|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krzywdzona
|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 11:09 Temat postu: Prostować listy psychopaty ? |
|
|
Witam, jestem żoną psychopaty Po woli zbliża się rozprawa w sądzie, a mój chory mąż piszę do mnie fałszywe listy, które chce przedstawić w sądzie jako dowód. W listach tych pogrąża mnie robiąc ze mnie agresywną wariatkę. Wymyśla sytuacje, które w ogóle nie miały miejsca, albo opisuje coś fałszywie, tak żeby on był tym dobrym, a ja tą złą. Oczywiście wszystko jest odwrotnie. Proszę napiszcie mi czy powinnam te jego listy prostować, pisząc do niego i opisując jak było naprawde itp. Czy lepiej nie reagować ? Boję się tylko, że w sądzie jeśli on te swoje przekłamane listy przedstawi ja nie będę mogła się wypowiedzieć i wyprostować wszystko na rozprawie. Czy powinnam mu teraz odpisywać żeby ten mój list był również dowodem w sądzie ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 11:48 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Boję się tylko, że w sądzie jeśli on te swoje przekłamane listy przedstawi ja nie będę mogła się wypowiedzieć i wyprostować wszystko na rozprawie. |
Nie ma takiej opcji żebyś nie miała możliwości wypowiedzi chyba, że jesteś niemową, ale wtedy przysługuje Ci tłumacz języka migowego/ /.
Moim zdaniem wstrzymaj się do sprawy - tam na pytania sądu będziesz odpowiadać z mężem już chyba wszystko sobie wyjaśniłaś.
Nie reaguj na zaczepki - szkoda sił,nerwów i zdrowia. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 15:34 Temat postu: Re: Prostować listy psychopaty ? |
|
|
jeśli obawiasz się, że w sądzie mogłabyś nie umieć się obronić, możesz teraz napisać na spokojnie swoje stanowisko, przedstawić prawdę o sytuacji, zebrać fakty i je dołączyć na rozprawie, jako dowody _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
A_ka
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 22:16 Temat postu: |
|
|
Ja wykorzystalabym te "tworczosc " dla podwazenia jego wiarygodnosci prawnej.
Nie odpisywalabym
W tej sytuacji zwrocilabym UWAGE na daty dostarczenia przesylek .
Mam nadzieje ze zachowalas koperty , a jesli to polecone, zadbaj o kopie z Urzedu pocztowego
Czy przypadkiem jest !!!!!ze terminy dostarczania listow , sa zbiezne z data zaistnieniem sporu prawnego.Czyli sa pozniejsze
Nie mam pewnosci ale chyba takie dzialanie nazywa sie ... nekaniem - i jest obwarowane konsekwencja prawna
Powodzenia  _________________ Łagodności można spodziewać się jedynie po silnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 12:37 Temat postu: |
|
|
krzywdzona odezwij się na maila, ta sprawa wymaga spokojnego podania więcej szczegółów i danych aby można był Ci pomóc. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 18:06 Temat postu: |
|
|
przypomnialo mi sie jak,bylam na rozprawie sadowej znajomej kiedys z jej bylym,ona mniala obdukcje i dowody na niego on nie,,,,,,,,,,,,, az sie prokurator pod nosem smial co on opowiadal tam..................................... to pamietam takze kobietki dowody zbierajcie,nawet zeznania u swojego terapeuty wrazie czegos sie przydadza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|