Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

nie wiem co robić
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 0:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skoro zostałem wywołany do odpowiedzi .... I co powie na to moderator ...

Zauważyłem ,że zadajesz sobie dużo pytań " za i przeciw " Sukcesem jest że potrafisz rozpoznac czym jest przemoc . Co jest nieladą sztuką jak się okazauje patrząc na otaczajacą rzeczywistosc . Odwagą jest także że z nami dyskutujesz na łamach forum .

Cytat:
1.Jestem mężczyzną. Mimo wszystko stereotypy u nas są takie, że to mężczyzna jest sprawcą a kobieta ofiarą.
2.Doświadczam przemocy psychicznej, którą o wiele trudniej udowodnić.
3.Boję się odwetu, że żona mnie oskarży o to samo.
4.Boję się, że odizoluje mnie od dziecka.

Może warto steoreotyp włożyc między bajki i nie patrzec z tego punktu widzenia . Fakt w kraju mamy organizacje kierujące się według tej " chorej " myśli . Lecz mężczyzna też może byc ofiarą przemocy i nikt temu nie zaprzeczy . Ponadto jak wiesz jest wiele instytucji co tak nie myślą i pragną nieśc pomoc każdej osobie .
Pzemoc psychiczną jak słusznie zauwazyłes trudno jest udowodnic ale jeśli będziemy myślec " jakos to będzie , jak to udowodnie " koło się zamknię i z dnia na dzień nabieramy negatywnego nastawienia co niejednokrotnie może spowodowac przepływ agresji na którą okaże się ,że pewnego dnia nie zapanujemy i co wtedy ...
Oczywiście ,iż żona może także złożyc zawiadomienie o przestępstwie jak to nazwałeś " w formie odwetu " . Lecz czasem nalezy podjąc pierwszy krok i nazwac przemoc przemocą i nie gdybac .
Obawa o dziecko jest słuszna ale także masz prawo się bronic , prawo do "spokojengo życia" .

Ponadto jak pewno zdajesz sobie sprawę ważne są dowody czyli np interwencje policji , niebieskie karty , daty incydentów , rodzaj przemocy i wszystko co z tym związane [ daty itd ] .

Coż uważam że żądasz od nas jednoznaczej odowiedzi lecz takowej nie ma . Możemy Ci tylko podac możliwości a także miejsca w których realnie otrzymasz pomoc .

Prawdą jest fakt ,iż na forum mogą się zarejestrowac różne osoby i te negatywnie nastawione i pozytywnie ogólnie ujmując . Lecz jeśli otrzymam informację ,iż ktoś zachowuje się w niewłaściwy sposób napewno zostanie podjęta reakcja . Każdy użytkownik jest tak samo ważny i z całą pewnością dodam ,iż nie ma żadnej dyskryminacji a na takowe stereotypy nie ma tutaj miejsca . Więc możesz o tą kwestię byc spokojny .

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7

Skocz do: