|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 22:56 Temat postu: |
|
|
Edyta_z zawsze masz w nas pomoc i wsparcie.
Jak coś pisz na pw.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta_z
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 15:16 Temat postu: |
|
|
Jestem po pierwszej rozprawie. Wydaje mi się, że byłam dosyć spokojna i opanowana. Odpowiadałam na pytania sądu oraz pełnomocników w miarę rzeczowo. Orzeczono na czas trwania rozprawy alimenty w łącznej kwocie 750 zł na dwoje dzieci (mąż chciał mi dać 500 zł). Dowiedziałam się, ze chce się od tego odwołać, bo jest to dla niego za dużo. Na razie tyle, później napiszę więcej.
A jeśli chodzi o to, że toczą się dwie sprawy? No cóż ja nie zakładałam sprawy o rozwód, to zemsta mojego męża za złożony pozew o alimenty. Dziękuję za wsparcie, w dużej mierze to co robię jest zasługą tego forum i ludzi, którzy są tak życzliwi i chętni do wspierania i pomocy. Widzę światełko w tunelu i za to Wam dziękuję.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 23:06 Temat postu: |
|
|
Niechaj kazdemu z nas zapali sie światełko w tunelu..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pysia
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 23:11 Temat postu: |
|
|
Edyta_z
Brawo! Oby tak dalej.
Trzymaj się i pisz co sie u Ciebie dzieje...
pozdrawiam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 22:19 Temat postu: |
|
|
| Edyta_z napisał: | Dziękuję za wsparcie, w dużej mierze to co robię jest zasługą tego forum i ludzi, którzy są tak życzliwi i chętni do wspierania i pomocy. Widzę światełko w tunelu i za to Wam dziękuję.  |
Hej,
Ciesze sie, ze widzisz to swiateko w tunelu.
Trzymaj Sie,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mersi
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 22:29 Temat postu: ... |
|
|
Fajnie.
Trzymamy kciuki  _________________ Dopóki walczysz,zwyciężasz... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta_z
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 22:39 Temat postu: |
|
|
Dzięki za słowa otuchy, wkrótce napisze więcej. Długi weekend przed nami mnóstwo czasu ....... i być może wolny komputer.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta_z
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 18:47 Temat postu: |
|
|
Witam po długiej nieobecności. Jakoś się trzymam ale mam czasami trudne chwile i mnóstwo nowych problemów.
Za kilka dni syn kończy osiemnaście lat i mój (jeszcze) mąż chce załozyć mu konto w banku aby alimenty przeznaczone dla niego wpłacać na to konto. W postanowieniu sądu mam napisane, że pieniądze mają trafiać do moich rąk. Syn uczy się jeszcze i jest na moim zupełnym utrzymaniu. Mąż robi mi krecią robotę, ponieważ teraz daje dzieciom pieniądze i gra dobrego tatusia.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie - czy może przesyłać pieniądze na konto syna, czy powinny one trafiać do moich rąk? Jeśli otrzymam kwotę pomniejszoną o alimenty syna czy mogę wtedy zgłosić to do komornika? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|