam mu kontakt z dzieckiem Shocked utrudniam tym że zadzwoniłam do niego bo maly sie stesknil i chcial pojechac do taty Confused a kochanemu tatusiowi nie odpowiadala taka opcja... bo chcial przyjechac tu wieczorem i posiedziec z malym bo wtedy nie musial by sie dzieckiem zajac tylko mół by sie ze mnie wyśmiewać Confused chyba poza alimentami bede zmuszona zlozyc wniosek o ustalenie kontaktów z dziećmi Confused
kasia...

PostWysłany: Wto Lis 10, 2009 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj kaska-24 Smile
Moj maz byl za granica ,pol roku temu wrocil bo teskno mu bylo za dziecmi,po zatym pomoc im w nauce...itd
...i co...? i nic...dzieci ucza sie poprostu GORZEJ ..sa zestresowani tylko i wylacznia tak im pomogl...pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kaska-24

PostWysłany: Wto Lis 10, 2009 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to okazal tą tęsknotę chyba nie tak jak powinien Rolling Eyes widzę po swoich dzieciach jak ich stresowaly awantury. maluszek wszystko probuje zyskac krzykiem jest bardzo nerwowy a starszy synek byl obecny przy kilku awanturach i bardzo to przezyl plakal zamknął sie tak jakby w sobie nie chce rozmawiac o tym co go "boli" nie chce wcale rozmawiac o tym co sie dzieje co slyszy w domu męża bo w ciagu tygodnia tam przebywa Sad do tego probowalam z nim rozmawiac o tym ze niebawem do szkoly bedzie dojezdzal z naszego domu nie chce o tym slyszec bo babcia mu powiedziala ze musiałby o 6rano wstawać Confused moim zdaniem swiadomie lub mniej swiadomie starszy synek jest nastawiany przeciwko temu aby byl ze mną. zreszta moj PAN ostatnio powiedzial ze synek nie chce z "wariatka" mieszkac ze niby synek powiedzial ze mu ze mna źle... wiem ze maz zrobil to celowo aby mnie zranic i udalo mu sie Confused nie wzruszaja mnie jego zaczepki to zaczyna wlaczac do swoich manipulacji dzieci... mam nadzieje ze kiedys zrozumie ze nie tędy droga bo dzieci nie sa kartą przetargową nie są niczemu winne
Echnaton

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 1:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie warto ustalać kontaktów z dziećmi z dwóch zasadniczych powodów:
1. gdy ojciec dziecka chce uczestniczyć w obowiązkach rodzicielskich to lepiej dla rozwoju dziecka zapewnić jak najwięcej takich kontaktów. Wystarczy telefon na 1-2 dni wcześniej i jeśli to nie koliduje z naszymi planami powinniśmy sie zgodzić na pobyt dzieci z ojcem. Oczywiście kontakty z dzieckiem a nie po to aby dręczyć ich mamusię.
2. co z tego, ze ustanowimy dnie i godziny kontaktów jeśli mąż nie bedzie w nich chciał uczestniczyć? Wtedy zwiążemy sobie ręce i spowodujemy, że będziemy niewolnikami sądowych rozporządzeń.
kaska-24

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 1:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak echnatonie ale mój PAN chce wpadać wtedy kiedy mu sie to podoba nie uprzedza mnie wczesniej nie obchodzi go to co w tym czasie mozemy robic. dzis synek chcial do tatusia a tatus mial to gdzies wolal sie na mnie wyzyc przez to Rolling Eyes bo on sobie zaplanowal inna godzine widzenia a co do starszego synka to ja nie mam nawet mozliwosci aby tam pojechac a on przywozi go wtedy kiedy tez mu sie to podoba. musze ustalic gdzie maja przebywac dzieci innego wyjscia nie widze bo jak tak dalej bedzie to nie wiem czy starszy synek bedzie ze mną chcial mieszkac Sad chora sytuacja pewnie nikt nie zrozumie dlaczego pozwolilam starszemu przebywac z mezem ale to siega kilku lat do tylu wiec nie ma sensu tego opisywac Rolling Eyes
Echnaton

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 1:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Waśnie dlatego nie doradzam aby ustalac kontakty. To on niehcaj wystepuje o ustalanie kontaktów. Przez telefon dobrze jest powiedizęc mu aby - jesli chce widizec dziecko to niech zadzwoni 2-3 dni przed tą data i w zalezności od Twoich palnów pozwolisz mu na kontakt. Jesli nei stoauje się do tego to n...nie daj sie manipulować
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 23 z 36

Skocz do: