Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arty Gość
|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 12:57 Temat postu: TRAGEDIA NARODOWA |
|
|
Pochylam się nad losem wszystkich ofiar wczorajszej katastrofy. Odeszli od nas Wielcy Polacy, osoby barwne i znaczące w naszym państwie, ale również w naszym życiu.
W tragedię tą trudno uwierzyć, ale myślę, że z każdą chwilą staje się dla nas bardziej realna.
Łączę się w bólu z ich rodzinami [i] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 20:51 Temat postu: |
|
|
"Pojechali aby złożyć hołd ofiarom a złożyli ofiary w hołdzie..."
Smutek, tragedia, beznadziejność...tylko takie słowa cisną się na usta.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 21:17 Temat postu: Re: TRAGEDIA NARODOWA |
|
|
to nieprawda, że pozostaje nam tylko beznadziejność!
od nas zależy czy to się zmieni i jak bardzo się zmieni
od 18.05.2010 rozpocznie się przed Sejmem nieustający protest, którego celem jest doprowadzenie do ogólnonarodowej debaty na tematy WAŻNE
http://www.youtube.com/watch?v=VET51chOnWg _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela.
Ostatnio zmieniony przez mgrabas dnia Pon Maj 03, 2010 19:34, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 23:25 Temat postu: |
|
|
smutek to prawda _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 0:39 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ostatni będą pierwszymi |
Ogrom tragedii nie pozostawia zbyt wiele miejsca na słowa.
Pustkę może zapełnić tylko dobra wola.
Śmierć jednoczy wszystkich - niestety jest tylko chwilą |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 19:31 Temat postu: czy jeszcze żyjemy czy już jesteśmy martwi? |
|
|
tylko martwe ryby płyną z prądem
mnie i BARDZO WIELU Polaków ta śmierć nie "zjednoczyła", ale poważnie wkurzyła i skłoniła do stawiania pytań!
PRAWDA zawsze wychodzi na jaw, teraz też wyjdzie _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 21:29 Temat postu: |
|
|
Wiem, że to watek raczej odnoszący się do tragedii i bólu niektórych osób, ale nieśmiało zapytam - jaka prawda? i kto ją skrywa? Ten pan, który na początku filmiku mówi, że prawo jest niedobre a na końcu, ze właściwie prawo jest dobre tylko trzeba je właściwie stosować?
Ogólnopolska debata na tematy ważne? Przecież po to wybieramy naszych przedstawicieli do Sejmu i Senatu aby nie musiał tam chodzić każdy, a Posłowie i Senatorowie w naszym imieniu stanowili prawo...Nie wykonywali ale stanowili....Jeśli nie sprawdza się ta czy tamta władza to możemy jako naród wybrać innych, lepszych, bardziej myślących...... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
arty Gość
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 13:55 Temat postu: |
|
|
mgrabas gratuluję wyczucia.
Czasem, kiedy czytam to, co piszesz to widzę zero empatii.
Chodziło mi o wyrażenie smutku, w końcu prawie sto rodzin straciło bliskich. Oni byli czyimiś mężami, żonami, dziecimi, babciami i dziadkami. Na tą tragedię nie patrzą trzez pryzmat polityki.
Myślę, że porównanie Twojego wkurzenia z ich żałobą jest niesmaczne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 17:35 Temat postu: kim jesteś że osądzasz? jesteś mną? wiesz co czuję co myślę? |
|
|
"widzisz" to, co chcesz "widzieć"
jeśli nie rozumiesz drugiego człowieka, przynajmniej go nie osądzaj, bo osądzając drugiego, to nie jego opisujesz, ale opisujesz siebie...
w ogóle mnie nie znasz
 _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 19:35 Temat postu: |
|
|
Matko! co tu się dzieje/ co wchodze na jakiś wątek-pyskówka  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 23:43 Temat postu: |
|
|
Myślę,że czas zamknąć wątek o tragedii narodowej bo zacznie powoli oscylować w kierunku nieprzewidywalnym! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|