Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:39 Temat postu: Mężczyźni przeciw przemocy wobec kobiet |
|
|
Ostatnio byłem na szkoleniu prowadzonym przez Towarzystwo Interwencji Kryzysowej z Krakowa i zetknąłem się po raz pierwszy z ideą "Mężczyźni przeciw przemocy wobec kobiet" i białą wstążką. Chciałbym na tym forum powołać Towarzystwo Białej Wstążki. Kto jest chętny? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 19:23 Temat postu: |
|
|
Ja nie mogę, bezstronność z urzędu Ale chętnie bym się zapisał już na emeryturze. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 21:10 Temat postu: |
|
|
Dziwne ja mogę a Ty nie? Zdaje się, ze uprawiamy podobny jeśli nie ten sam zawód? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 23:28 Temat postu: |
|
|
A swoją drogą kiedy kawałek czasu temu zaczynałem pracę z ofiarami przemocy to...wielu było zdziwiona że mężczyzna i chce pomagać. teraz to stało się mniej kontrowersyjne ale na wielu szkoleniach, konferencjach, spotkaniach wciąż jestem w mniejszości. Marzy mi sie tak sytuacja, ze wychodzącym z przemocy mogliby pomagać mężczyźni. Wtedy kobiety miałyby realny przykład, ze mężczyzna może być nie tylko sprawcą.
A może wprowadzić order białej wstęgi jako podziękowanie za dobrze rozumianą pomoc? To propozycja do NL. Maras co o tym sadzisz? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 23:46 Temat postu: |
|
|
Dokładnie tak jak mówisz . Też często patrzą na mnie jak na człowieka z innej palnety jak ja to mówię " kosmitę " . Czy to spotkania w Dops-ach czy inncyh instytucjach w większości obecnych są kobiety i często patrzą na mnie i odbierają z pewnym sceptycyzmem .
Cytat: |
Chciałbym na tym forum powołać Towarzystwo Białej Wstążki. Kto jest chętny? |
możesz coś więcej w tym temacie " z czym to się wiąże , jakie zasady itd .. ?
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:03 Temat postu: |
|
|
Może w weekend opracuje zasady:) i podam do publicznej wiadomości! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 0:09 Temat postu: |
|
|
rozumiem .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 1:30 Temat postu: |
|
|
a czemu ciebie nie ma w naszej klasie? chciałem cię zaprosić do kręgu znajomych.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mąż
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 13:59 Temat postu: |
|
|
A jest idea:
Mężczyźni przeciw przemocy wobec mężczyzn?
Mężczyźni przeciw przemocy wobec dzieci?
Kobiety przeciw przemocy wobec mężczyzn?
Kobiety przeciw przemocy wobec dzieci?
Już sama nazwa "mężczyźni przeciw przemocy wobec kobiet" budzi mój sprzeciw, bo wynika z niego, że to tylko kobiety są ofiarami. Wg mnie jest to przejaw dyskryminacji mężczyzn.
Czas skończyć z utożsamianiem ofiar przemocy wyłącznie, bądź w przeważającej większości z kobietami, bo to nie odpowiada rzeczywistości!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:40 Temat postu: |
|
|
Czas skończyć z uprzywilejowaną pozycja mężczyzn! Jestem za!
Równe płace za równą płacę, mężczyźni do rodzenia, do garów, do przewijania pieluch, do pracy na 2,5 etatu za mniejsze wynagrodzenie!
Kobiety do gwałcenia, rządzenia, rozbijania sie limuzynami, do stanu kapłańskiego, do zabaw bronią, do rozrywek, do odpoczynku, do pracy na 1 etacie.
Dość dyskryminacji mężczyzn! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mąż
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 22:52 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: |
mężczyźni do rodzenia | Coś ci się chłopie naturalnu i odwieczny porządek rzeczy popieprzył
Echnaton napisał: | mężczyźni do garów, do przewijania pieluch | Kobiety do pracy od 8.00 do 18.00!!!!
Echnaton napisał: | męzczyźni do pracy na 2,5 etatu za mniejsze wynagrodzenie! | Konkrety, stystyki poproszę
Echnaton napisał: | Kobiety do gwałcenia | Ależ one gwałcą. tyle, że nie penisem lecz mózgiem.
Echnaton napisał: | Kobiety do rozbijania sie limuzynami | A mało to takich?
Echnaton napisał: | do stanu kapłańskiego | W Polsce działa około 150 żeńskich zgromadzeń zakonnych i przynależność do nich nie jest obligatoryjna. Mimo to nie narzekają one na brak powołań.
Echnaton napisał: | Kobiety do zabaw bronią | Proszę bardzo! Policja i wojsko czeka!
Echnaton napisał: | Dość dyskryminacji mężczyzn! | A tu się zgadzam z kolegą. Męzczyźni są także dyskryminowani. Może nie w takiej skali jak kobiety, ale są! Temu przeczyć nie wolno!
Echnaton napisał: | Równe płace za równą płacę! | A tu to się kolega trochę zapędził w swej zajadłości i się mu trochę popieprzyło |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:52 Temat postu: |
|
|
pozostawię to bez komentarza...
jaki jest król każdy widzi, nie tylko nagi ale i bezradny.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:53 Temat postu: |
|
|
ja nie miałabym odwagi mówić o pewnych sprawach przy męzczyźnie może to źle ale teraz to i tak jest lepiej niż na początku .Przynajmniej tak tych internetowych nie rażę pradem na dzień dobry maras i Echnaton pokazali mi męzczyzn troszkę z tej innej strony |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 0:26 Temat postu: |
|
|
Uczę swego syna, ze prawdziwy mężczyzna to ten, który broni swojej kobiety w każdej sytuacji, przynosi jej kwiaty i ciepłe słowa otuchy...Tacy mężczyźni są wśród nas.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 23:54 Temat postu: |
|
|
mąż napisze tak : troszkę widzę nastawienie bardzo skrajne . Odwrotnośc feminizmu zresztą nazwa nie mają tu większego znaczenia .
To prawda że istnieje jeszcze wiele steoretypów , mitów iż kobieta jest wyłącznie osobą doznającą przemocy .
Ponadto w naszym kraju istnieją i funkcjonują organizacje o skrajnych poglądach tj. typowo feministyczne albo szowinistyczne . Nie piszę że takowe instytucje są złe ani dobre choc w niektórych przypadkach nawet skutecznie potrafią pomówc osobie pokrzywdzonej .
Nie można nikogo dyskryminowac i na siłę odrazu zmieniac poglądy - powoli do przodu małymi krokami . Należy zachowac równowagę w swoim działaniu .
Apeluję o kulturę słowa . _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|