Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
joanna2722
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 20:10 Temat postu: grupa wsparcia w Szczecinie |
|
|
Witam
Jestem samotna mama, a takze znam sytaucje ofiary przemocy. Te i inne
doswiadczenia byly motywem do powolania przeze mnie incjatywy KLUB
RODZICOW w Szczecinie. Strona , ktora posiadam nie jest jeszcze w pelni
zuaktualizowana. W niedlugim czasie powstana rubryki min.GRUPA WSPARCIA.
Ja z paroma kolezankami juz powołałąm grupy wsparcia tj. samotne matki;
ofiary przemocy; matki, ktorym uprowadzono dziecko. Bardzo czesto te
tematy łączą sie ze soba. LIcze na kontakt bo razem razniej i prosze
zajrzec na moja strone www.klub-rodzicow.prv.pl
POZDRAWIAM CIEPLUTKO |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 0:17 Temat postu: |
|
|
Witaj
Można coś wiecej na temat tego klubu , mianowicie kto nim kieruje , jaki jest cel ? klub wsparcia bardzo dobra nazwa jednak zoobowiązująca . Mam na myśli jeśli jest wsparcie to kto tego wsparcia udziela .....
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 0:17 Temat postu: |
|
|
Powoli Tomku, strona i pomysł dopiero się rodzi, ale inicjatywa godna upowszechnienia. Moze warto pomyśleć o samowspierających się grupach przemocowych w terenie? Nie wiele trzeba aby założyć taką grupę...Można opracować ogólne założenia, jakiś regulamin i poszukać chętnych w każdym zakątku Polski? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 0:27 Temat postu: |
|
|
to prawda pomysł godny naśladowania z małym ale -- kto będzie prowadził taką grupę czy terapeuta, psycholog... Jakoś nie wyobrażam sobie aby tak ciężką pracę wykonywał ktoś bez odpowiedniego zaplecza i przygotowania.
Takim zrywem działania można często dużo nieciwkawych spraw wywołać a z emocjami nie ma żartów. Człowiek to nie woda w kranie którą można w dowolnym momencie zamknąć. Więc stąd moje pytanie w poprzednim poście.... _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 0:56 Temat postu: |
|
|
Mówię o grupie samopomocowej, takiej wspierającej, poszukującej, trochę plotkarskiej, trochę pomocnej, miejscu spotkań i przemyśleń, o takiej świątyni dumania. nie widzę potrzeby aby prowadził ja terapeuta albo psycholog. Kiedyś były rożnego rodzaju Koła Gospodyń Wiejskich, dziś ta idea straciła na świeżości a przecież człowiek to zwierzę stadne i potrzebuje - wygadania, wsparcia, przytulenia, wzmocnienia swoich działań... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 23:17 Temat postu: |
|
|
tak lecz aby z takiego kółka nie wyszło kółko o skrajnych poglądach. Bo jak dobrze się oriętujemy bez właściwego pokierowania, tolerancji może być różnie... Są nawet przykłady takich praktyk. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 1:45 Temat postu: |
|
|
może wyjść różnie, ale wydaje się, ze takie dizałnie jest potrzebne. Terapeuci i owszem są niezbędni ale do takiego kółka wystarczy taka osoba, która wyszła z kręgu przemocy i zakończyła swoje sprawy.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|