Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
heka
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 10:41 Temat postu: niby wyzwolona..... |
|
|
Tym razem ja poprosze o pomoc i wsparcie.
Pokrótce przypomnę.Jestem od roku po rozwodzie,mąż eksmisjię .,ale realia są takie że eksmitowac go graniczy z cudem.Komornik mówi że mieszkan nie ma i wyrok moge złożyc ,ale i tyak u niego będzie po prostu leżał bo on nic nie jest w stanie zrobic .Pisałam do Urzędu dzielnicy( mieszkam w Warszawie) prośbe o wskazanie mieszkania zastępczego( sad nie dał mu prawa do socjalnego).Odpisali ze ja nie jestem partnerem do rozmów z nimi ,to komornik.Kólko się zamknęło.
Ja jestem emerytką ,z emeryturą 600 zł.Mam jeszcze na utrzymaniu dwoje uczących sie dzieci.On płaci alimenty( przez komornika ,jakby inaczej).
Jest mi ciężko finansowo,więc staram się jak moge coś dorobić.Troche pomagaja dorosłe dzieci, czasem coś ,komus przeszyję .To poprawki w rodzaju skróce spodnie, wszyję zamek do spódnicy itp. Jestem w stanie w ten sposób dorobic max.200 zł miesięcznie.Ta menda zaczęła się odgrażać i jak go znam jest to całkiem realne że doniesie na mnie do Urzedu Skarbowego,ze szyję całymi dniami i zarabiam krocie. Znam go i wiem ,zę z byke czego potrafi zrobic taki dym ,ze może to wyglądąc na naprawde wielkie zarobki.
Poradzi ktos co w takiej sytuacji? Czy faktycznie US może się czyms takim zainteresowac ? Jak w takiej sytuacji US się zachowuję,przychodza na kontrole ,mogą węszyc i myszkowac po domu?
Firmy nie moge zrejestrowac bo nie jestem w stanie zarobić nawet na ZUS. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 13:58 Temat postu: |
|
|
Jeśli robisz to tylko znajomym, rodzinie i tylko w takim zakresie to nawet US tym nie będzie zainteresowany... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 22:03 Temat postu: |
|
|
US bardziej zainteresowany jest większymi akcjami szczególnie kontrole w firmach np....
Donosy są zawsze.... z tego co wiem nie wszystko sprawdzają.
Ale tak mi przyszło na myśl..... niech on sobie nawet złozy taki donos.... mała szansa aby US cokolwiek wykrył skoro dorabiasz sobie okazyjnie- nie ma wielkiej szwalni, nie ma stanowisk pracy na iles osób.... maszynę do szycia masz swoją.....
A jako prawy obywatel możesz iść z zapytaniem do US u siebie i opowiedzieć o dręczycielu który chce ci zrobic pod górkę opowiadając oszczerstwa:))))Ja bym tak zrobiła ))) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 7:31 Temat postu: |
|
|
Cześć heka
A jak robisz gościom herbatę i częstujesz ciastem - to znaczy że masz kawiarnię w domu? _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 10:55 Temat postu: |
|
|
Dzięki za odświeżenie tematu Wyjechałam na wakacje ,więc nie mam kontaktu z "moim panem" (i bardzo dobrze),tak więc sprawa ucichła.Na razie ,bo pewnie jak wrócę do Warszawy wypłynie na nowo
Nikola,dzięki za radę tak zrobię.Najlepszy sposób na dręczyciela -ubiec jego działania |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 11:19 Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem, to skarbówce lepiej się nie narzucać z demonstracją "obywatelskich postaw".
Ale zadzwonić zawsze możesz i spytać choć ja mogę Ci bezstresowo dać odp za nich .
Nie wolno Ci świadczyć żadnych usług materialnych bo od każdej powinnaś uiścić podatek.
A skoro świadczysz to powinnaś zarejestrować działalność gospodarczą i płacić podatek.
Zatem moja podpowiedx jest lepsza w pytaniu.
Generalnie mówiąc brzydko olej jego strachy i raczej zapytaj czy juz znalazł sobie mieszkanie bo komornik ma pewien pomysł i się do niego wybiera...
pozdro! _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
|