Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agnes25
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 20:12 Temat postu: |
|
|
bylam u nowego adwokata.zrezygnuje z tego co mam.nie potrzebna mi jest rozdzielnosc majat.jak mam juz rozwod.potrzebny mi podzial majatk.zakaz sprzedazy wyposarzenia warsztatu i samochodow-lece do domu zbierac dokumenty |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 21:23 Temat postu: |
|
|
Rozdzielność majątkowa to jeszcze nie podział majątku, jeśli sprzeda i nie da Ci pieniędzy to...popełni przestępstwo. Za każdym razem można żądać takiego podziału majątku - już po orzeczeniu rozdzielności z datą wsteczną - w której uwzględni się to co on sprzedał.
Wszystko co nabyte jest w czasie małżeństwa jest wspólne, a wszystko co zostało zakupione w konkubinacie jest majątkiem odrębnym każdego z małżonków czyli ważne kto zakupił.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 9:14 Temat postu: |
|
|
zlozylam dzisiaj wniosek do sadu o podzial majatku konkubenckiego i malzenskiego wraz z wnioskiem o zabezpieczenie oraz wniosek o zawieszenie postepowania |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 9:30 Temat postu: |
|
|
czy dobrze zrobilam?przedstawilam wszystkie ksera ktore byly na mnie czyli oplata dzierzawy za warsztat,wszystko na co mialam faktury czyli zakup kluczy czesci do warsztatu,zakup opon w niemczech,rachunki jakie placilam jak moj ex siedzial i oplacalam jego mieszkanie i ksero ogloszen z alegro o sprzedazy jeppa. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 17:25 Temat postu: |
|
|
Ja uważam że tak, a co sąd postanowi? Zobaczymy! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 14:53 Temat postu: |
|
|
witam.mialam dzisiaj sprawe.W KONCU cos mi sie udalo.dostalam rozdzielnosc majatkowa z data wsteczna(czyli od wrzesnia jak sie rozstalismy).sad nakazal poniesc koszty 560zl bylemu mezowi. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 2:00 Temat postu: |
|
|
Czyli - sprawiedliwości warto dochodzić przed obliczem Temidy, bo innej drogi nie ma! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 19:59 Temat postu: |
|
|
PRZEMYSLALAM I PRZEGADALAM Z ADWOKATEM SPRAWE O POBICIE.NAPISALISMY ODWOLANIE.EX PRZYZNAL SIE ZE MNIE POPCHNAL NIEUMYSLNIE I PROKURATOR ZAPROPONOWAL MU TYS KARY.TO ZA MALO!MAM PEK WYRWANYCH WLOSOW DOLACZE GO DO ODWOLANIA.JAK BY MNIE POPCHNAL TO BYM NIE MIALA TEGO-UDOWODNIE ZE TO NIEPRAWDA.NIECH NAWET NA DOM DZIECKA ZAPLACI ALE DUZO WIECEJ-NIE CHOCIAZ TAK TO ODCZUJE ZA MOJA KRZYWDE.POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 17:21 Temat postu: |
|
|
WITAM WAS.DLUGO MNIE NIE BYŁO.ale taki dlugi czas czekalam na wiesci z sadu.dzisiaj dostalam postanowienie ZABEZPIECZENIE WNIOSKU POPRZEZ DOKONANIE ZAJECIA WYPOSAZENIA WARSZTATU,DWOCH SAMOCHODOW I PRZYCZEPY KAMPINGOWEJ.
czy jest sens zebym placila komornikowi za to ze przyjedzie i jako zajecie spisze to samo -czyli przedmioty, ktore wymienilam we wniosku o podzial?
bo jak dzwonilam do komornika to uslyszalam ,ze on moze tym sie zajac przyjedzie i spisze protokol.ale ex moze ze wszystkiego korzystac nie moze tego sprzedac.ale teraz tez juz nie moze.
pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 8:25 Temat postu: |
|
|
prosze o rade.podobno moge zabrac dwa samochody i przestawic je na parking strzezony z komornikiem.wyczytalam ze potrzebne mi sa osoby trzecie jako kierowcy.czy to tak funkcjonuje?chodzi mi o to ze gdybym zabrala samochody ex to bardziej by mu zalezalo na zakonczeniu szybkim podzialu.samochod jest mu potrzebny do pracy.prosze o odpowiedz kogos kto mial cos takiego.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|