Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Porozmawiajcie ze mna.
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rzepicha72

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 11:03    Temat postu: Porozmawiajcie ze mną Odpowiedz z cytatem

Jadwigo i nie tylko! Najważniejsze jest to, żebyś uświadomiła sobie , że nie ma ceny , którą trzeba płacić za "zgnojone" przez gnoja życie.Przepraszam ,że tak się wyrażam , ale też jestem 15 lat po ślubie i DOJRZAŁAM w przyspieszonym kursie dla śpiących królewien , że mój pożal się Boże książe , to kawał chama, gnoja i pieprzonego egoisty, który NIGDY nie zmieni się. I chociaż było cholernie ciężko doprowadzić sprawy do końca , to nie poddaję się , a moje uszy przestały słyszeć jego słowa i obietnice. Jezeli chodzi o Policję , to przestrzegam wszystkie kobiety, nie bądźcie potulne i grzeczne na Komendzie , takie co przepraszają , że żyją. Ja taka na początku byłam i usłyszałam , że 3 siniaki to nie dowód , a dwie interwencje to nie powód by wszczynać postępowanie.TAK DZIAŁA POLICJA ! Shocked Nie czarujmy sie !!! Interwencji było kilkanaście , sprawca ma parwomocny wyrok w zawieszeniu, 2 miesiące po wyroku kolejne 2 pod rząd interwencję z zatrzymaniem i co? I nic ...nawet nie mam Niebieskiej Karty. Zmieniłam sie Twisted Evil w stosunku do policji i nie tylko..Teraz żądam zawsze na piśmie tego c mi się należy jak psu micha. Napisałam skargę do Komendanta Wojewódzkiej Policji na opieszałość i bezczynność mojej komendy( na notatkę z interwencji z lutego 2009 czekam do dziś ) , założyłam kolejne doniesienie o dokonaniu przestępstwa ( po wyroku) na co dostałam odmowę wszczęcia.Nie zniechęciłam się ( I TAK KOBIETKI RÓBCIE -JAK NIE DRZWIAMI TO OKNEM , ALE DOCHODŹCIE SWOICH PRAW POMIMO PRZESZKÓD) napisałam zażalenie na postanowienie Prokuratury i sprawa jest w Sądzie ...NIC NIE USPRAWIEDLIWIA PRZEMOCY , A NASZA BIERNOŚĆ TYLKO JĄ WZMAGA. Najważniejszy wniosek jaki wyciągnęłam ze swojego życia , przekażę tym , które jeszcze się wahaja
WYBACZAJĄC KOMUŚ ZBYT CZĘSTO, ROBIMY PARADOKSALNIE KRZYWDĘ TAKŻE JEMU SAMEMU!

Dziewczyny zrzućcie te bielma z oczu i popatrzcie za siebie na swoje życie-czy tak miało wyglądać jak je sobie wyobrażałyście mając 18lat?
Oni się nie zmienią, a jeżeli już to na krótko by uśpić Waszą czujność i opracować doskonalszy plan "niewolnictwa". A jeżeli wyznajecie zasadę , że niechby pił i bił , byle był- to modlę sie o przywrócenie Wam rozumu.

Wybaczając komuś zbyt często , robimy paradoksalnie krzywdę jemu samemu...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak . Lecz nie można zbytnio generalizować. Faktycznie może/mogła być taka niemiła sytuacja związana z organami prawa. Coż aby ich nie było . Jednak są funkcjonariusze, którzy wiedzą jak prawidłowo przeprowadzić interwencję a nawet coś więcej. W każdym zawodzie znajdą się tzw czarne owce oby ich także było jak najmniej.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Echnaton

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj Tomku, Rzepicha nie narzekała na policje ale na działnie niektórych ludzi. Przeciez nie zna wszystkich policjantów Smile
A tak na marginesie wpisu Rzepichy taka dobra rada - żądajcie od interweniujących policjantów założenia Niebieskiej Karty i to tyle razy ile interweniują w Waszym domu! Oni maja taki obowiązek. Jesli z jakis przyczyn nie chcą tego uczynić to zapiszcie ich numery i powiedzcie, zę anstępnego dnai przyjdziecie do Komendanta na skarge na ich opieszałość i bark reakcji. To zazwyczaj pomaga, a jesli nie pomoze to złóżcie taka skargę. Niebieska Karta jest po to aby pokazac wsyztskim instytucjom, ze zaistniała przemoc w rodzinie. Jesli policjanci nie wypełnia NK to tak jakby byli ślepi na zaistniała przemoc a Wasz wysiłek i ich interwencja były na darmo!
heka

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 12:45    Temat postu: Re: Porozmawiajcie ze mną Odpowiedz z cytatem

Rzepicha72 napisał:
. Jezeli chodzi o Policję , to przestrzegam wszystkie kobiety, nie bądźcie potulne i grzeczne na Komendzie , takie co przepraszają , że żyją. .

Przypomniałam sobie ,jak kiedyś wezwałam policje ,ponieważ mój były okropnie mnie wyzywał./Przyjechali i pan policjant zaczął: oj ,proszę pani...no wyrażał się ...ale co ? bił panią? popychał ? No nie -ja na to.No widzi pani ,no to nic się nie stało.
wstąpiło coś we mnie Evil or Very Mad Zerwałam się z kanapy, wzięłam pod boki jak przekupka i mówię : tak ? nic się nie stało? to ja zaraz do pana zacznę tak mówić ,jak on do mnie !Pan zaczął się głupio uśmiechać.
Koniec ,końców interwencja przebiegła dalej jak należy z założeniem Niebieskiej Karty włącznie. Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie dlatego wciąż mówię o konsekwencji....aby jednak tak reagować trzeba wierzyć w siebie i być przekonanym, że to nie ja jestem winien przemocy...a to zmienia przeważnie terapia...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: