|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 22:59 Temat postu: |
|
|
macie rację. Też się będę ich trzymać.
I będę powtarzać wciąż sobie, że dla moich dzieci też jest tak lepiej. Że sym przestanie mi mówić " wariatko", "nienormalna" itd. jak nie będzie słyszał, jak mój mąż się tak do mnie zwraca.
Niedawno wkurzył się na mojego męża i mówi do niego: "zamknij się, jesteś nienormalna" |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:01 Temat postu: |
|
|
Ja odeszłam kiedy dziecko miało około roku. Także nie zdążyło się nauczyć epitetów rzucanych przez męża... |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:09 Temat postu: |
|
|
anax masz pw
jeszcze niedawno wierzyłam w to, że jestem wariatką. Dlatego właśnie poszłam na terapię, myślałam, że zwariowałam i chciałam się zmienić, żeby być dobrą żoną.
Dzisiaj wiem, że nie jestem nienormalna, wiem też, że moje dziecko tak wcale o mnie nie myśli, choć te słowa bardzo bolą.
Wtedy powtarzam sobie, że jestem sama sobie winna, bo nie potrafiłam go uchronić, nie potrafiłam zapewnić mu normalnych warunków, normalnego domu.
Żyję nadzieją, że nie jest za późno, by "wyprostować" psychikę moich dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:15 Temat postu: |
|
|
Skąd ja to znam zara Teraz widzę, jak chybione było moje myślenie. Jaką jestem wspaniałą kobietą Ty też jesteś Każda z nas jest! |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:21 Temat postu: |
|
|
naprawdę też tak myślałaś? Nieźle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:24 Temat postu: |
|
|
że jestem wariatką? mąż czasami także i niezrównoważenie psychiczne mi wtłaczał ale dość rzadko. częściej, mówił, że nie myślę i że gruba jestem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:29 Temat postu: |
|
|
A mi mówił tak: jak byłam szczupła, to mówił że jestem obrzydliwie chuda, nie da się patrzeć. Że wyglądam jak z Oświęcimia, a on woli takie grubsze z krągłościami. A jak przytyłam to mówił do mnie tłusta świnio. Mówię mu: przecież powiedziałeś, że lubisz grubsze. A on na to: zmieniłem zdanie. Pytam: od kiedy? A on: od kiedy przytyłaś.
Wariactwo! |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:31 Temat postu: |
|
|
zara ja to dobrze znam Tylko nigdy nie byłam za chuda Zawsze za gruba
Po ciaży faktycznie mi się przytyło, ale jak patrzę na zdjęcia z czasów przed tą ciążą, to myslę sobie, jaka ja głupia byłam, że myślałam tak źle o sobie, że miałam fantastyczną figurę zresztą teraz też mam, no może nieco za dużą ale fantastyczną!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:37 Temat postu: |
|
|
no widzisz, a ja głupia chciałam zawsze sprostać jego wymaganiom...
jak paliłam to mówił, że śmierdzę i mam przestać (choć sam palił)
to przestała. Nie paliłam kilka lat. To potem stwierdził, że mam znowu zacząć palić, to będę mniej nerwowa.
Zaczęłam palić- to stwierdził, że śmierdzę.
No to pytam go: to o co w końcu ci chodzi? No to wyszło na to, że mam palić tylko wtedy kiedy on pali
A ja zawsze czułam się brzydulą i nie rozumiałam facetów, którym się podobałam.
Teraz widzę, że kiedyś byłam śliczna, teraz też jestem nienajgorsza.
On mi wmówił tą brzydotę
Ostatnio zmieniony przez arty dnia Czw Mar 11, 2010 23:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:39 Temat postu: |
|
|
Dobre  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:41 Temat postu: |
|
|
i jak tu nie myśleć, że się jest wariatką
Muszę już kończyć, bo rano dzieci wcześnie wstają, więc trzeba się wyspać jakoś. O ile oczywiście uda mi się zasnąć, bo mam straszny natłok myśli.
I czuję straszną potrzebę sprzątania, jakbym chciała zrobić wielki porządek ze swoim życiem. Chcę zatrzeć po mężu wszelkie ślady jego obecności…
Dziękuję bardzo za rozmowę, bardzo mi pomogła.
Te ostatnie teksty, to mnie nawet rozśmieszyły bardzo
Mam nadzieję, że się jeszcze tu spotkamy 
Ostatnio zmieniony przez arty dnia Czw Mar 11, 2010 23:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:44 Temat postu: |
|
|
Dlatego też, droga moja koleżanko, nie możesz wrócić do kogoś takiego!
Twoje dzieci będą szczęśliwe, kiedy TY będziesz szczęśliwa, a nie zaszczuta przez kogoś takiego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:45 Temat postu: |
|
|
anax masz rację, dziękuję Ci bardzo, sprawiłaś że potrafiłam się zaśmiać! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaska-24
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:46 Temat postu: |
|
|
Cytat: | A mi mówił tak: jak byłam szczupła, to mówił że jestem obrzydliwie chuda, nie da się patrzeć. Że wyglądam jak z Oświęcimia, a on woli takie grubsze z krągłościami. A jak przytyłam to mówił do mnie tłusta świnio. Mówię mu: przecież powiedziałeś, że lubisz grubsze. A on na to: zmieniłem zdanie. Pytam: od kiedy? A on: od kiedy przytyłaś.
Wariactwo! |
sory ale mnie to rozsmieszylo heh ja ciagle slyszalam ze sie odchudzam i okropnie wygladam nawet wtedy gdy bylam chora i wyladowalam w szpitalu stwierdzil ze swoja rodzinka ze to przez moja glupote i odchudzanie
Zara moj maluszek tez czasem mowil ze jestem glupia albo ze mam sie zamknac bo mi wpierdoli sory za slowo ale tak jest przez wszystkie wyzwiska jakie slyszal jak upominalam go zeby tak nie mowil to w kolo powtarzal te slowa wiec przestalam zwracac uwage i teraz przychodzi i mowi mamusiu kocham cie za kazdym razem jak mowil ze mnie nie lubi albo ze jestem glupia odpowiadalam mu ze go kocham
co do pracy i zajmowania sie dzieckiem to u mnie jest odwrotnie bo to ja nie pracuje ale oni zawsze robia na zlosc naszym slowom planom jak nie pracowalam to mialam to co niezbedne no i nawet autko sie znalazlo no ale zabral aby mi zrobic na zlosc a jak uslyszal ze znalazlam prace to je sprzedal a sam jezdzi dwoma na zmiane z takimi ludzmi ciezko sie dogadac a najlepiej o nic nie prosic wtedy sami sie zaoferuja z pomoca  _________________ wreszcie zaczynam żyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anax
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 23:50 Temat postu: |
|
|
cieszę się, ze się roześmiałaś! śmiej się jak najwięcej! szczerze się śmiej To dobre dla Twoich maluszków!
Ściskam
anax |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|