|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Carmen
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 12:09 Temat postu: Tamto Moje JA |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Carmen dnia Pią Wrz 24, 2010 2:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 0:38 Temat postu: |
|
|
Trudno żyć z taka rzeczywistością, zwłaszcza, ze część win, pewnie znaczna cześć przejęłaś na swoje barki. To nie Ty byłaś winna temu, że Twój ojciec - nie-ojciec był draniem i miał drani za kolegów, to nie Ty byłaś winna, że matka zostawiła cię i pojechała za chlebem, to nie Ty byłaś winna, że nikt nie widział twojej tragedii, Twojego wołania nikt nie słyszał i nie wsparł dobrym czynem czy choćby słowem, to nie Ty byłaś wina za demoralizację i braki w resocjalizacji, nie byłaś też winna za śmierć Gabrysi...
Trudno wyjść z mroku dotychczasowych zdarzeń i stanąć w świetle dnia, ale możliwe jest takie wyjście, możliwe jest naprawienie twego widzenia, Twego wzroku, duszy, przeniesienie odpowiedzialności na barki innych....
Myślę, że powinnaś skorzystać z pomocy psychologicznej... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność”
Ostatnio zmieniony przez Echnaton dnia Sro Sie 04, 2010 23:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
justynakrecik
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 23:18 Temat postu: |
|
|
Cześć... Myślę, że wiele osób cię bardzo skrzywdziło. I że na pewno z tego powodu jest w tobie tyle smutku, żalu, bólu...
Zasługiwałaś na najwspanialszą miłość i najpiękniejsze zabawki, a tak na prawdę ludzie którzy powinni cię kochać zrobili ci największą krzywdę.
Myślę, że musisz zbudować sobie taki świat, w którym nie będzie już tamtych koszmarów z dzieciństwa, że te złe rzeczy które się stały, powinni nieść na swoim sumieniu i ramionach ludzie którzy je zrobili, że ty jesteś niewinna, wolna, czysta...
Ze potrafisz kochać i kiedyś będzie ktoś kto będzie się cieszył że jesteś, że żyjesz, że kochasz...Że może powinnaś trochę poczekać...że jeszcze będziesz szczęśliwa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 21:25 Temat postu: hej |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Carmen dnia Pią Wrz 24, 2010 2:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszcze
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 22:51 Temat postu: |
|
|
witaj Carmen...
NIE JESTEŚ WINNA SWOJEJ SYTUACJI...
smutna i okrutna jest Twoja historia...
idź na psychoterapię i spróbuj już tylko dla siebie samej zobaczyć co i dlaczego się tak zadziało...
życzę Ci otwarcia się na psychologa pomimo wszystkich krzywd jakich doznałaś...zaufaj, choć to dla Ciebie bardzo trudne...
masz prawo być szczęśliwa...
Pozdrawiam i jestem z Tobą...warto... _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:27 Temat postu: Tamto Moje JA |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Carmen dnia Pią Wrz 24, 2010 2:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carmen
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 10:43 Temat postu: ... |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Carmen dnia Pią Wrz 24, 2010 2:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszcze
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 12:26 Temat postu: |
|
|
wierzę, że masz dość...ale nie jesteś sama...
proszę Cie o odrobinę siły...by iść do psychologa, który jest w ośrodku lub Poradni Interwencji Kryzysowej...
uwierz na terapii poznasz ludzi , którzy są w podobnej sytuacji do Twojej, niektórzy w gorszej , niektórzy w troszkę lepszej...ale TAM ZNAJDZIESZ WSPARCIE i poczujesz , że nie jesteś sama... _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|