Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Fiona
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 23:03 Temat postu: |
|
|
ekrawc!
Nie wiem czy dobrze się zrozumiałysmy! Ja napisałam, żebyś sobie odpuściła z tym policjantem! Ale nie pozwalaj na przemoc męża!!!!! Tego Ci nie radziłam i nie radzę!!!
Jeżeli nie będziesz reagować - będzie się czuł bezkarnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 0:52 Temat postu: |
|
|
I będzie gorzej i gorzej.
I nie myśl, że już gorzej być nie może, bo może.
A w dodatku, jak potem będziesz chciała pomocy policji lub prokuratury, to będą mieli dodatkowy argument przeciwko Tobie, że raz już się wycofałaś.
Mojego męża też złości to, że musi płacić na dzieci.
Obdukcje są ważne i nawet jeśli policja je lekceważy sąd musi je wziąć pod uwagę.
Jak doszłaś tak daleko nie wycofuj się, w końcu trafisz na kogoś kto Ci pomoże.Wiem, że to może potrwać, sama borykam się z tym trzeci rok, ale
choćby nie wiem co, do tego koszmaru już nie wrócę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fiona
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 0:57 Temat postu: |
|
|
Straszne co niektóre kobiety muszą wycierpieć!
Ile trzeba mieć siły i konsekwencji, żeby z tego wyjść!!!
Ale TRZEBA!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:37 Temat postu: |
|
|
ekwarc wycofanie sie to jest najgorsze co mozesz zrobić, jak powiedziałaś A to powiedz B, działaj konsekwentnie i spróbuj sie wyprowadzić z dziećmi, do rodizców albo do ośrodka pomocy, wtedy dzieci nie bedą świadkami ciągłych awantur i jego argument ze zyją w takiej atmosferze przestanie istnieć i nie będzie miał powodu aby chciec dzieci umiescic w domu dziecka
a skargę na policje napisz do prokuratury, prokuratura bedzie musiała coś zrobić, moze policja sie wystraszy i cos sie zmieni |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 15:57 Temat postu: |
|
|
chciałbym odpowiedzieć na dwa watki: skarga na policjantów...pewnie macie rację, ze przejdzie bez echa, bo zgłaszającej zabrakło "werwy i stanowczości" jak słusznie zauważyła Fiona:) Oni wyłgają się z tego chociaż ja bym złożył taka skargę i napisał do Biura Spraw Wewnętrznych (jest przy każdej Komendzie Wojewódzkiej Policji).....
I drugi aspekt wynikający z pierwszego: policjanci wiedzą, że ofiary są słabe, błagają, przepraszają, nigdy nie składają skarg i zdarzają się tacy, którzy wykorzystają to do złej pracy...Takie coś wszyscy powinniśmy tępić.
Najlepiej działa na policjanta takie dwa teksty:
1. Jaki jest Pana numer służbowy bo chcę go zapisać?
2. Kiedy Pana przełożony przyjmuje w sprawie skarg?
Uwierzcie mi, to przywraca do pionu każdego policjanta. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekrawc
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 21:53 Temat postu: |
|
|
Witam, dziekuje za wszystkie rady. Byla dzisiaj u nas w domu pani kurator. Sprawuje ona dozor kuratorski nad mezem, poniewaz maz na dzien dzisiejszy wyrok w zawieszeniu z art. 190. Sprawe zrobila mu byla konkubina. I ta pani kurator powiedziala mi, ze mam napisac skarge na policjantow,odnosnie tego , ze nie przyjechali z interwencja, nawet niewazne z jakim to pozostanie skutkiem. Ja zawsze o tym moge powiedziec w sadzie i dziala to na moja korzysc. Prosze o podpowiedz jak takie zazalenie napisac? A tak a propos tej wizyty pani kurator, to maz zrobil przy niej taka szopke, ze sama chciala dzwonic na policje. Mowie szczerze, nie zlosliwie- ten czlowiek musi sie leczyc. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 0:56 Temat postu: |
|
|
A może i kurator chce nastraszyć jak Ciebie straszył? Jeśli się ona nie ugnie to przegra, ale jeśli nastraszy to...kuratorzy będą zmieniać sie jak rękawiczki, a każdy będzie uciekał od trudnego podopiecznego....Może w tym jego rzekomym szaleństwie jest metoda?
chociaż może to też być wynikiem jego choroby czego też nie umiem wykluczyć... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekrawc
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 8:29 Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedzi, ale caly czas nie moge sie doczekac odpowiedzi jak ma wygladac to zazalenie- jakis wzor. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 8:58 Temat postu: |
|
|
data
Twoje dane
do Komendy Powiatiwej/okregowej Policji w .....
ul. .......
dotyczy: skarga na zachowanie funkcjonariuszy policji Komendy powiatowej/okręgowej w .....polegające na ..........OPIS ZDARZENIA
jakieś podsumowanie typu: czujesz sie jeszcze bardziej zagrozona bo nie możesz liczyć na pomoc osób do tego zobowiązanych (policji) i obawiasz sie o swoje zdrowi/ zycie itd. a obowiązkiem policjanta, zgodnie z jego etyka zawodową jest .....
coś w tym stylu, przynajmniej ja w ten spsob pisałam:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekrawc
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 11:56 Temat postu: |
|
|
Dzieki za podpowiedz, z reszta dam sobie rade. Mam jeszcze jedno pytanko- czy jest jakis termin na zlozenie tego pisemka? U mnie to sie stalo w zeszla niedziele, a ja w tej chwili jestem u mamy i dopiero bede mogla to oddac w poniedzialek. Czy nie bedzie za pozno? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 12:13 Temat postu: |
|
|
nie ma takiego terminu, warto czasem poźniej oddać ale dobrze zastanowić się nad tym co napisać, nie ma sensu pisać pod wpływem emicji, zastanów sie co chcesz napisać, co podkreslic, zwroc uwagę czy wystąiły rzeczy ktore podlegają pod kodeks karny lub kodeks wykroczeń |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 15:34 Temat postu: |
|
|
Witam,
Miałam tą przyjemnosć z policją. Nie dalej jak przedwczoraj chciałam zgłosic.
pogrózki i nękanie telefoniczne.
I wiecie co to była GROTESKA- JAKAś FARSA.
Policjant nie chciał przyjąc ode mnie zgłoszenia, co wiecej zachowywał się kpiarsko. Dopiero gdy zdenerwowana siegnęłam po telefon ,zapytał czy dzwonie po prawnika, zablefowałam ,ze tak- dopiero wtedy stwierdził,ze moze mprzyjać zgłoszenia.Dokładnie w tym momencie!
Potem kazałmi wskazać gdzie ja widze przestępstwo ,bo on nie widzi...
Na koniec poprosiłam go o numer. Zapytał ze słodkim uśmieszkiem,
-chce pani numer mojego telefonu?-
- nie, numer słuzbowy-odparłam wściekła.
I co mam wg was złożyć skargę?
Mam walczyć z instytucją?
Pozdrawiam
Masza _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 20:03 Temat postu: |
|
|
Skargę składa się zawsze kiedy ktoś czuje sie pokrzywdzonym, źle, niekulturalnie, wprost po chamsku obsłużony. O postawie wobec policjantów piałem niżej.
Tylko jeśli tytułować to:
Komenda Powiatowa Policji(znajduje się w każdym powiecie)
Komenda Miejska Policji (znajduje się w każdym mieście wojewódzkim nawet byłym)
Komenda Wojewódzka Policji (znajduje się w każdym mieście wojewódzkim i jest jednostką nadrzędną nad KPP/KMP) _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fiona
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 21:35 Temat postu: |
|
|
Masza! Uważam, że lepiej swoją energię skierować w innym kierunku!
Z policją i tak nie wygrasz- a stracisz sporo nerwów.... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 23:00 Temat postu: |
|
|
Pewnie jest w tym troche racji więc doradzam to co przedtem. Ostro stanowcze zachowanie, w przypadku interwencji trzeba móic w stylu - czuje sie zagrozona, zagraqża mi, obawiam sie, a gdy to nie pomaga prosic policjanta o numer słuzbowy i zapytac o to kiedy przyjmuje przełożony. Nikt nie lubi skarg więc to zmienia policjanta w normalnego stróża prawa a nie obrońcę sprawców. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|