Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brzytwa
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 23:03 Temat postu: |
|
|
Teorii spiskowej nie ma co tworzyć  _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 23:08 Temat postu: |
|
|
ciekawe ujęcie .
Uważam że to jest przypuszczenie z powodu braku uzasadnionej odpowiedzi a nie spisek
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 23:19 Temat postu: |
|
|
Pamiętam taka humoreskę o bogatym Żydzie, który nie wsparł jałmużną biednego studenta a bez zająknięcia dał ja bezrobotnemu biedakowi. Na pytanie swego przyjaciela odpowiedział z poważna miną - Wiedza już mi nie grozi, a biednym mogę się stać w każdej chwili...
 _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 23:27 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: | Pamiętam taka humoreskę (...)  |
Echnaton, tym mnie ująłeś!  _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 23:30 Temat postu: |
|
|
Cóż, ja także wspomagam raczej biednych bezrobotnych niż opuszczonych przez los żaków  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jiujia Przyjaciel NL

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 14:54 Temat postu: |
|
|
Wiecie, ja to wuidzę, trochę inaczej - to co czytam o zmianie prawa i niedouczeniu sędziów....
Złym stosowaniu, więc znowu zmianie...
I problemem moim zdaniem jest przedwczesne nieprzemyślane do końca przepisy - nie korelujące z masą praqktycznych asspektów -
np. nieokreślając sposobu i uprawnień ADMINISTRACJI DO do wykonania zadań - zapominając o konstytucyjnej zasadzie praworządności formalnej - adm. publiczna może tylko to, co wyraźnie może i ma podstawę ustawową, zapomina się o wpisaniu sankcji za nieprzestrzaganie... albio tnie środki w ustawie budżetowej - w odrębnym trybie - bo trzeba szybko dać tym uprzywilejowanym i bednym górnikom, pielęgniarkom, hutnikom czy KRUS-owi...
Bo prostu umieją głoąśniej krzyczeć i są w tym skuteczniejsi...
I niby mam prawo, ale nikt nie umie powiedzieć jak mam z niego skorzystać - w takim praktycznym wymiarze - czyli to znaczy do kogo ja mam to napisać, hę
A w jakim trybie...
bo w tej ustawie i w innej - wnioski tak samo się nazywają, postawa z trzeciej ustawy też niby ta sama, ale z obu ustaw jakby skutki zupełnie inne....
A i podejście zupełnie inne do tego samego wg problemu...
Jeszcze raqz ponawiam apel - nie działajcie ad hoc - nie liczcie na prawo i ustawy
To są normy - czyli określaJĄ, JAK W DANEJ SYTUACJI PAŃSTWO CHCE SIĘ angażować I jak w danych okolicznościaach postąpić - POD GROŹBĄ... (sankcjonowaną / CHRONIONĄ przymusem państwa - LEGALNĄ MOŻLIWOŚCIĄ przemocy)
JAKĄKOLWIEK SANKCJĄ - GROŹBĄ - PRZEPADKIEM TERMINU DO ZŁOŻENIA WNIOSKU I POZWU, ALBO WIĘzIENIA, ALBO PODATKU BEZ ULGI...ALBO KONIECZNOŚCIĄ - SKŁADANIA UPIERDLIWYCH WYJAŚNIEŃ -
tam gdzie nie ma sankcji
ALBO NIE SĄ WYKONYWANE - TZN. PAŃSTWO NARUSZA NORMY - ALE I TAK MA TO GDZIEŚ, BO MA GDZIEŚ SAMĄ CAŁA NORMĘ..
I USTAWKA POWSTAŁA DLA ŚWIĘTEGO SPOKOJU I NA PARĘ MIESIĘCY ZAMKNIĘCIA UST NP. TYM WRZESZCZĄCYN Z manify
tam nie mA ŻYWEGO PRAWA - TO JEST MARTWY PORÓD - Z SAMEGO ZAŁOŻENIA....
uSTAWA NIE ROZWIĄŻE ZA NAS PROBLEMU - CZY MOŻEMY KANARKOWI ZABRONIĆ ŚPUIEWANIA - CHYBA NIE...
A le jest wiele przykładów przepisów, które zakazują kanarkom śpiewania....
Tylko po co?
I nakładają SANKCJE - KARZĄ ZA SAMOWOLE KANARKÓW - MAŁPY W AFRYCE - ALBO CYKLISTÓW... _________________ Nie toleruję tylko nietolerancji... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 8:39 Temat postu: |
|
|
Częściej cyklistów!
Bardzo dobrze to ujęłaś, prawo jest wazne ale mu na forum nie próbujmy go zmeinic - chcoiaz możem y uczestnoczyć w kampaniach majacych na celu zmaine prawa w okreslonym kierunku - my musimy nauczyc się doskonale funkcjonowac w takim prawie jakie obecnie obowiazuje. Jesli prawo sie zmieni to ansyzm zadaniem będize wyciśniecie jak najwięcej korzyści przy zmeinionym prawie i tak dalej....
Uczmy się wzajemnie jak mądrze przejśc przez postepowanie przygotowawcze, sprawę karną, alimenty, rozdizleność majątkową, rozwód....i jak najlepiej korzystac z obowiązujacego prawa.
Nic poza tym! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
leni56
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:18 Temat postu: |
|
|
bo trzeba szybko dać tym uprzywilejowanym i bednym górnikom,
zanim napisze ad meritum
Jijujia - warszwianko.
Dalas sie zmanipulowac.
To manipulacja wpisana miedzy cyklistow aborcje psy mordercy, pavulony i ustawe o przeciwdzialaniu przemocy ktora niby ma nas chronic..itp. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 20:51 Temat postu: |
|
|
Leni, ustawa nigdy nie chroni, w żadnym państwie, pod żadną szerokością, usatwa co najwyżej wprowadza prawo, któe realizuja ludzie. Ustawa ustawą a dizałnośc ludzi - sobie! Znam wielu wspaniałych policjantów, którzy usiłuja zrobić wsyzstko aby ofiary miały w nich wsparcie w ramach funkcjonującej ustawy i znam tez wielu, któzy zasłaniając sie ta samą ustawą twierdzą, ze nic nie moga zrobić. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jiujia Przyjaciel NL

|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 14:42 Temat postu: |
|
|
Kazik,
Dziękuję za wsparcie..
Swoją drogą, Leni, piszesz że dałam się zmanipulować - ale czym i jak?
Mogłabyś przybliżyć swoją tezę?
Bo nie rozumiem.
Nie rozumiem, też jaki to związek to z faktem urodzenia się w Warszawie? Albo gdziekolwiek indziej... nawet w Honolulu? _________________ Nie toleruję tylko nietolerancji... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 16:24 Temat postu: |
|
|
NO...jiujia różnica jest ogromna i dziwię się, że Ty jej nie dostrzegasz. W Honolulu jest zdecydowanie cieplej i więcej małp, kanarków a nawet cyklistów _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 17:32 Temat postu: |
|
|
Honolulu – stolica i największe miasto stanu USA Hawaje, położone na wyspie Oahu. Port morski, 377 tys. mieszkańców (2004), ponad połowa pochodzenia azjatyckiego. Miasto założone w 1816, od 1845 stolica Królestwa Hawajów; ważny ośrodek turystyczny (sławna plaża Waikīkī), w pobliżu baza wojskowa Pearl Harbor.
ot raczej dośc cywilizowane miejsce .  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|