Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

przemoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sylwia2010

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 10:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie ja jestem ta niedobra.U mnie narazie jest spokój, ale to cisza przed burzą, ciekawe jak długo wytrzyma żeby nie wyzywać.Wczoraj wrócił o 18 z pracy a powinien o 15.30, oczywiście był u swoich rodziców, zrobił sobie zakupy, które wyłożył dopiero dziś do lodówki, więc podejrzewam że będzie się sam żywił.Czekam teraz na jego kolejny ruch.zobaczymy.Dzięki za wsparcie.Coraz łatwiej mi mówić o tym do obcych, wcześniej to wszystko ukrywałam, bo poprostu się wstydziłam, że mam coś takeigo w domu.Nie sądziłam że tak wiele kobiet jest krzywdzonych.I nigdy nie sądziłam że przytrafi się to właśnie mnie Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
monikakul81

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm, jak bym słyszała moje słowa tak samo myślałam jak Ty, miejmy nadzieje że cisz będzie trwała cały czas u Ciebie, jedno jest pewne nie możesz załamywać rąk, bądź silna i nie pokazuj mu że cierpisz i się go boisz wychodź z domy idź do ludzi nalet na spacer niech wie że masz swoje życie i że on nie jest pępkiem świata! Nie wiem bo nie piszesz czy macie dzieci i czy są przy tym jak cię wyzywa? Pozdrawiam.
Powrót do góry
sylwia2010

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mamy 2 letnią córkę, ona to wszystko słyszy i patrzy na to wszystko.I to jest w tym wszystkim najgorsze że robi taką straszną krzywdę naszemu dziecku.Chciałabym żeby się wyprowadził ale nie wiem jak mogę to zrobić, żeby nie przychodził do domu.Skoro tak dobrze mu u rodziców to niech tam siedzi, ja sobie dam rade, bo dzieckiem zajmują się moi rodzice jak jestem w pracy.
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tacy ludzie jak on to się sami nie wyprowadzą będą chcieli udowodnić i zmusić ciebie do opuszczenia mieszkania i będzie pewnie mówił że to jego on zapracował itd. u mnie tak jest. Nie martw się tym masz takie samo prawo jak on i nie przejmuj się że będzie mówił że ci małą zabierze bo pewnie też tak będzie mówił, ja mam 11 letniego syna który też wszystko widzi i słyszy, tylko mój syn jest już na tyle duży że wie o co chodzi i wiem że zawsze będzie ze mna i za mną i mam tak jak i TY masz dla kogo walczyć o spokój i spokojne życie bez nerwów, awantur i wyzwisk, bez poniżania bo nie po to wychodziłyśmy za mąż żeby być ponirzane tylko kochane no niestety ale los czasem płata nam figle, pamiętaj Bóg istnieje i dla nas też zaświeci jeszcze słońce. pOzdrawiam.
Powrót do góry
flowerek

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mgrabas, to nie znaczy ,że mam się godzić na drwiny, kpiny itp czyli przemoc ze strony roofera.
Jakoś było tak ,że nie zgadzałaliśmy się mgrabas w poglądach ale nigdy nie czułam z Twojej strony przemocy.
Szanuję poglądy wszystkich , nie muszę się znimi zgadzać ale je szanuję.
Ale zachowania roofera nie obieram jako wygłaszanie pogladów tylko przemoc ,w czystej postaci , okrucieństwo z jego strony :"a sypianie na trzeźwo to też było okrutne ?"
Chesz więcej cytatów? chyba nie, bo widziałam,że w pewnym momencie też ci się nie spodobało
Powtarzam,chę się czuć bezpiecznie na tym forum , swobodnie wypowiedzieć nie tylko sprawy formalne ale i to co jest głeboko ,a nie uważać na każdy gest, słowo.
mgarbas , szanuję każdą osobę i tym samym ich wątki, dlatego też więcej napiszę na moim.
I tam moge z Toba podjąc polemikę - oczywiscie o ile zechcesz

Ostatnio zmieniony przez flowerek dnia Sro Lut 09, 2011 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
roofer

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie jest teraz miesiąc miodowy tylko ja zbieram wszystko - zdjęcia nagrania sygnatury akt ze spraw do rozwodu. Ona nie wie że zbieram na nią haki zobaczym jak długo i czy wytrzyma ten miód miesiąc.
Pozdrawiam, jak jej przyrżnę tym wszystkim w sądzie dam znać.

Pozdrawiam, powodzenia.
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roofer jeszcze coś ciekawego masz do dodania bo nudny się stajesz?
Powrót do góry
sylwia2010

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 13:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie co...myślałam że na tym forum to rozmawia się o poważnych sprawach i tragediach jakie kobiety przechodzą, a nie czyta drwiny kogoś takiego jak roofer.Czy nikt nie czuwa nad tym aby kobiet skrzywdzonych nie kzywdzić jeszcze bardziej pozwalając na takie posty??
Powrót do góry
Lulka

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roofer napisał:
U mnie jest teraz miesiąc miodowy tylko ja zbieram wszystko - zdjęcia nagrania sygnatury akt ze spraw do rozwodu. Ona nie wie że zbieram na nią haki zobaczym jak długo i czy wytrzyma ten miód miesiąc.

Pozdrawiam, powodzenia.

A jak ona ci odda to dopiero będzie zabawa..hohoho!
widzę że Twoja walka o chęć porozumienia osiągnęła apogeum.Wiedziałam,że się rozwiniesz,tylko nie przemęczaj za bardzo swojego intelektu bo wszystko ma swoje granice a one jak wiesz są bardzo wąskie.
I przypomnij się /zapewne pod innym nickiem/.
Pa pa.

Autorkę tematu przepraszam za off.

— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html
Powrót do góry
mgrabas

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roofer napisał:

Pozdrawiam, powodzenia.

teraz to ja chyba nie rozumiem
masz zamiar iść do sądu??? Shocked
wiesz co, rozmawiajmy w wątku porozumienie, ok?
na PW nie mogę pisać bo mi ktoś odebrał możliwość pisania na PW
roofer

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słowa stają się problemami także dlatego, że traktowane są aż tak bardzo poważnie.
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 1:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słowo ma czasami moc silniejsza niż czyny....ci, którzy nie umieją tego zrozumieć powinni poszukać sobie miejsca na odpowiednich forach...

Przepraszam za to zamieszanie, ale wierzyłem, ze z głupoty się wyrasta, choćby pod wpływem takich słów o których mówiły uczestniczki forum, ale znów rozczarowałem sie postawą co niektórych uczestników....

Tym miłym akcentem pożegnaliśmy kolejnego trolla...nie pierwszego i nie ostatniego!
monikakul81

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 9:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i porzegnaliśmy nieproszonego gościa, oby jak najmniej takich ludzi!!!
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 10:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wracając do moich poprzednich wpisów jakby ktoś był tak podejrzliuwy jak roofer to tłumacze, że zbieram wszystko do rozwodu, bo niby mój mąż chodzi na terapie i narazie jest wszystko OK,, ale mu nie ufam i nie wierze że jak przestanie chodzić na terapie to będzie pił dalej, nawet on sam tak twierdzi i tego nie ukrywa, że on nie jest chory i nie potrzebuje terapii, ale chodzi bo musi i mówi że jak przstanie chopdzić to i tak bdzie pił tylko zaznacza tak jak zawsze mówił że nie będszie się już awanturował. To powidcie same po takich słowach i wszystkich krzywdach wyrządzonych zaufałybyście ponownie i uwoerzyłybyśście? Pozdrawiam.
Powrót do góry
sylwia2010

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już bym nie wierzyła.Tak jak już nigdy nie uwierze mojemu mężowi że się zmieni.Narazie nic nie mówi, siedzi cicho, ale długo nie wytrzyma, kiedyś nerwy mu puszczą.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: