|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marta 25
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 12:04 Temat postu: Osobowość borderline. Tak daleko, tak blisko |
|
|
Ponizej tytulem zaproszenia do calego atrkulu w czytelni pod tm samym tyułem. Goraca polecam.. Perełka. .
..........................
fragment, .
UWAGA na jego przewrotną logikę !!!
Ona jest prosta i żelazna i nie jest to kwestia najwyższego IQ aby to rozpoznać.
Broń Boże abyście starali się z nim mierzyć i coś udowadniać - nic nie wskóracie,
jesteście jego krótką grą, etapem w życiu, choćby Wam obiecywał, że jesteście jedyni, niepowtarzalni, jesteście celem jego życia...
Ofiarami BL są ludzie najczęściej o dużej empatii (lub też skrajni narcyzi) - oni w swojej dobroci chcą mu pomóc w jego walce ze złym światem, nawet nie przypuszczają, że są JUŻ jego ofiarą.
Teraz BL będzie tylko zagęszczał sieć intryg.
Tacy ludzie dają z siebie coraz więcej i więcej bo są przekonani, że da się Bordera "wyleczyć" swoją miłością, oddaniem itd. wielokrotnie nie wytrzymują ale wtedy border wraca i LOGICZNIE I SENSOWNIE "przyznaje" się do swoich złych działań i obiecuje zmianę, poprawę i znowu jest sielanka...
Ostatnio zmieniony przez marta 25 dnia Czw Sty 10, 2013 22:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 22:48 Temat postu: bpd |
|
|
takie osoby sie leczyc musza.............,kiedy poszlam osobiscie do psychologa powiedziano mi ze mam sympomy bpd czyli bordelina ,jest to nawet na sympomy dlugoletnia terapia i czesto kosztowna ,jednak warto ,czlowiek rozwija sie przes cale zycie a odpowiedzialnosc tego rozwoju ponosi sam,tylko i wylacznie (a tak na nie oficjalnie nie jest bordeline mi obcy ,wedlug psychologa czest jest w bliskiej rodzinie u mnie ma go mama ,jest to zespol zaburzen w jednym okresleniu)i traumy zyciowe tylko go poglebiaja |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta 25
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 10:04 Temat postu: |
|
|
Podbijam temat .. Przeczytajcie artukul w czytelni. warto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nika14
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 19:35 Temat postu: |
|
|
Dzięki Marto, przeczytałam, naprawdę warto, polecam wszystkim. Kiedy przeżyje się w realu życie z takim człowiekiem, to czytanie takich treści bardzo pomaga w zrozumieniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ki
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2013 0:18 Temat postu: |
|
|
Bardzo dobry Marto |
|
Powrót do góry |