Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zabójcza "huśtawka"
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sylwiapeczak

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znam to uczucie bardzo dobrze,tylko ja zamknęłam u siebie ten temat dawno ,nie widuje go już pare lat ,nie ma zbliżenia między wami z twojej strony ,bo on cie bardzo skrzywdził ,tyle razy wybaczałaś i nic .Dobrze że jedziesz to może faktycznie przemyślisz parę spraw Smile Pozdrawiam
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 1:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu nie chodzi o to aby wybaczyć i znów się zawieść. Jeśli chce zmienić swoje życie to ma szanse. terapia, próbowanie, zmiana zachowań i być może, ale nie powinien oczekiwać z Twojej strony jakiś deklaracji. Jeśli podejmie terapie to dzisiejsze - "być może" będzie czymś więcej. Dziś powinnaś tylko oczekiwać zmian z jego strony...
NIKOLA2006

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 1:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pani pyta Jasia..... Jasiu zrobiłes prace domową?
- próbowałem pszę Pani...

Jak myślicie zrobił czy nie?

I dalej... Pani pyta... Jasiu a zrobisz na jutro?
Jasio odpowiada.... spróbuję psze Pani

Zrobi czy nie?

Pozdrawiam- Ola;)
maras

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeśli podany jest zwrot lingwistyczny - spórubuję to odbieramy to w ten sposób- że zrobimy może, a jak nie zrobimy to przecież nic się nie stanie. To tak jak może zrobię, może pójdę a właściwie powiem że chciałem... a faktycznie nic nie robiłem. Wytłumaczenie mamy dla kogoś jednak nadal jesteśmy w punkcie wyjścia. Przecież chodzi nam o krok naprzód więc zobaczcie jak jest bez tego słowa.

Chyba dobrze Olu ? Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
NIKOLA2006

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie Tomku:)
msta

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 10:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyjazd udał się bardzo,było fantastycznie, całą naszą uwagę zajmował pół miesięczny chłopczyk,który skradł nam serducha Very Happy Wróciłam z córką w sobotę rano. Mąż miał odebrać nas z dworca, niestety wróciłyśmy taksówką. W domu okazało się , że wrócił o 5 nad ranem i jeszcze nie wytrzeźwiał, zostawił syna samego prawie na całą noc. Już nie muszę się zastanawiać, wydaje mi się że zrobił to z rozmysłem.Wróciłam do piekła. Teraz czekam na termin rozprawy. Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kulerzynka
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

msta, jesteśmy tu z tobą pamiętaj...

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 23:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie natury prawnej, czy na rozprawie o rozwód i alimenty sąd może orzec kto kogo ma spłacić za nieruchomość? Dzisiaj się dowiedziałam, że rozwód mi da, ale domu mi nie odda, a spłacić też nie ma z czego. Czy sąd może się przychylić do tego, abym to ja go spłaciła bo dzieci mają tu swój dom , ja ja mam swój gabinet i mam zdolność kredytową na spłatę. Czy do takiego orzeczenia musi być osobna rozprawa o podział majątku?
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sąd może dokonać podziału majątku przy rozwodzie tylko wtedy ,jeśli to nie przedłuży sprawy.Inaczej mówiąc ,wtedy ,jeśli jest zgoda obojga małżonków ,a sąd tylko "klepie"jak się potocznie mówi .
Powrót do góry
msta

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 16:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Minął kolejny weekend, nie dałam się zmanipulować, cały czas trwam przy swoim postanowieniu. W niedzielę mąż pojechał na grupę, żeby pokazać mi , że się stara. W poniedziałek pojechał w delegację, a jak dzwonił koło południa, już wiedziałam że jest wypity. Teraz pewnie ma powód, bo nie chcę się z nim pogodzić. Powiedziałam mu, że moja decyzja jest nieodwołalna. Codziennie wysyła mi sms-y jak bardzo mnie kocha itp, wtedy robi mi się go żal, ale doskonale wiem, że na obietnicach się kończy. Mamy już wyznaczoną datę rozprawy rozwodowej, mam nadzieję że się nie ugnę i on też da mi rozwód bez orzekania o winie, bo jakoś nie bardzo chcialabym ciągnąć dzieciaki do sądu, a tylko one są naocznymi świadkami naszej tragedii. Ciekawi mnie jak sąd podchodzi do takich spraw, gdzie człowiek który jest winny rozpadu związku nie chce dać rozwodu, bo mówi że kocha. Czy warto wziąć z sobą nagrania na płycie jego awantur?
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie sąd nie znajdzie czasu aby tego wysłuchać ale...cóż Ci zależy? Spróbuj!
msta

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cały czas dostaję od niego z delegacji sms-y że jestem jego największym skarbem, że nie wyobraża sobie życia bez mnie, że kocha mnie , żebym nie niszczyła tego co zbudowaliśmy itp. Nie pomaga mi to.
Powrót do góry
maras

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 23:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możesz jeszcze te rozmowy przepisć (baz żadnych komentarzy - dokładnie tylko to co jest) i załączyć do sprawy rozwodowej np złożyć w Sądzie powołując się na sygnaturę akt. Nie wiem czy to się sprawdzi lecz jeśli nie sporóbujesz nie będziesz tego wiedzieć. Tak jak napisał powyżej Kazik nic Ci to nie zaszkodzi a może pomóc.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
msta

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To co stało się teraz to jakiś koszmar. Wrócił w piątek z delegacji pijany, zrobił straszną awanturę, wyzwał od najgorszych jak można sobie wyobrazić, powiedział, że mnie zabije, rzucał sprzętami w domu. Wszystko nagrałam, wezwałam policję, nie kazałam go zabierać tylko pouczyć. Wzięłam dzieci i pojechałam do rodziców, ale zapomniałam kluczy od zakladu i w nocy okradł mnie! Jestem już słaba fizycznie, tak mnie to wykańcza, oczywiście kradzież też zgłosiłam policji. Celowo nie odbiera listu z poczty z pozwem, powiedział że wcale nie pojedzie na rozprawę, bo nie odbierze wezwania. Myślałam, że dogadamy się polubownie, ale chyba czeka mnie walka. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż, a Ty znów miałaś wątpliwości, jeszcze trochę wysiłku z jego strony i znów pokornie stanęłabyś po jego stronie, pomagając, kochając, wierząc....
|Czuje , ze przegrywa, że traci, że nie umie, wymyka mu się wszystko z rąk i nie wie jak to ugrać aby znów było jak dawniej - czyli jego racje i Twoje milczenie!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 6 z 9

Skocz do: