|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Trissi
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 17:07 Temat postu: |
|
|
Coś podobnego można zaobserwować u dzieci z domu dziecka. Choćby nie wiem jak były katowane, uciekną do domu, do rodziców, do matki...
Nie wiem czy słyszeliście o przypadku, kiedy dziewczyna była całe życie trzymana w niewoli przez wariata, zabrana jako małe dziecko i jakiś czas temu ją odnaleziono, kochała swojego porywacza i zawsze będzie mieć dla niego uczucie (nie mylić tu z syndromem sztokholmskim). Ale co się dziwić, człowiek jest istotą społeczną. Sprawa ta była jakiś rok temu w TV.
Trochę jak napisałam wcześniej. Rodziny nie da się zmienić, wyrzec itp. Można zmienić stosunek do niej, relacje, w ogóle zaniechać widywania się, skazać, ale kocha się. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 19:01 Temat postu: |
|
|
Pamiętam ten przypadek, dziewczynka żyła z tym porywaczem przez wiele lat..
Tak, każdy z nas to istota społeczna dlatego sprawca może tak łatwo panować nad pokrzywdzonym.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|