|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wanda55
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 14:29 Temat postu: portret psychologiczny sprawcy przemocy |
|
|
Na temat męża rozmawiałam z panią kurator.Radzi bym ponownie zgłosiła na leczenie do Poradni AA,jestem przerażona tak długą procedurą załatwiania.3-y lata temu zgłosiłam męża do Gminnego Ośrodka,był wzywany na rozmowę,ale był tak pijany że nie przyszedł,skierowali na badania psychiatryczne odpowiedź była pozytywna,papiery nadal były w Gminnie.PO kilku interwencjach policji wszczęta została sprawa w Sądzie Rodzinnym.Dostał kuratora i miał uczestniczyć w terapii zajęciowej-leczenie otwarte.Był na kilku spotkaniach,potem już nie chodził,a czas dla mnie się dłużył.później następna sprawa i leczenie zamknięte.a czas płynął,bo trzeba czekać na wolne miejsce i tak zeszło 2-ta na oczekiwaniu,tylko kurator co jakiś czas odwiedzal nas.Potem było 6 tygodni leczenia i prawie rok spokoju.Teraz powtórka ta sama.Długo trwa cała procedura załatwiania,ja tylko przeżywam ,każdemu i wszędzie muszę tłumaczyć |
|
Powrót do góry |
|
 |
nika14
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 1:03 Temat postu: |
|
|
Właśnie przeczytałam portret psychologiczny mojego męża, chyba go wydrukuję i będę dawać do przeczytania wszystkim tym ,którzy mi nie wierzą. Tchórzem podszyty....tak, po kolejnym wezwaniu policji uciekł, nie czekał aż przyjadą żeby odgrywać kulturalnego pana domu z żoną wariatką. No i zaniedbywany i bity w dzieciństwie.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
wicki
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 18:44 Temat postu: |
|
|
... |
|
Powrót do góry |