Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zona chce mnie wykonczyc psychicznie
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
leszek70

PostWysłany: Pon Lis 01, 2010 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zamykam ten temat

Ostatnio zmieniony przez leszek70 dnia Wto Lis 02, 2010 15:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
heka

PostWysłany: Pon Lis 01, 2010 23:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

leszek70 napisał:
. Sam po co mam isc do psychologa jak to nie ja tu nie che rozmawiac nie ja daze do kłótni .

?

ale widzisz! to klasyczny sposób rozumowania ludzi w takich sytuacjach.
"ja jestem w porządku ,to ten/ta musi się zmienić".Zrozum ,nie zmienisz drugiego człowieka,możesz tylko zmienić siebie.
To po 1),a po 2) rozmowę też trzeba umieć nawiązać ,poprowadzić .Wiesz jak to jest? człowiek chce dobrze ,a wychodzi jak zwykle Smile Psycholog byc może podpowie jak rozmawiać z żoną,a moze znajdzie cos .czego ty kompletnie nie dostrzegasz ,a co jest przyczyną takiego stanu rzeczy?
Jeśli naprawdę zależy ci na rotowaniu rodziny,to wykorzystaj wszystkie możliwości i szanse.
Powrót do góry
flowerek

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 0:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ej, a mi się tutaj coś nie podoba, w tym sensie,że budzi niepokój.Ale to nie zachowanie twojej żony a twoje wypowiedzi o niej i o dzieciach.
Mam wrażenie,że musi być tak jak ty chcesz.Nie piszesz pobudowaliśmy dom, tylko pobudowałem im dom, nie "mamy duży dom" ale "mam duży dom".Czuję lekceważenie w twoich słowach ' nie można dotrzeć do mózgów tych osób".Mam wrażenie,że za wszelką cenę chcesz jej przypisać jakąś przypadłość psychiczną jak nie chorobę to może menopauzę a może zboczenie.A pytałeś córki i żony czy może boją się spać same?Może to nie zboczenie tylko chronią siebie ?
Nie podoba mi się lekceważenie innych osób i to niezależnie od tego czy są ofiarami czy sprawcami.
Tak się zachowują sprawcy przemocy, w każdym razie ja mam takie doświadczenie.
A rozmowa , która jest tyradą nie jest rozmową.
Jeżeli naprawdę chcesz ratować swoje małżeństwo to idź na terapię, do psychologa itp.Zacznij od siebie , bo taka jest droga do wyjścia z przemocy.
Powrót do góry
leszek70

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.zamykam ten temat .i przepraszam za usunieta tresc . nie zrozumiała by tego zona internet jest czyms zlym w jej ocenie.
tu nie znajde pomocy .
wymieniajac wlasne poglądy na zycie .
Powrót do góry
flowerek

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu się mylisz- właśnie tutaj znajdziesz pomoc. Właśnie tutaj pomoc dostają wszystkie osoby doświadczające przemocy i to niezależnie od tego z której strony barykady stoją.
Tylko trzeba chcieć tej pomocy, chcieć pomocy , a nie tylko utwierdzenia się w tym,że wszyscy wokół są "be" a tylko ja "cacy".To nie jest droga na wyjście z przemocy.
Najlepszą droga na wyjście z przemocy jest terapia.Po co , ano po to m.in aby odbudować swoje poczucie wartości, nauczyć się radzić sobie w trudnych momentach , nauczyć się rozmawiać i nie ranić przy tym siebie i innych.
Zmiany zaczyna się od siebie.To siebie możemy zmieniać a nie drugiego człowieka.I w miarę jak my się zmieniamy zycie nabiera blasku.
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Wto Lis 02, 2010 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dopóki internet jest tylko miejscem gdzie wymienia sie poglądy na życie a nie wstępem do czegoś co można zmienić w realnym życiu to faktycznie ...lepiej zamknąć ten temat!

Sad
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: