Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

jeszcze dla mnie zaswieci slonce
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agnes25

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bylam u nowego adwokata.zrezygnuje z tego co mam.nie potrzebna mi jest rozdzielnosc majat.jak mam juz rozwod.potrzebny mi podzial majatk.zakaz sprzedazy wyposarzenia warsztatu i samochodow-lece do domu zbierac dokumenty
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozdzielność majątkowa to jeszcze nie podział majątku, jeśli sprzeda i nie da Ci pieniędzy to...popełni przestępstwo. Za każdym razem można żądać takiego podziału majątku - już po orzeczeniu rozdzielności z datą wsteczną - w której uwzględni się to co on sprzedał.

Wszystko co nabyte jest w czasie małżeństwa jest wspólne, a wszystko co zostało zakupione w konkubinacie jest majątkiem odrębnym każdego z małżonków czyli ważne kto zakupił....
agnes25

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 9:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zlozylam dzisiaj wniosek do sadu o podzial majatku konkubenckiego i malzenskiego wraz z wnioskiem o zabezpieczenie oraz wniosek o zawieszenie postepowania
Powrót do góry
agnes25

PostWysłany: Sob Lut 19, 2011 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy dobrze zrobilam?przedstawilam wszystkie ksera ktore byly na mnie czyli oplata dzierzawy za warsztat,wszystko na co mialam faktury czyli zakup kluczy czesci do warsztatu,zakup opon w niemczech,rachunki jakie placilam jak moj ex siedzial i oplacalam jego mieszkanie i ksero ogloszen z alegro o sprzedazy jeppa.
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Sob Lut 19, 2011 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja uważam że tak, a co sąd postanowi? Zobaczymy!
agnes25

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam.mialam dzisiaj sprawe.W KONCU cos mi sie udalo.dostalam rozdzielnosc majatkowa z data wsteczna(czyli od wrzesnia jak sie rozstalismy).sad nakazal poniesc koszty 560zl bylemu mezowi.
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Pią Lut 25, 2011 2:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli - sprawiedliwości warto dochodzić przed obliczem Temidy, bo innej drogi nie ma!
agnes25

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PRZEMYSLALAM I PRZEGADALAM Z ADWOKATEM SPRAWE O POBICIE.NAPISALISMY ODWOLANIE.EX PRZYZNAL SIE ZE MNIE POPCHNAL NIEUMYSLNIE I PROKURATOR ZAPROPONOWAL MU TYS KARY.TO ZA MALO!MAM PEK WYRWANYCH WLOSOW DOLACZE GO DO ODWOLANIA.JAK BY MNIE POPCHNAL TO BYM NIE MIALA TEGO-UDOWODNIE ZE TO NIEPRAWDA.NIECH NAWET NA DOM DZIECKA ZAPLACI ALE DUZO WIECEJ-NIE CHOCIAZ TAK TO ODCZUJE ZA MOJA KRZYWDE.POZDRAWIAM
Powrót do góry
agnes25

PostWysłany: Pią Kwi 15, 2011 17:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM WAS.DLUGO MNIE NIE BYŁO.ale taki dlugi czas czekalam na wiesci z sadu.dzisiaj dostalam postanowienie ZABEZPIECZENIE WNIOSKU POPRZEZ DOKONANIE ZAJECIA WYPOSAZENIA WARSZTATU,DWOCH SAMOCHODOW I PRZYCZEPY KAMPINGOWEJ.
czy jest sens zebym placila komornikowi za to ze przyjedzie i jako zajecie spisze to samo -czyli przedmioty, ktore wymienilam we wniosku o podzial?
bo jak dzwonilam do komornika to uslyszalam ,ze on moze tym sie zajac przyjedzie i spisze protokol.ale ex moze ze wszystkiego korzystac nie moze tego sprzedac.ale teraz tez juz nie moze.
pozdrawiam.
Powrót do góry
agnes25

PostWysłany: Sob Kwi 16, 2011 8:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prosze o rade.podobno moge zabrac dwa samochody i przestawic je na parking strzezony z komornikiem.wyczytalam ze potrzebne mi sa osoby trzecie jako kierowcy.czy to tak funkcjonuje?chodzi mi o to ze gdybym zabrala samochody ex to bardziej by mu zalezalo na zakonczeniu szybkim podzialu.samochod jest mu potrzebny do pracy.prosze o odpowiedz kogos kto mial cos takiego.pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9

Skocz do: