|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alma
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 21:36 Temat postu: |
|
|
Prawie minął już rok od ostatniego mojego postu...znowu życzenia będą sobie składać wszyscy : wyimaginowanych spokojnych świąt.....Dementor dostał 1,6m pozbawienia wolności..sąd apelacyjny zawiesił mu na 5 lat, bo jak stwierdził,za krótko się nade mną znęcał... " okres znęcania przypisany w wyroku nie był rażąco długi...". Czy ktoś może powiedzieć mi..jak długo trzeba się nad kimś znęcać , by sąd uznał czas owy za wystarczająco długi???!!Ile...i w jakiej ..miarze...dkg, v, luxy...U ?? Ile trzeba doznać siniaków, złamań, upokorzeń, wylewów i krwotoków , by sąd powiedział..ok...to jet już to!
nie zależy mi na tym by siedział....ale za 2 lata, gdy skończy się czas mojej nietykalności wszystko zacznie sie od nowa...więc może lepiej samej sie podpalić niż czekać na to co przyniesie los.... _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 20:20 Temat postu: |
|
|
A może sąd po prostu podarował Ci dwa lata na to abyś zrobiła ze swoim życiem porządek aby sytuacja z biciem i upokarzaniem nigdy już się nie miała prawa powtórzyć? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
alma
|
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 21:37 Temat postu: |
|
|
Echnaton..nikt mi niczego nie podarował..sama poprosiłam o zakaz zbliżania się .... a porządek z moim życiem sami zrobili...po prostu wymeldowali mnie i dzieci..on i jego matka z naszego domu...zmienili zamki w drzwiach...
Mieszkam teraz o 300km stamtąd..w małym miasteczku...moje dziecko , w związku z ujawniona przeszłością, piętnowane jest i włóczone za każdy szczeniacki wyczyn, po poradniach , pedagogach, psychologach...Ona...jej koleżanki tak samo współwinne - nie, bo maja tzw. dobre domy...... Wiesz...nie ma prostej, to chyba tak już jest, ze rodzisz się raz i jest ci przypisana ta a nie inna gwiazda...więc wszystko co robisz i tak...jest jak karp w plastikowej siatce...
wesołych świąt ci życzę....za to, że udajesz ,że wierzysz w nasze prawo też... _________________ ...Co postanowisz, niech się ziści...niechaj się wola Twoja stanie,ale zbaw mnie od nienawiści...ocal mnie od pogardy, Panie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Gru 24, 2010 13:44 Temat postu: |
|
|
Alma...ja nie wierzę w nasze prawo ale codziennie zmagając się z jego ułomnościami wciąż ufam, że z każdej sprawy można wyjść, każdą sprawę można obłaskawić i zwyciężyć. Gdybym w to nie wierzył to...pewnie przestałbym pomagać tym którzy mają przemoc w swoich domach.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|