Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy Chcesz aby na forum była grupa dla osób pokrzywdzonych |
tak |
|
84% |
[ 16 ] |
nie |
|
10% |
[ 2 ] |
nie mam zdania |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Wszystkich Głosów : 19 |
|
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 12:38 Temat postu: Ankieta Grupa dla Os. Pokrzywdzonych |
|
|
Witajcie
czy na łamach forum ma powstac zamknięta grupa dla osób pokrzywdzonych . Oczywiście charakter grupy był by edukacyjno wspierający .
Póki co to jest tylko projekt . _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 21:34 Temat postu: |
|
|
Oczywiście znasz moje zdanie TAK, wykrzyczane...i od razu zgłaszam sie na moderatora  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 19:35 Temat postu: |
|
|
Tomasz proponuje przerzuc to pytanie na główe forum!
wiekszosc osob tu nie dociera ...
ja tez zajrzałam przez przypadek
pozdrawiam
A _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 22:36 Temat postu: |
|
|
dobry pomysł . Lecz na chwilę obecną nie mamy systemu ani pomysłu aby taką grupę utworzyc . Póki co projekt musi zostac wstrzymany .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 22:31 Temat postu: |
|
|
e.. jasne ze tak, ale moze by tak cos wiecej? nic o nas bez nas. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 0:55 Temat postu: |
|
|
głównie chodzi o to ,iż brak jest psychologa który by czuwał nad takową grupą a druga kwestia to bezpieczeństwo użytkowników w takowej grupie . Fizycznie brak pomysłu na weryfikację .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 3:48 Temat postu: Re: Ankieta Grupa dla Os. Pokrzywdzonych |
|
|
Hej
Forum jest juz taka grupa, ja bym doradzal raczej przywitanie nowych czlonkow od razu calym oasrtymentem. Mysle, ze otwarte i publiczne forum jest lepsze.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 10:35 Temat postu: |
|
|
dynamika i tak zostanie .
Faktycznie nawet z punktu widzenia technicznego masz rację .
pozdrawiam  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 0:00 Temat postu: |
|
|
co do powstania zamknietej grupy..pomysł na weryfikacje..prosze bardzo...czas bycia na forum..np.rok?...
wiecie dlaczego nie pisze często...boje sie ..ze moj oprawca moze to przeczytac i wykorzystac przeciwko mnie..
wiem ze podobne obawy maja te inne kobiety...
pomyslcie nad tym panowie
pozdrawiam
Masza _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 10:40 Temat postu: |
|
|
sprawca nie moze byc zarejestrowany od roku ? nic w tym czasie nie pisał tylko czytał . Założmy dowiedział się o grupie zamniętej i postanowił dołączyc i co wtedy? wiesz nadal mam mieszane uczucia . Ponadto bezpieczeństwo i dobro użytkowników jest najważniejsze .
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 15:51 Temat postu: |
|
|
Maras.. po roku to my juz sie znamyi kontaktujemy poza forum.
Nie" zapisal rok temu "ale byl aktywny przez rok, aktywny i pracujacy nad soba.
Kazda z nas ma swoja liste uczestniczek forum z ktora nawiazala kontakt poza forum. A wiec drugim kryterium jest rekomendacja. 3cim numer telefonu.
Nie kupuje ukrytego forum koedukacyjnego.
osobno kobiety osobno faceci. Nie mam ochoty przebywac w towarzystwie facetow z 207.N ie mam i juz. Bo mi to zle robi. mam serdecznie dosc popaprancow.
Mam ochote zaczac dostrzegac ze na swiecie sa rowniez normalni faceci. Mysle,ze podobnie mysli wiele moich kolezanek., ktore musza odbudowac swoja wiare w normalnosc tego swiata.
I uwazam,ze ta pseudokoedukacja to wielkie nieporozumienie i zaprzeczenie idei terapeutycznej forum. Nie slyszalam aby gdziekolwiek prowadzono wspolne grupy dla sprawcow i ofiar razem.
macie ochote i potrzebe pracowac ze sprawcami, to sie chwali, ale z dala od ofiar.
Czy sa inne powody twojego niezdecydowania? Czuje,ze tak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 16:04 Temat postu: |
|
|
Terapia prze internet jest możliwa, ale tera[pia osobista bardziej skuteczna....Do terapii internetowej potrzeba wiele czasu, wysiłku, pomysłów...oczywiście mozna wypracowac katalog utworzyć wirtualna grupę i powoli z nia pracowac....ale ta terapia ma jeszcze jeda wadę - za jej wyczerpująca czasami pracę prowadzący nie dosatnie żadncyh profitów...zostałoby kilku ideowców, nie zawsze wiedzących jak prowadzic terapię przez internet i...sprawa umarłaby zanim powstała...W realnym świecie osoby pomagające otrzymuja jakies profity, jakąs zapłatę...Jak zmusic ludzi aby pracowali za friko?
w maju br pisal Echnaton.
czy w tym tkwi problem.?
innego nie widze. Natomiast widze same zalety . Np z czasem wylonienie grupy wolontariuszy, z czasem.. siec o ktorej kiedys mowilismy .. malymi krokami do duzych rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 23:35 Temat postu: |
|
|
Może tylko na poczatku pracowaliby specjaliści, może specjaliści czuwali by w zaciszu swojej wiedzy i inetreweniowali tylko wtedy gdyby cos szło w niedozwolonym kierunku....Wtedy specjaliści szkoliliby następnych, któzy pomagaliby a jednocześnie kształcili nastepnych i tak bez końca....To am ręce i twarz....
Pieniadze to tylko jedne ze środków prowadzących do celu... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 5:59 Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z Echnatonem |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 0:10 Temat postu: |
|
|
Za często się ze mną zgadzasz Lauro  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|