Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 16:13 Temat postu: Fundacja Pomóżcie! |
|
|
Słuchajcie mam pytanie ,czy jest możliwe założenie fundacji lub stowarzyszenia w anglii.Mieszkam tu trochę i wpadłam na taki pomysł żeby jednag ać siebie innym: .Nie wiem od czego mam zacząć ,jak to musi działać żeby było legalnie ,mam mnóstwo pomysłów !Jest rodzina w polsce która bardzo potrzebuje pomocy jakiejkolwiek ,narazie robie zbiórke po mojej rodzinie i wyślę to do nich kurierem ale nie mogę tak cały czas ze swojej tylko kieszeni .Zaczynam od zera to znaczy mogę trochę pieniążków w to włożyć ale co dalej ?! Plis pomóżcie dajcie jakieś propozycje  _________________ Życie Rodziców to Księga ,którą Dzieci Czytają |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 22:36 Temat postu: |
|
|
Rozumiem że nikt nie może mi nic podpowiedzieć ?! Chyba głupi pomysł ! _________________ Życie Rodziców to Księga ,którą Dzieci Czytają |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 22:49 Temat postu: |
|
|
Trudno o dawanie "dobrych rad|" kiedy nie zna się realiów angielskiego prawodawstwa. U nas można zarejestrować w sądzie, a w Anglii? Myślę, że trzeba poszukać wśród przepisów, może Google to najlepszy przewodnik i doradca? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 23:17 Temat postu: |
|
|
Szukałam już w google ale kurcze nie bardzo co tam jest ,ja mieszkam w anglii ale bardzo bym chciała pomagać rodzinom w polsce np.wielodzietnym .No nic i tak dziękuje za odpowiedż cos będę działać .Pozdrawiam!  _________________ Życie Rodziców to Księga ,którą Dzieci Czytają |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 23:34 Temat postu: |
|
|
Witam
Pomysł jest ciekawy i odważny.
W/g mnie możesz zadać pytanie bezpośrednio Biuro Porad Obywatelskich, CAB ( na stronie masz mapę po prawej klikasz na dany teren uzyskując dane tele-adresowe). Powinii znać odpowiedz a jeśli nie to przekazać dane gdzie uzyskać masz intesujące dla Ciebie informacje
http://www.citizensadvice.co.uk/pl/
ps. Osobiście jestem ciekawy co się uda w tej kwestii ustalić. Będę wdzięczny za informacje zwrotne.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 23:37 Temat postu: |
|
|
maras= istna najgłębsza kopalnia wiedzy na każdy temat dotyczący pomagania
jestem pełna uznania  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 23:59 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki kochani ! Będę Was informować na bieżąco  _________________ Życie Rodziców to Księga ,którą Dzieci Czytają |
|
Powrót do góry |
|
 |
|