|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bj32
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 21:10 Temat postu: |
|
|
Zastanowiwszy się głęboko, dochodzę do wniosku, że w gruncie rzeczy niewiele wiesz ani o tematyce, której dotyczy... spotkanie - jak je nazwałeś - ogólnie, ani, tym bardziej, nie masz pojęcia o szczegółach.
Bowiem teoria o uczeniu się na błędach, szczególnie cudzych, pozostaje teorią i to dość utopijną. No, chyba, ze spodziewasz się na spotkaniu wizyty całego społeczeństwa i w dodatku zakładasz, że owo społeczeństwo wszystko zrozumie; tudzież że pewne kwestie na przykład urzędowe i prawne zmienią się pozytywnie, inne zaś nie zmienią wcale.
Jeśli taki masz właśnie tok myślenia, to nie polecaj nikomu swojego psychiatry. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Berenika
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 22:33 Temat postu: burza mózgów |
|
|
Świetnie! Widzę początek burzy mózgów!!!
Bardzo proszę, aby wszyscy się właczyli! Także Ci, którzy może nie zjawią się na konferencji!
Życzę aby Wam się przyśniły dobre pomysły! Kolorowych snów !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 8:23 Temat postu: |
|
|
Dosyć mam wstążek powiewających z różnych okazji, niebieskich, różowych, białych. Czas wreszcie wzlecieć nad poziomy, oderwać się szarej codzienności i wzbić się w przestworza. Wysoko, jeszcze wyżej....
Nad plakatem pracuje zespół specjalistów, tam trwa prawdziwa burza mózgów. Widziałem pierwsze próby - są obiecujące. Przy okazji plakatu powstanie też znaczek konferencji, prosty, łatwy, przewidywalny, ale tez niepowtarzalny!
Jeszcze parę dni i można będzie zobaczyć prawdziwe dziełko sztuki!
Berenika załatwiaj bilety do motylarni! Dla wszystkich! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Berenika
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 8:37 Temat postu: motylarnia |
|
|
Witam słonecznie!
Jaka werwa od samego rana ! Super!!! Jestem pod wrażeniem!
Trzymam kciuki za Wasze pomysły.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bj32
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 10:02 Temat postu: |
|
|
A później bilety na pociąg do Wrocławia i też do motylarni:D
A następnie do Cieplic do muzeum - też tam są motyle, tylko trochę nieżywe;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 19:41 Temat postu: |
|
|
Wznieść się ponad poziomy, ulecieć z martwego świata w świat pełen spełniania naszych wizji i zamiarów. To wstęp do tego myślenia. Świat motyli jest wielobarwny, od gąsienicy do motyla, ale i wzlecieć ponad szarość otaczającego świata, nie wiem w którym kierunku pójdą osoby mający wizję ale wiem, ze wymarzą coś pięknego. I znaczek. Koniecznie wypracujemy znaczek. Aby nam wszyscy zazdrościli. Spotkania, werwy, poczucia bezkresu!
Berenika, pracujemy z Tomkiem nad koncepcją spotkania w czerwcu. W Łodzi, a może w Gdańsku? Nad morzem? Mi właściwie wszystko jedno, Tomek - z racji swoich zajęć - pewnie byłby skłonny na spotkanie w Gdańsku czy w Sopocie. Sobota? Niedziela? Jaki dzień wchodziłby w drogę? Spotkanie robocze aby domówić, dopieścić, doprecyzować. W lipcu będzie już za późno. Co ty na to? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
bj32
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 21:26 Temat postu: |
|
|
Przemawia to do mnie. Chociaż ja jestem prosty chłopak ze wsi i raczej od konkretów urzędowych.
To może faktycznie w ramach znaczku jakąś wersję motyla? Tylko to już nie ja, bo ja za głupia na takie rzeczy jestem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Berenika
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 22:24 Temat postu: spotkanie robocze |
|
|
Jestem za spotkaniem roboczym. Ja wolałabym w Łodzi. Może wtedy razem pójdziemy do Prezydent Zdanowskiej, aby się właczyła do akcji i np. zapewniła hotel dla gości? |
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 0:03 Temat postu: |
|
|
"Przerwać ten krąg '' - jeden z tematów .
I tak jakoś skojarzył mi się ten krąg z symbolem.
Przerwany krąg i dłoń wyciągająca przez tę " przerwę " motyla
Taki jakby szkic .
Krąg czerwony , a dłoń i motyl -niebieskie.
Czerwień - kolor agresji i niebieski - kolor nadziei |
|
Powrót do góry |
|
 |
bj32
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 8:55 Temat postu: |
|
|
Niebieski nadziei? Zawsze wiedziałam, ze zielony... Ale może się mylę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maketaton Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 13:58 Temat postu: |
|
|
Zielony to kolor nadziei;-) I mój motyl z plakatu też będzie zielony.
Wydaje mi się, że krąg, ręka i motyl to za wiele. Tak jakoś czuję. Przydałoby się coś prostszego. I myślmy wszyscy, burza mózgów bywa inspirująca...
Pozdrawiam! _________________ "Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć" |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 17:23 Temat postu: |
|
|
Maketaton napisał: | (...) Wydaje mi się, że krąg, ręka i motyl to za wiele. Tak jakoś czuję. Przydałoby się coś prostszego. (...) |
zielony nocnik  _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bj32
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 17:49 Temat postu: |
|
|
A może odpuść sobie już ten nocnik, bo jak to czytam, to czuję, jak mi IQ spada i mam chęę zaprenumerować Ridgers Digest... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 18:08 Temat postu: |
|
|
mgrabas... z tym nocnikiem to żart prawda?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 19:20 Temat postu: |
|
|
ja44 napisał: | mgrabas... z tym nocnikiem to żart prawda?  |
to żaden żart tylko najdobitniejsza, według mnie, metafora ilustrująca tkwienie w przemocy
wbrew pozorom symbol nocnika, a ściślej trzymania pełnego nocnika, zamiast go wylać, powinien na tyle przemówić do wyobraźni, by skłonić do wyciągnięcia najrozsądniejszego wniosku, co należy zrobić z przemocą
żadne tam motylki, tylko pełny nocnik - jako symbol nierozwiązanego problemu...
a może lepszy byłby inny symbol - pusty nocnik! (?) - do dyskusji
czemu nie?  _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|