Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

nie potrafię zrobić ostatniego kroku....

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
heka

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 2:22    Temat postu: nie potrafię zrobić ostatniego kroku.... Odpowiedz z cytatem

Nie będę opisywać mojej historii ,bo jest taka jak 99% z Was.Żyłam w chorym małżeństwie 35lat!!!!Alkohol i przemoc.Dokładniej to po 28 powiedziałam :stop.Najpierw była sprawa (wszystkie z mojego powództwa)o alimenty,potem rozdzielność majatkowa,następnie pozbawienie praw rodzicielskich,o przemoc-wyrok 1,5 roku w zawieszeniu na 2,5 roku,na koniec rozwód. W sumie trwało to wszystko 7 lat.W lipcu tego roku rozwód z wyłącznej winy męża z eksmisją bez prawa do lokalu socjalnego.W międzyczasie terapia dla ofiar przemocy i współuzależnionych.
Zrobiłam dużo, bardzo dużo żeby wreszcie żyć godnie,ale dziś jestem bezsilna.Mieszkam z 2 dzieci( syn student i córka w gimnazjum) i ex.On jest alkoholikiem skrajnie zdegradowanym.pokój to melina .W całym domu smród .Nie myje się ,nie sprząta.Pościel nie zmieniana od kilku lat. Jego szafka w kuchni nie myta od 7 lat. Nie umiem , nie mam pomysłu w jaki sposób wyegzekwował wyrok eksmisyjny.Komornik nie ma możliwości-tak powiedzial bo gmina nie ma pomieszczeń zastępczych.Z drugiej strony kurator mówi że są.Komornik radzi (dobre !!!)"niech mu pani kupi byle co i wtedy eksmitujemy".Ja jestem na emeryturze ,mam najnizsżą krajową ,bo wychowałam 4 dzieci więc urlopy i opieka nad nimi była wyłącznie moją sprawą.To on robił karierę .Nie mam pieniedzy na kupno mieszkania.Ledwo wiąże koniec z końcem żeby nakarmić i odziac jeszcze tych dwoje które się uczą.Czy jest ktoś kto podpowie ( ale realnie ) co moge zrobic jeszcze ,do kogo iść,z kim rozmawiac i jak go eksmitowac?
Zapomniałam dodac ,że sytuację bardzo dobrze zna dzielnicowy( zeznawał w sprawie o rozwód),OPS,kurator z sądu rodzinnego w związku o pozbawienie praw rodzicielskich.Wszyscy kiwają głowami ,współczują nawet i tyle.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Brzytwa

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 13:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może czas na media? Nie jesteś jedyną ofiarą bezdusznych przepisów. Były już takie relacje w TV.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
jesiennapiosenka

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja przepraszam za pytanie,ale nie można go po prostu nie wpuścić jak wyjdzie z domu?
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brzytwa napisał:
Może czas na media? Nie jesteś jedyną ofiarą bezdusznych przepisów. Były już takie relacje w TV.

Taka szleńcza myśl też mi już przebiegła przez głowę.Nie jestem gotowa pokazac mojej twarzy i opowiadać całej Polsce o mojej sytuacji:wink: A dzieci? Bo w sumie ja ,to ja . jakoś bym się ze sobą dogadała.Zrobic im taki "obciach"wobec koleżanek ,kolegów, w szkole?Wiem ,wiem .To nie my powinnismy się wstydzic!!Ja się już za niego nie wstydze ,ale dzieci tak.
jesiennapiosenka,wg prawa ,nie można Sad
Powrót do góry
jesiennapiosenka

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też tak myślałam,ukrywałam różne rzeczy,kłamałam,by się wydało,nie zapraszałam gości,koleżanek,a teraz okazało się,że i tak wszyscy wiedzą i tak,co się dzieje.
dzieci dostały pomoc,i chociaż jest mi psychicznie nadal bardzo źle,to wiem,że wstyd był większy jak siedzieliśmy w tym syfie,niż teraz.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: