|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jadwiga
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 18:59 Temat postu: Moje zycie |
|
|
Nadal jestem bita, ponizana i wyzywana. Jestem z nim bo boje sie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszcze
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 23:16 Temat postu: |
|
|
witaj...tak bardzo mi Ciebie żal...chciałabym Cie przytulić i dodać otuchy...
nasz lęk to nasz największy wróg, bo wkrada się w nasze życie pod nazwą "przyjaciel"...
rób obdukcje po pobiciach...nagrywaj nawet na komórce ataki agresji...
kiedyś i życzę Ci tego aby jak najszybciej , dojrzejesz do....ucieczki ....z tego związku...i wówczas bardzo przydadzą ci się te obdukcje i nagrania.... _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
jadwiga
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 7:49 Temat postu: |
|
|
Dziekuje za mile slowa w moim kierunku, dawno nie slyszalam. Nie mamy swiat, urodzin tylko ciagle nerwy- zawsze jest jakis powod. Z samodzielnej kobiety stalam sie nic niewartym czlowiekiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 10:29 Temat postu: |
|
|
każdy człowiek jest wartościowy, bezcenny _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 18:25 Temat postu: |
|
|
Witaj,
A czego się boisz Jadwigo? _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
jadwiga
|
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 18:41 Temat postu: |
|
|
Boje sie zmian. Nie mam gdzie zamieszkac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 21:44 Temat postu: |
|
|
Droga jadwigo jedna paniu tu mnie zapytala czego sie nauczylam? wyciaglam lekcje zeby zmian sie nie bac tylko im sie zmierzyc bo zmiany 1.sa nie uniknione w naszym zyciu,tak cz owak.2. zmiany wychodza na dobre,znasz powiedzenie nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.3. jestem po to aby sobie pomagac chociaz niektorzy tak daleko ,sercem tak blisko,4.pomieszano ci w mozgu ,tak dobrze slyszysz i teraz potrwa czasu zeby to wszystko ulozyc,ostrzegam moze byc dezorientacja i kryzys tozsamosci ,potem zlosc,gniew,nienawiesc po odejsciu i w koncu zal,czy pracujesz......... mozesz cos wynajac kiedys,ODWAGI SWIAT NALEZY DO NAS<jak trawa,zwiarzeta,i wszystkie cuda natury,jestemy tez cudem bo nalezymy do wszechswiata.I nalezy sie nam szacunek bez dwoch zdan. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 12:05 Temat postu: |
|
|
Jadwigo dasz radę .....zanim dojdziesz do zmian zbieraj dowody ....rób obdukcje ...mów glosno znajomym co się dzieje ....My jestesmy z Toba tutaj a Ty jestes dzielna kobieta .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 12:07 Temat postu: |
|
|
Jadwigo,powtarzam się ,ale być moze nie czytałas co juz kiedyś pisałam .Otóż:kiedy powiedziałam "dośc"!miałam 50 lat ,nie miałam pracy i (wtedy ) jakichkolwiek szans na znalezienie takowej,dwoje dzieci na utrzymaniu ,zadnych pieniędzy i też nie miałąm gdzie sie wyprowadzić .Podjęłam walke ,która była długa i trudna ,ale opłacało się .Przeżyłam ,nigdy nie bylismy( ja i dzieci ) głodni ,ani goli.Dziś ,po 8 latach mam pieniądze.Małe ,żyjemy skromnie,ale mam spokój i w miarę ustabilizowane zycie mimo ,ze nadal mieszkamy razem.On dostała eksmisje ,ale niestety na razie nie mozna go usunąć. Ciągle coś w tym zakresie robię i mam nadzieje że wreszcie osiągne i ten cel.
Po co to piszę? po to żeby ci pokazać ze można.Tez się bałam .teraz boi się on ,ja nie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:45 Temat postu: |
|
|
jadwiga napisał: | Boje sie zmian. Nie mam gdzie zamieszkac. |
Wszystko jest wazne i uwarunkowane sprawami materialnymi,ale TY stanowisz centrum tej waznosci.
nie od razu mozesz wszystko zmienic to sa malutkie kroczki prawie nieodczuwalne i niewidzialne.Od nich musisz zaczac.
krok pierwszy to odpowiedz sobie czego naprwde chcesz i jak?
krok drugi jakie masz mozliwosci czyli od czego mozesz zaczac
krok trzeci na jaka pomoc mozesz liczyc wsrod bliskich?
krok czwarty znalezc instytucje od ktorej mozesz zaczac przeciwdzialac przemocy.
Czy pomyslalas o kontakcie z psychologiem? wazne jest abys miala z kim porozmawiac o tym co dla Ciebie wazne bez wstydu i aby ten ktos umial wysluchac i uzewnetrznil Ci to co naprawde mozesz zrobic w swojej sytuacji.A wierz mi mozesz bardzo wiele tylko boisz sie o tym nawet pomyslec.
My tu na forum na pewno bedziemy z Toba wszystkimi silami i calym naszym doswiadczeniem.Wiele z nas doznawalo tego co Ty - rozumiemy Twoje watpliwosci i strach.Nie boj sie!!! jestes u siebie.
Sorry za grafomanstwo ale pisze z jakiegos dziwnego kompa...  _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
jadwiga
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 18:18 Temat postu: |
|
|
Jestem. Dziekuje, za wsparcie, zrozumienie- potrzebne mi to. Ja n aprawde nie wiem co pisac, od czego zaczac - tak tego wiele. Z wizyty u psychologa musialam zrezygnowac - to rowniez bylo powodem zlej atmosfery w domu. Wstyd mi za takie zycie, a ja naprawde sie staram zeby bylo dobrze. Czytam i czytam Wasze dobre rady i chce byc silna tak jak Wy, moze i mi sie uda? |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 20:39 Temat postu: |
|
|
Oczywiscie ,kazde wsparcie jakie otrzymasz ,bedzie jak napad na rodzinny sekret,aj naczytalam sie lektur teraz czytam j.brashaw powrot do mojego wewnetrznego domu,z tad tyle madrosci hm,,,,,,,,,,,,,,, brzmi tak dziwnie, a czy ty pani musi mowic wszystkow domu?Ja bym powiedziala ze wychodze gdzies tam,co prawda ja nie musze klamac,ale i tak nie ktorych spraw nie mowie,po co>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> nie ma sensu wstyd czym, jest wstyd.................jesli kogos skrzywde to jest wstyd,gdy sie pani zenila napewno tak nie bylo,tak samo jak niektorzy znas urodzili sie w takiej rodzinie a nie innej,trzeba tez pamietac ze jestesmy ludzmi i milosc zaslepja,kazdego z nas,chyba ze ktos zawiera zwiazek malozenski i innego powodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:48 Temat postu: |
|
|
Jadwigo jestes silna ....Jadziu kochana najtrudniej jest zrobić pierwszy krok,a ty juz go zrobiłaś ....nawet zrobiłaś już dwa kroczki ....1. zrozumiałaś, że to co się dzieje u ciebie w domu to przemoc, a 2. to przyszłas tutaj po wskazówki ;teraz juz pójdzie Ci coraz lepiej .... Wierzymy w Ciebie ...Każda z nas robiła po kilka kroków do przodu, a potem niestety do tyłu ..."jestesmy tylko ludzmi więc nic co ludzkie nie jest nam obce " Jadwigo teraz zrób krok trzeci ....zbieraj powoli dowody , spisuj którego dnia było co i kto to widzial komu powiedziałas ...w razie zagrożenia wzywaj policje o odukcji nie musi wiedziec przecież nikt idz do lekarza i miej to poporstu w ośrodku w bezpiecznym miejscu.... spóbuj nagrać to co się dzieje ale tylko wtedy gdy będziesz bezpieczna
Jadwogo czeka ciebie walka o swoje zycie , godne życie. Nie będzie ona łatwa, ale uwierz jest do wygrania Ja trzymam za Ciebie kciuki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 10:46 Temat postu: |
|
|
Cytat: | chce byc silna tak jak Wy, moze i mi sie uda? |
już Ci się udało - JESTEŚ.
A do psychologa wróć czasami zdarzają się wśród nich prawdziwe Anioły.
Powolutku Jadwigo - nie musisz się śpieszyć z pisaniem w dodatku niczego nie musisz.
A któż jest taki zaborczy, że nie pozwala Ci decydować o sobie i wybiera za Ciebie co dla Ciebie dobre a co nie? _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
|
Powrót do góry |
|
 |
jadwiga
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 13:13 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj slonko swieci, ale nie dla mnie. Juz zostalam pobita. Nie - to juz nie boli . Teraz zostal jedynie strach - co bedzie gdy wroci do domu i wstyd. Jezeli cos mu nie wychodzi to wszystko moja wina. Te ciagle napady agresji - juz nie mam sil. Jak dobrze ze jestescie, moi kochani. On taki usmiechniety, uczynny i kto by uwierzyl! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|