|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marta 25
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 18:13 Temat postu: |
|
|
tyle ze czesto w konsekwencji to on nadal ma nadzor nad nia i jej prywatnym zyciem a odwiedziny u dziecka sa pretekstem do kontrolowania matki.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 20:06 Temat postu: |
|
|
Ze sprawiedliwością róznie bywa, ale...trzeba szukać pozytywów i je upowszechniac, wtedy pomożemy tym, którzy maja wciąz pod górkę. W swojej praktyce wiele razy trafiałem na kuriozalne wyroki i postanowienia, ale mam prosta zasadę - Od kazdego postanowienia(wyroku) jest odwołanie(zaskarżenie, apelacja) i trzeba zrobić wsyztsko aby wygrac tą drogę odwołąwczą, a jeśli się nie uda...no cóż pogodzic z tym czego zmie4nic nie moge.
Wiele razy sie udało! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
arletusia
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 11:22 Temat postu: |
|
|
...pamiętasz, marta25, kiedy rozmawiałyśmy przez telefon, poruszałam między innymi temat koleżanki, tej mojej najbliższej. Miałaś rację, ona "pomaga" J. On mi o tym powiedział. Teraz zrozumiałam, dlaczego tak trudno mi się z nią dogadać ostatnio. Zaprzecza wszystkiemu, co mówię i zachowuje sie tak, jakby nie wierzyła w moje słowa. Podsuwałam jej książki, artykuły dla potwierdzenia wszystkiego, co dotyczy J., a w co ona nie chce wierzyć. Ale to na nic. On zdołał ją przekonać i wyszłam na pustą lalę, która nie potrafi docenić miłości faceta, który z tego powodu ogromnie cierpi. Czuję sie oszukana  _________________ arletusia |
|
Powrót do góry |
|
 |
arletusia
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 11:36 Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze pytanie- co to znaczy, że w mojej relacji z J. nie zraniłam jego narcystycznego ego i czym może być jego narcystyczna rana? _________________ arletusia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|