Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pomózcie!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj

dzieci nie zostawiaj samych. Mąż jest dorosły skoro jechał rowerem i dojechał to w ten sam sposób może wrócić. Dzieci wymagają opieki a zachcianki dorosłego są przy nich nieważne.

tak w wielkim skrócie.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
heka

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak sie rozmawia z adwokatem,nie miałam takiego w mojej sprawie ,ale muślee że powinnaś powiedzieć mu o wszystkim szczerze.To on powinien wiedziec jak pokierowac sprawą i nie moze być zaskoczony przez towjego męża -jęsłi oczywiście dojdzie do sprawy.
Co do,dzieci to masz rację ze musisz byc czujna skoro on taki przebiegły. O tym też powinnas-tak myślę -porozmawiać z adwokatem żeby nie obrociło się to przeciwko Tobie .Chodzi mi o to ,że sąd może zapytac ;a dlaczego pani nie reagowała ,albo reagowała nieskutecznie kiedy on krzywdził dzieci?spotkałam się kiedys z tka sprawą ze właśnie matke oskażono o nieudolność wychowawczą ,ze nie zgłosiła przemocy wobec dzieci ,uznano ja za winną zaniedbania i ograniczono władzę rodzicielską .Trzeba się na taką sytuację przygotowac ,umiec sensownie wyjasnic i odeprzec zarzuty.
A czy ten adwokat to jakiś sprawdzony? polecony?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
grzybek

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam adwokat polecony,z rozmowy z nim wyszlo ze nie ma sensu z orzekaniem o winie,bo to nic nie nie da,a jesli i on ma cos na mnie np .nagrania ze wyzywam go i obdukcje bo dalam mu kopa to najpraw. bnedzie wspólwina!po co mi to, dzieci i tak bedzie widywal jak mu sad pozwoli,alimenty swoja droga,dzisiaj mi powiedz, ze chce rozwodu i na spokojnie jhak ludzie, ze sie wyprowadzi po rozwodzie,ze nic juz stad nie chce{zabrał juz maszyny stolarskie,bo mu lokal wypowiedzialam-wartosci okolo 17 tysiecy.}tylko caly czas mi truje ze mam ten wniosek wycofac{pisalam wczesniej o co chodzi},co jeszcze,bylam na policji,ale nie naszej rejonowej,na innym posterunku bo moj brat zlozyl zeznania ,o to pobicie syna i ze nade mna sie tez zneca itd, no i wyszlo na to ze jesli zloze wniosek o przestepstwie o syna ,a i o siebie to maz w odwecie moze zrobic to samo ,jak ma te swoje głupie nagrania i obdukcje!na razie zglosili to na nasz posterunek ze brat zlozyl zeznania , a teraz ode mnie zalezy., nie wiem co z tym fantem zrobic? Sad moze po prostu sie rozejsc jajk najszybciej i dac spokoj?
grzybek

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no własnie tez myslalam ze na koncu wyjdzie ze ja jestem nic nie warta matka bo nie zglosilam tego pobiocia i co wtedy? Crying or Very sad
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: