|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Trissi
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 19:27 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: | Takie są nasze mamy, mamy przemocowców tym bardziej bo....uważają, ze źle wychowały synka, biorą odpowiedzialność za jego postepwoanie, i stąd mamy przemocowców trudniej mobilizować do walki...Cięzko tez pomagać komus z bliskiej rodziny, wizyta u specjalisty to strzał w dziesiątkę... |
niestety tak _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 22:20 Temat postu: |
|
|
Rodzina jest dobra, ale pod warunkiem, ze jest rodzina a nie usiłującym nas opanować stworem, który chętnie pokaże nam swoja przewagę... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
zulwik
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 12:22 Temat postu: |
|
|
Rozmawialam z jego dziewczyna-namawialam ja na wizyte u terapeuty tlumaczac jej, ze tam jej pomoga i podpowiedza co robic.Dalam jej namiary na poradnie i prosilam zeby dla wlasnego dobra tam poszla.Nie wiem czy pojdzie.
Moja rola na razie sie skonczyla.Jesli bede zmuszona interweniowac to to zrobie, bo nie wyobrazam sobie zeby kolejne osoby byly krzywdzone.
Na razie postaram odciac sie od tego wszystkiego i w nic nie mieszac sie-dla wlasnego zdrowia psychicznego.Do psychologa raczej nie pojde, bo nie chce odgrzebywac ran z przeszlosci.Minelo juz 13 lat jak ojciec nie zyje i jakos sie z tym uporalam-jestem zreszta w bardzo szczesliwym zwiazku z mezczyzna,przy ktorym czuje sie bezpieczna i kochana, dlatego zamierzam myslec troche o sobie.
Dziekuje Wam bardzo za pomoc!!!!! Dobrze, ze sa tacy ludzie jak Wy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 14:34 Temat postu: |
|
|
Pewnie, nic na siłę, wydaje się, że Twoja misja spełniona...I my wszyscy życzymy Ci szczęśliwych chwil.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|