Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Malgosia
|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 14:36 Temat postu: Lista Adwokatów i Radców Prawnych godnych polecenia |
|
|
Próbuję zrobić dla Niebieskiej Linii listę życzliwych adwokatów i radców prawnych, takich co się przejmują swoimi klientami. Możecie kogoś polecić? Będę wdzięczna za pomoc. Chodzi o adwokatów z całej Polski.
Pozdrawiam
Małgorzata |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 15:02 Temat postu: |
|
|
temat godny uwagi , jak coś Wam wiadomo to każdy wpis mile widziany .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jahel
|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 18:11 Temat postu: Polecam |
|
|
Polecam Panią Prawnik Anitę Irniger pracownika Ośrodka Interwencji Kryzysowej w Częstochowie. Osoba bardzo kompetentna, życzliwa dokładna i empatyczna. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 3:39 Temat postu: |
|
|
zapraszam seredecznie do dyskusji .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
cate
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 22:05 Temat postu: |
|
|
Witam
Przydatny temat.Bylabym wdzieczna za nazwisko adwokata oczywiscie sprawdzonego z okolic Bielska. Mysle ze bez dobrego adwokata bedzie mi ciezko walczyc z mezem. Ale to cyba kazdy na tym forum doskonale wie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bas
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 6:53 Temat postu: |
|
|
Własnie chodzi o to że chyba jest ich - tych godnych zaufania - niewielu. To taki zawód gdzie liczy sie oskubanie klienta, nie lojalność. Od ponad roku mój pozew leży w sadzie, nie doszło nawet jeszcze do przesłuchania świadków. W RODK maż sie rozpłakał współczującym paniom z Siennej (najbardziej pro-ojcowskie miejsce na ziemi!) cos im naopowiadał od czapy, pewnie że mam niepokolei w głowie, no i Panie odmówiły nam badania. Pan adwokat nawet nie raczył przez pół roku dowiedzieć się dlaczego i czy przynajmniej napisały uzasadnienie. A napastliwe do mnie były okropnie. Ale ja już sie przyzwyczaiłam do tego że w Polsce prawo nie rządzi, ba! nawet nie jest ono dobrze dla matki napisane...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
grazyna 2057
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 21:13 Temat postu: |
|
|
Witam
Może ktoś zna dobrego adwokata od spraw o alimenty!!
Jestem w tych sprawach ZIELONA !!!
Bez dobrego prawnika niedam sobie rady.
Z powiatu rybnickiego. Na pierwszej rozprawie zrobiłam kilka kardynalnych błędów - kompletna klęska.
Dzieki za jakiekolwiek namiary- pozdrawiam  _________________ Cicho, cichuteńko
Powieki wam stuli,
Nie będziecie czuli
NIC. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata100
|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 10:47 Temat postu: |
|
|
Wiem ze na terenie Warszawy roi się od kancelarii, ale może ktoś mógłby polecić uczciwego adwokata do sprawy rozwodowej i karnej. Rozwód ciągnie się 4 lata a sprawa karna przeciwko mężowi kilka miesięcy. Akta rozwodowe mają 6 tomów. Kto mógłby taką trudna sprawe poprowadzić?Mąż ma wyjątkowo sprytne trzy adwokatki i dużo pieniedzy.Potrzebuję bardzo prawnika,który na prawdę włożyłby w tę sprawę wiele serca. Mąż cały czas znęca się nade mną i dziećmi wykorzystując...prawo.
Pozrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara N
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 22:01 Temat postu: |
|
|
Beato!
To jest skadndal.Wierze Ci ,ze tak jest naprawde.
W naszym państwie zawsze rządzil pieniadz.A biedne uciemiężone kobiety sie nie liczą.Polecam Ci ministra Sprawiedliwości.To chyba jedyny prawnik w naszym kraju,ktory zwalcza korupcje i lapówy.Nic Cie to nie kosztuje.Napisz do niego.On ma swoich ludzi i na pewno nie zostawia Cie bez odpowiedzi.Moze cos poradza. Moze zbadaja Waszą sprawe rozwodowa od podszewki i przesledza te tomy akt??? Zastanów sie nad tym.
Moja siostra napisala do Ministra Ziobry.Na razie czeka.........Na pewno napiszę,jesli będzie jakaś odpowiedz.Moze pomoge niektórym osobom? _________________ ........"życie to ciągła walka".......... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 11:12 Temat postu: |
|
|
Prawo w Polsce!!!
Cos Wam powiem,
Wlasnie po pol roku zostal ogloszony wyrok co do dzieci i prosze sobie wyobrazic,ze sad przyznal Dwoje dzieci mojemu mezowi, ktory ma sprawe karna o znecanie sie nad rodzina. Dwoje dzieci przyznal mi.
Spytacie o warunki jakie mam- mam mieszkanie duze wieksze niz on i lepsza sytuacje finansowa, jestem lektorka jezyka obcego.
Czy ktos umie to wytlumaczyc?
Czekam na uzasadnienie wyroku, bo chcialabym objas to rozumem.
A moze wyroki w Polsce sa po prostu iiacjonalne? o tak, zeby bylo ciekawiej.
Masza _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 21:47 Temat postu: |
|
|
faktycznie ciekawe jakimi argumentami kierował się Sąd ...
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:56 Temat postu: Sądy to tylko ludzie... |
|
|
a ludzie popełniają błędy kierując sie jakimiś sobie znanymi przesłankami. Ciekawi mnie ta sprawa.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 23:49 Temat postu: |
|
|
Nie ma chyba adwokatów o sercu przyjaznym ofiarom, częściej można spotkać adwokatów o sprzyjających tendencjach portfelom sprawców....Tyle osób przewija sie przez to forum a nazwisk z całej Polski nie było zbyt dużo żal, pieniądze są widocznie mocniejsze niż odruchy serca... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi
|
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 21:07 Temat postu: |
|
|
witam w bydgoskim MEDARZE jest PAN AREK on pomaga ofiarom przemocy jest radcą prawnym pomaga pisać pisma i doradza od wielu lat korzystam z jego pomocy we wszystkich moich sprawach prawnych |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 13:34 Temat postu: |
|
|
Czyli z całej Polski padły tutaj dwa nazwiska osób, które piszą pisma ale nie reprezentuja klientów przed sądem? To raczej słaba obrona i nadizeja dla tych, które potrzebuja czasami bardzo dobrego adwokata i do tego taniego.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|