Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

to co boli takąja
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
takaja

PostWysłany: Sro Kwi 06, 2011 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Echnaton napisał:
Bardzo łądnie napisała kaszcze, to jakby kwintesencja mego myślenia o małżeństwie, małżeństwo to nie więzienie, w które nas ktoś wepchnął za kare i nie możemy z niego wyjść pod żadnym pozorem ...
...Witaj na naszym forum, poczytaj, opowiadaj o sobie, o problemach, rozterkach, próbach rozwiązania sytuacji. Osobiście jestem zwolennikiem terapii grupowej wspartej indywidualnymi wizytami u psychologa. poszukaj w swoim sąsiedztwie grupy dla osób doświadczających przemocy...

Echnaton, myśle bardzo podobnie i szczerze mowiac niewielkie ma znaczenie dla mnie jak do malżenstwa podchodzi Kościół, chociaz miło czytac- Heka Smile -ze problem przemocy spotyka się tam z coraz wiekszym zrozumieniem.
Małżenstwo to nie więzienie i na pewno jest sposób na odmiane swojego losu, tylko trzeba go odnaleźć i jeszcze jedno trzeba znaleźć siłe w sobie,żeby móc przez to wszystko przejść, a ja jej jeszcze nie znalazłam.
namawiasz do terapii grupowej, powiedz co ona moze mi dac? przekonaj mnie do tego rodzaju pomocy, bo ja siebie tam nie widze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gigi31

PostWysłany: Sro Kwi 06, 2011 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobre miejsce Smile tutaj pisz co ciebie boli i wtedy gdy poczujesz że chcesz cos powiedziec obojętnie czy to ejst smutne czy wesołe Smile .....i będzie dobrze...od czegos trzeba zacząc a potem juz będzie tylko lepiej ....takaja to idealne miejsce na poczatek walki o siebie samą, o godne życie o lepszy świat Smile Witaj
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kaszcze

PostWysłany: Sro Kwi 06, 2011 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

takaja terapia to nie "obrazek "z filmów z jakąś tam kozetką- to stereotyp...

terapia pomoże Ci odnaleźć samą siebie i pozwoli Ci poznać mechanizmy Twoich zachowań...zwiększy Twoja samoświadomość...zwiększy Twoje poczucie wartości...i czy zostaniesz w swoim związku czy nie to warto zrobić coś dla siebie dla samorozwoju... to tam możesz nabrać siły by zmienić to co złe w Twoim życiu...
powodzenie terapii indywidualnej i grupowej zależeć będzie wyłącznie od Ciebie samej... czasem przychodzi taki czas w życiu , że zaistnieje potrzeba profesjonalnej pomocy psychologicznej i pamiętaj to nie jest żaden wstyd...

pozdrawiam cię serdecznie...
takaja

PostWysłany: Czw Kwi 07, 2011 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi, własnie chyba po tu tu jestem,żeby wyrzucic to co boli, a że na razie jest wzgledny spokój, no i mąz wyjezdza na ponad tydzien, to nie dzieje się nic niefajnego. Jak wroci bedzie gorzej, to wiem,bo juz przerabialam niejednokrotnie.

Kaszcze, piszac o kozetce nie miałam na mysli takiej prawdziwej Smile Bylam juz ze swoim problemem u psychologa, z innym mialam konsultacje telefoniczne, ale jakos mnie to nie przekonuje, nie wiem czy mam potrzebę takiego opowiadania o sobie. Moze w tych chwilach zaraz po, kiedy emocje są duze, jest dobrze moc wywalić z siebie, ale pozniej juz nie potrafie. Gdybys zapytala mnie co dzialo sie u mnie tydzien temu (a dzialo sie) nie potrafilabym odpowiedziec i gdyby nie to,że czasem wywalam to z siebie piszac i w ten sposob pozostaje slad tego co sie dzieje, to wszystko mam jakby zasłoniete mgłą.to chyba jakis mechanizm obronny, ktory sobie wypracowałam, nie wiem czy dobry, ale tak sie dzieje.
Moze pojawilam sie tu,zeby właśnie w tym miejscu odbyc swoja terapię Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gigi31

PostWysłany: Czw Kwi 07, 2011 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

takaja Smile
Powrót do góry
kaszcze

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 4:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ważne, że tu jesteśSmile może tu łatwiej będzie ci opowiadać, wiec pisz...na pewno Cie będziemy wspierać...
w naszym życiu jest tak, ze w różnych jego momentach "dorastamy" do różnych decyzji...ważne, by nie lekceważyć własnych potrzeb...i dbać o to "żeby nas nie bolało"....pozdrawiam
sylwia1975

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 9:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ,to o czym piszesz nazywamy przemoca psychiczna Confused sprawdzanie jak masz bielizne na sobie jest wrecz chore,nie jestes malym dzieckiem ,nawet mojej 9 letniej corce nie sprawdzam,to raczej wyglada na chorobliea zazdrosc.Nikt nikogo nie ma prawda ponizac i nekac,,,,,,,,,,,, nie tedy droga.Radzilabym spokojnie mezowi przestawic sytuacje ze nie akceptujesz tych zeczy i tego typu zachowania,co on z tym zrobi jego problem,tak jego.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: