Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gigi..
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 83, 84, 85  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gigi31

PostWysłany: Sro Sty 19, 2011 9:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heka Smile konto juz zmieniłam hiihihi i tamto zamknełam ...no cóz zostałam automatycznie przez niego oskarżona o zabranie/przywłaszcenie albo jakos tak jego emerytur za listopad i grudzien ( czego nie zrobiłam w żadnym wypadku)

telefon ma w rachunku ..................i Barbara ......................... wiec jest na nas dwóch ...oczywsicie z biura odesłali mnie spowrótem twierdząc, że nie mamy rodzielnosci majątkowej wiec moim obowiązkiem jest płacic rachunki... ale napisałam juz prosbę o wyjaśnienie tej sytuacji do Katowic wiec czeklamy na odpowiedz...

Alimenty mi przysłał wczoraj dostałam wiec wizyta u komornika na jutro odpada ....zostaja dwie sprawy karne i moja grypa ;/ cos moge oddac chętnemu ihihihih:)

Heka, fajnie że jestes Smile ja jak dostaje od was motywacje i to robie cos do przodu .....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
heka

PostWysłany: Sro Sty 19, 2011 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi,no skoro jesteś współwłaścicielką konta to pewnie będziesz musiała zapłacić za to zerwanie umowy Sad Trudno.zapłacisz .Czy to pierwsze pieniądze ,które z jego powodów straciłaś ty sama i wasza rodzina?A ile przepił,przemarnował?Parę złotych w tę czy w tamtą? Ja tak na to patrzę, ale spróbuj znaleźć dobrą stronę w jego zagrywce.Telefon "założysz "sobie sama ,tylko na siebie i masz już jedną sprawę załatwioną na zapas Smile Po rozwodzie i tak musiałabyś to zrobić Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gigi31

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 21:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

byłam w sądzie .......... dziś dwie rozprawy były:
w pierwszej z art 207 par 1 kk nic się nie wydarzyło pozatym że zostało wyznaczone posiedzenie na 18 maja 2011 roku ...męża reprezentował adwokat z urzędu ;/ ( z takim dochodem).......
w drugiej kiedyś pisałam pod zarzutem popełnienia czterech przestępstw: I-opisane w art 207$1 kk; II - opisane w art.245 k.k. w związku z art.12 k.k. III- opisane w art. 245 k.k. IV opisane w art. 226$1.kk w zwiazku z art.12 k.k. wiec wyrok zostanie ogłoszony za tydzień tj 27 stycznia, ale prokurator wnosił o wyrok 1 roku do zarzutu 1; 4 m-cy z zarzutu 2 ............. Łącznie 2,4 m-cy mąż natomiast prosił o wyrok w zawieszeniu..... kto wygra .... nie padło z ust nikogo słowo"zakaz zbliżania się " być może to nie teraz i nie w tej sprawie ma byc a może poprstu mnie sie nie należy ...ale coraz bardziej myśle, że on wróci, że jego powrót jest nieunikniony i że niestety lepiej będzie jak zacznie się przyzwyczajać do nowych sytuacji.....

jutro tez jest posiedzenie w sprawie wcześniejszego wyjścia z aresztu mojego męża, ale to już
bez mojej obecności ....Ja tak naprawde nawet nie wiem co mam powiedzieć, jak to interpretować i czego oczekiwać.....
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 22:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi, dużo tych artykułów jakimi obciążony jest Twój mąż, nie martw się na zapas.
Zrobiłaś już tak dużo że może być tylko lepiej.
Pozdrawiam Cie cieplutko Very Happy
Powrót do góry
flowerek

PostWysłany: Pią Sty 21, 2011 2:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gigi, będzie dobrze.I tak myśl - pozytywnie ,jak do tej pory.Bo te smuteczki obrócisz na swoją korzyść.
Masz tyle siły,że nieomal góry możesz przenosić. Smile
Buziaki
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem..... Echnatonie chylę przed Tobą moje niskie czoło Smile

Mój mąz został skazany na karę 1 roku i 6 miesięcy pozbawiania wolności .

Jedyne co mogę dziś powiedzieć to DZIĘKUJĘ.....

Dziękuję, tym co byli ze mną tutaj na forum czyli m.in Echnatonowi, ja44, marasowi, NIKOLI2006, Gusi, Lulce, Flowerkowi , i innym których ników nie wymieniłam...

Dziękuję też tym, którzy byli ze mną w realnym świecie m.in. Pani Adwokat, Panu Dzielnicowemu nr.1 i Panu Dzielnicowemu nr. 2, Panu Prokuratorowi, Księdzu, Pani Dyrektor , nauczycielom i przyjaciołom.

Nie wierzyłam ....powiem to dzis otwarcie i wprost nie wierzyłam, że będzie taki wyrok a jednak sprawiedliwość istnieje ...
Dziękuję Bogu i Wam wszystkim, że byliście w tej chwili , tak ważnej dla mnie i moich dzieci z nami...

Pozostaje sprawa ta druga karna ...ale wyrok w tej sprawie teraz dał mi rok czasu( bo pól roku juz odsiedział ) na zakończenie wszystkich spraw i uwolnienie się z przemocy juz do końca.
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gigi wspaniale Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Lulka

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 0:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ale wyrok w tej sprawie teraz dał mi rok czasu( bo pól roku juz odsiedział ) na zakończenie wszystkich spraw i uwolnienie się z przemocy juz do końca.

cóż więcej dodać - Are the Champions wygrałaś siebie Gigi!

— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html
Powrót do góry
Lulka

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 0:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

POSTULAT DO MODERATORÓW FORUM NIEBIESKIEJ LINII:

Za szczególną Odwagę, determinację i działania na rzecz wyjścia z przemocy
oraz nie gasnącą Wiarę i Nadzieję, która stać się może motorem do działania dla innych ofiar przemocy.
Postuluję do Panów Moderatorów o szczególne wyróżnienie Tematu Gigi, aby był drogowskazem dla innych ofiar przemocy.

Z wyrazami szacunku
Lulka

— Hans Selye
Powrót do góry
flowerek

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 21:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gigi Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

I przyłączam się do postulatu Lulki
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile super Gigi.Brawa ogromne za konsekwencję i wytrwałośc
Powrót do góry
gaga30

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 1:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Too naprawdę dobre wiadomości Gigi, jesteś wielka i niezłomna - naprawdę!!
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W swoim opisie tych, którzy pomogli zabrakło najważniejszej osoby, która jest ....GIGI! To dzięki Twoim działaniom, determinacji, wiary i nadziei stało się możliwe. Oby jak najwięcej takich zakończeń na naszym forum - sprawiedliwość zwyciężyła!
gigi31

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TAK.... SPRAWIEDLIWOSC ZWYCIEŻYŁA !!!
ale jeszcze cos powinismy napisac:
WARTO WALCZYC Z PRZEMOCĄ... !!!
ja wiem, że może nie we wszystkich przypadkach odniesie się zwycięstwo ale warto chocby dla tej jednej warto walczyc ....W moim przypadku walczylo większośc forum ... To jest zasługa Was wszystkich i kazdego z osobna ...
I nie słodzic mi tu tylko brać się do walki o resztę tych co jeszcze walczą Smile ja wierze że i wy wytrwacie w tej walce ....
Powrót do góry
Lulka

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli o mnie chodzi to ja nie słodzę / jak zauwazyłaś/ ale dla mnie jesteś WIELKA.Odzyskałaś tozsamość SIEBIE to jest Twoje najwieksze zwycięstwo!
Możesz śmiało pretendować do miana EKSPERTA od WYCHODZENIA z PRZEMOCY.Będziesz nieocenionym źródłem praktycznej wiedzy dla innych.I bardzo się cieszę Gigi.Bardzo!
Widzę siebie na sali sądowej kilka lat temu - niepewną i wystraszoną...
Po tym jak napisałaś że to już koniec jednego wierz mi poczułam Twoją ulgę w sobie samej.Mnie równiez odpadł kamień.
Cieszę się z Tobą Gigi i tak bardzo bym chciała żeby wszystkie osoby poczuły to co Ty...
Z całego serca życzę wszystkim - bo ta ulga jest niedoopisania

— Hans Selye
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 83, 84, 85  Następny
Strona 60 z 85

Skocz do: