|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
łza
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 20:50 Temat postu: Mam pytanie |
|
|
Szanowni Państwo
Kiedyś opisywałam w skrócie moją sytuację. W chwili obecnej: ,,co było a nie jest nie pisze w rejestr". Mam tylko pytanie czy encefalopatia na podłożu organicznym zalicza się do chorób psychicznych. Muszę to wiedzieć na 100%. Jeżeli nie będzie jednoznacznej odpowiedzi, tzn. że nie można tego zaliczyć jako choroby psychicznej, taki jest mój tok myślenia. Nie mogę napisać dokładnie o co chodzi. Nie jest to związanie z przemocą a wręcz przeciwnie. Przypomnę, mąż ma zaświadczenie lekarskie, wydane przez lekarza neurologa, u którego się leczył neurologicznie, o stwierdzeniu encefalopatii na podłożu organicznym (urodził się w zamartwicy i był cucony). Niestety ciężko zachorował na raka. Mam wrażenie, że źle go leczą pod wpływem wpisu w dokumentacji (ksero posiadam), dokonanego przez lekarza do tego nieuprawnionego (nie jest psychiatrą). Wpisu dokonał podczas pierwszej wizyty męża u niego. W zależności od odpowiedzi zamierzam coś z tym robić.
Z poważaniem łza |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
|
Powrót do góry |
|
 |
łza
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 23:12 Temat postu: |
|
|
Dzięki, przeczytałam dokładnie. Wobec tego nie jest to choroba psychiczna tylko inny rodzaj osobowości i wnioskuję z tego, że lekarz niebędący ani psychiatrą ani neurologiem, nie powinien o nim napisać pacjent z upośledzeniem psychicznym tym bardziej, że widział męża pierwszy raz. W ten sposób to każdego można uznać za psychicznie chorego dlatego, że powie coś nie tak albo zrobi głupi gest. Z mężem trudno się porozumieć z wiadomego powodu, ale psychicznie chory nie jest.
,,co cesarskie cesarzowi a co boskie Bogu"
łza |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|