|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwonab
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 21:07 Temat postu: eksmisja z mieszkania |
|
|
Witam
Mąż - bo jeszcze nim jest - odsiaduje wyrok z art . 207 kk do lutego 2013 r , toczy się kolejna rozprawa z tego samego artykułu ale on gra na zwłokę i przedłuża ją podając to nowych świadków "zdarzeń" - obcych ludzi - którzy nic do sprawy nie wnoszą. W lutym 2013 r kończy mu się odsiadka i nie wiem - czy może wyjść na wolność skoro toczy się drugie postępowanie karne??? Drugie moje pytanie dotyczy eksmisji go z domu . W grudniu 2011 r złożyłam pozew o rozwód i w nim ujełam pozbawienie go praw do dzieci , eksmisję - jakie mam szansę?? Do dnia dzisiejszego nie odbyła się ani jedna sprawa rozwodowa - długo to jakoś trwa. Co będzie jak go wypuszczą w lutym 2013 a ja do tej pory nie będę miała eksmisji? Jak mogę spokojnie żyć z dziećmi? Gdzie się udać , jakie pisma i gdzie złożyć aby on już do nas nie wrócił do domu?? |
|
Powrót do góry |
|
|
basia-aa
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 22:03 Temat postu: |
|
|
Witaj, to faktycznie masz mało czasu. Eksmisję żądasz przy rozwodzie? Poszperaj trochę w internecie, bo to co pamiętam można wystąpić do Sądu Cywilnego o eksmisję sprawcy przemocy. Podobno takie sprawy muszą odbyć się miesiąc po złożeniu wniosku. Musisz coś pomysleć jednocześnie aby uzyskać zakaz zbliżania się i kontaktowania z Tobą i z dziećmi. Zwróć się o pomoc do Komisji Interdyscyplinarnej ds przemocy domowej, porozmawiaj z dzielnicowym.
Jeżeli dobrze pamiętam, to sprawcę przemocy można bez problemu już wyeksmitować nawet na bruk. Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|