Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gigi31
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 9:44 Temat postu: |
|
|
heka konto juz zmieniłam hiihihi i tamto zamknełam ...no cóz zostałam automatycznie przez niego oskarżona o zabranie/przywłaszcenie albo jakos tak jego emerytur za listopad i grudzien ( czego nie zrobiłam w żadnym wypadku)
telefon ma w rachunku ..................i Barbara ......................... wiec jest na nas dwóch ...oczywsicie z biura odesłali mnie spowrótem twierdząc, że nie mamy rodzielnosci majątkowej wiec moim obowiązkiem jest płacic rachunki... ale napisałam juz prosbę o wyjaśnienie tej sytuacji do Katowic wiec czeklamy na odpowiedz...
Alimenty mi przysłał wczoraj dostałam wiec wizyta u komornika na jutro odpada ....zostaja dwie sprawy karne i moja grypa ;/ cos moge oddac chętnemu ihihihih:)
Heka, fajnie że jestes ja jak dostaje od was motywacje i to robie cos do przodu ..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 22:35 Temat postu: |
|
|
Gigi,no skoro jesteś współwłaścicielką konta to pewnie będziesz musiała zapłacić za to zerwanie umowy Trudno.zapłacisz .Czy to pierwsze pieniądze ,które z jego powodów straciłaś ty sama i wasza rodzina?A ile przepił,przemarnował?Parę złotych w tę czy w tamtą? Ja tak na to patrzę, ale spróbuj znaleźć dobrą stronę w jego zagrywce.Telefon "założysz "sobie sama ,tylko na siebie i masz już jedną sprawę załatwioną na zapas Po rozwodzie i tak musiałabyś to zrobić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 21:59 Temat postu: |
|
|
byłam w sądzie .......... dziś dwie rozprawy były:
w pierwszej z art 207 par 1 kk nic się nie wydarzyło pozatym że zostało wyznaczone posiedzenie na 18 maja 2011 roku ...męża reprezentował adwokat z urzędu ;/ ( z takim dochodem).......
w drugiej kiedyś pisałam pod zarzutem popełnienia czterech przestępstw: I-opisane w art 207$1 kk; II - opisane w art.245 k.k. w związku z art.12 k.k. III- opisane w art. 245 k.k. IV opisane w art. 226$1.kk w zwiazku z art.12 k.k. wiec wyrok zostanie ogłoszony za tydzień tj 27 stycznia, ale prokurator wnosił o wyrok 1 roku do zarzutu 1; 4 m-cy z zarzutu 2 ............. Łącznie 2,4 m-cy mąż natomiast prosił o wyrok w zawieszeniu..... kto wygra .... nie padło z ust nikogo słowo"zakaz zbliżania się " być może to nie teraz i nie w tej sprawie ma byc a może poprstu mnie sie nie należy ...ale coraz bardziej myśle, że on wróci, że jego powrót jest nieunikniony i że niestety lepiej będzie jak zacznie się przyzwyczajać do nowych sytuacji.....
jutro tez jest posiedzenie w sprawie wcześniejszego wyjścia z aresztu mojego męża, ale to już
bez mojej obecności ....Ja tak naprawde nawet nie wiem co mam powiedzieć, jak to interpretować i czego oczekiwać..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 22:12 Temat postu: |
|
|
Gigi, dużo tych artykułów jakimi obciążony jest Twój mąż, nie martw się na zapas.
Zrobiłaś już tak dużo że może być tylko lepiej.
Pozdrawiam Cie cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 2:07 Temat postu: |
|
|
gigi, będzie dobrze.I tak myśl - pozytywnie ,jak do tej pory.Bo te smuteczki obrócisz na swoją korzyść.
Masz tyle siły,że nieomal góry możesz przenosić.
Buziaki |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 22:21 Temat postu: |
|
|
Jestem..... Echnatonie chylę przed Tobą moje niskie czoło
Mój mąz został skazany na karę 1 roku i 6 miesięcy pozbawiania wolności .
Jedyne co mogę dziś powiedzieć to DZIĘKUJĘ.....
Dziękuję, tym co byli ze mną tutaj na forum czyli m.in Echnatonowi, ja44, marasowi, NIKOLI2006, Gusi, Lulce, Flowerkowi , i innym których ników nie wymieniłam...
Dziękuję też tym, którzy byli ze mną w realnym świecie m.in. Pani Adwokat, Panu Dzielnicowemu nr.1 i Panu Dzielnicowemu nr. 2, Panu Prokuratorowi, Księdzu, Pani Dyrektor , nauczycielom i przyjaciołom.
Nie wierzyłam ....powiem to dzis otwarcie i wprost nie wierzyłam, że będzie taki wyrok a jednak sprawiedliwość istnieje ...
Dziękuję Bogu i Wam wszystkim, że byliście w tej chwili , tak ważnej dla mnie i moich dzieci z nami...
Pozostaje sprawa ta druga karna ...ale wyrok w tej sprawie teraz dał mi rok czasu( bo pól roku juz odsiedział ) na zakończenie wszystkich spraw i uwolnienie się z przemocy juz do końca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 23:34 Temat postu: |
|
|
gigi wspaniale  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 0:12 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ale wyrok w tej sprawie teraz dał mi rok czasu( bo pól roku juz odsiedział ) na zakończenie wszystkich spraw i uwolnienie się z przemocy juz do końca. |
cóż więcej dodać - Are the Champions wygrałaś siebie Gigi! _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 0:29 Temat postu: |
|
|
POSTULAT DO MODERATORÓW FORUM NIEBIESKIEJ LINII:
Za szczególną Odwagę, determinację i działania na rzecz wyjścia z przemocy
oraz nie gasnącą Wiarę i Nadzieję, która stać się może motorem do działania dla innych ofiar przemocy.
Postuluję do Panów Moderatorów o szczególne wyróżnienie Tematu Gigi, aby był drogowskazem dla innych ofiar przemocy.
Z wyrazami szacunku
Lulka _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 21:21 Temat postu: |
|
|
gigi
I przyłączam się do postulatu Lulki |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 22:46 Temat postu: |
|
|
super Gigi.Brawa ogromne za konsekwencję i wytrwałośc |
|
Powrót do góry |
|
 |
gaga30
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 1:33 Temat postu: |
|
|
Too naprawdę dobre wiadomości Gigi, jesteś wielka i niezłomna - naprawdę!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 23:20 Temat postu: |
|
|
W swoim opisie tych, którzy pomogli zabrakło najważniejszej osoby, która jest ....GIGI! To dzięki Twoim działaniom, determinacji, wiary i nadziei stało się możliwe. Oby jak najwięcej takich zakończeń na naszym forum - sprawiedliwość zwyciężyła! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 19:47 Temat postu: |
|
|
TAK.... SPRAWIEDLIWOSC ZWYCIEŻYŁA !!!
ale jeszcze cos powinismy napisac:
WARTO WALCZYC Z PRZEMOCĄ... !!!
ja wiem, że może nie we wszystkich przypadkach odniesie się zwycięstwo ale warto chocby dla tej jednej warto walczyc ....W moim przypadku walczylo większośc forum ... To jest zasługa Was wszystkich i kazdego z osobna ...
I nie słodzic mi tu tylko brać się do walki o resztę tych co jeszcze walczą ja wierze że i wy wytrwacie w tej walce .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 20:44 Temat postu: |
|
|
jesli o mnie chodzi to ja nie słodzę / jak zauwazyłaś/ ale dla mnie jesteś WIELKA.Odzyskałaś tozsamość SIEBIE to jest Twoje najwieksze zwycięstwo!
Możesz śmiało pretendować do miana EKSPERTA od WYCHODZENIA z PRZEMOCY.Będziesz nieocenionym źródłem praktycznej wiedzy dla innych.I bardzo się cieszę Gigi.Bardzo!
Widzę siebie na sali sądowej kilka lat temu - niepewną i wystraszoną...
Po tym jak napisałaś że to już koniec jednego wierz mi poczułam Twoją ulgę w sobie samej.Mnie równiez odpadł kamień.
Cieszę się z Tobą Gigi i tak bardzo bym chciała żeby wszystkie osoby poczuły to co Ty...
Z całego serca życzę wszystkim - bo ta ulga jest niedoopisania _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
|