|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
heka
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 16:41 Temat postu: |
|
|
No cóż.Nasze dzieci też musza przechodzić tę traume i nie zawsze możemy je ochronic .
To okropne ze u Ciebie tez takie przejścia z synem .Chłopaki tak bardzio potrzebuja ojca ,a tu się okazuje żeojcie c się wypina .Wiem coś o tym bo widzę moich synów i ich cierpienie .Dziwczyny jakoś łatwiej to znoszą . Skoro mówisz ze wyszedł wsciekły to chyba by znaczyło że poszło dobrze ,co?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 19:14 Temat postu: |
|
|
Wg pełnomocnika mecenasa, syn był oszczędny w oskarżeniach, nie dziwne, "tatuś" siedział na sali, po wielu latach przemocy bardzo silnej wobec jego osoby-bał się. Dlatego tak bardzo mi go żal. Moja w tym rola, by wzmocnić jego wypowiedzi, muszę wziąć to na siebie. Pomimo "oszczędności" i tak niezle podziałał na "tatusia". Reszta zadania jest moja i świadków. Kiedyś mój syn chciał mi pomóc w pokonaniu przemocy (pisałam o tym), nie skorzystałam z tego, bardzo załuję. Dzisiaj nasze życie wygladałoby inaczej.
Drodzy forumowicze - im, wcześniej, tym lepiej... ale też ... nigdy nie jest za pózno |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 21:26 Temat postu: |
|
|
To ile ta sprawa o alimenty się wlecze?Jeszcze świadkowie?Matko! Ja to naprawdę miałam dużó szczęścia .Coraz częściej się o tym przekonuję Sprawa o alimenty trwała może pół godziny i gotowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 9:14 Temat postu: |
|
|
No cóż, akurat ten "tatuś" wyjatkowo kocha swoje dzieco i ... bardzo mu na nim zależy jak powiada "harowałem, by dzieci w przyszłości miały lepiej" .. no i mają ... to widać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jolaleo
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 12:06 Temat postu: |
|
|
Anwy ,tak kocha tak samo "mocno" jak mój.""harował" przez całe życie przeciez sam żeby dzieci miały lepiej.Ale że ja tez pracowałam cały czas (za wyjatkiem dwóch urlopow macierzynskich,za które tez przeciez były pieniądze) i zajmowałam sie dziećmi to pikuś .
Zagarnął całe wspolne oszczedności i finał.tez dla dzieci.przez 8 miesiecy szukał drugiego samochodu w inetrnecie szukał szukał a teraz kupił w ciągu jednego dnia samochód z drugiego końca Polski.Nie pytał czy może i czy ja chcę.Kupił sobie bo mu tak sie podobało.Ze wspólnej kasy,bo nad nia trzyma łapę.BO tak się wyraza miłość.kupic sobie buty za 250 zł ,zmienic garderobę -przeciez ma za co.a dzieci mają matke aby nie umarły z głodu.Taka to właśnie ta miłośc.I stwierdzenie:ty nie chciałas abym ja robił zakupy ,zabraniałas mi.
To jest miłosc ale do samego siebie wyłącznie.Ostatnio nasza wspólna znajoma stwierdziła że mój mąz nie powinien zakładac rodziny bo zachowuje sie jak kawaler.Pojedzie tu ,pojedzie tam,wolny strzelec.A mi powiedział:czego chcesz przeciez masz dzieci.Nigdy mu nie były potrzebne widocznie.Dla niego to chyba właśnie przejaw miłości |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 15:14 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj rano znów awantura. Jestem bardzo podła, bo złożyłam doniesienie na polcję, gdybym była normalna, wycofałabym te idiotyzmy. Przecież, to on jest poszkodowany-nie zajmuję się nim od pół roku, a on jest taki chory!!!... ???Odbieram mu życie, jestem ............................ moja matka jest........................................ mój ojciec jest ................. (nie żyje kilkanascie lat)
To potwór , nie człowiek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 14:49 Temat postu: |
|
|
Czsami jest bardzo trudno zebrać sie w garść i normalnie funkconować. Ten kryzys był wyjątowo długi i trudny. Może jakoś wyjdę z tego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 15:02 Temat postu: |
|
|
Nooo,nareszcie Od kilku dni myślałam o Tobie .Nawet pw chciałam pisac .Dobrze ,ze jesteś  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 18:03 Temat postu: |
|
|
Wiele przykrych czynników złożyło się na mój stan ducha. Przyszło ogromne zwątpienie w sens tego co robię, jak i w sens życia. Nie miałam siły ani chęci do czegokolwiek. To były dla mnie bardzo trudne dni. Wiem, że te nadchodzące nie będą łatwiejsze i zastanawiam się, jak ja dam radę podołać tym problemom.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:37 Temat postu: |
|
|
co za ulga, pan mąż zgodził się płacić alimenty na dziecko!!! jaki wspaniały ojciec!!! jaki piekuńczy facet!!! nikt mu nie drówna.
Alimenty na dziecko w liceum 100,- zł
Tygodniowy koszt palenia papierosów przez tatusia 214,- zł.
napawa mnie to optymizmem. brawo dla tatusia!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 12:28 Temat postu: |
|
|
Anwy, gdzie ty bywasz? Ciagle myśle o Towich sprawach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 13:58 Temat postu: |
|
|
Są jeszcze odwołania od oczywiście niesprawiedliwych wyroków, w tym przypadku rzekłbym - wręcz szkodliwych i skierowanych przeciwko dziecku! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 19:53 Temat postu: |
|
|
to nie tak, 100 zł - propozycja taty, sąd - 1000 zł. zostawiam jak jest. tatuś - odwołanie i rozmowa z dzieckiem, że jest biedny, a w sbotę w dowód ubóstwa wizyta w kasynie, hotel doba-1000 zł. Biedactwo. Tak mi go żal, On naprawdę jest ubogi ..... w uczucia rodzinne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 2:16 Temat postu: |
|
|
Niektórzy być może są zaskoczeni wysokością alimentów przyznanych przez sąd, Ale wynika to z szerokiego kształcenia bardzo zdolnego dziecka. Właściwe koszty są 4-krotnie większe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 8:50 Temat postu: |
|
|
Niesamowite, nigdy nie wierzyłam w skuteczność interwencji domowej policji w przypadku przemocy psychicznej. Wielokrotnie słyszałam od policjanta i tu na forum, że należy wzywać policję również w takich sytuacjach, ale oczywiście ja "wiedziałam lepiej", że to nic nie da, a po drugie wstydziłam się, chyba również bałam. No i .... po wielu latach zdecydowałam się to uczynić pierwszy raz. Efekt .... dla mnie zaskakująco dobry.
Mąż zgrodził mi wyjście i rozpoczął swoje tyrady, wymachiwał łapskami, groził itd. bardzo sie bałam, a jednak zadzwoniłam na policję, na jego twarzy wymalowało się ogromne zaskoczenie, potem nastepne epitety, stwierdzenie jaki to wstyd mu przynoszę, a potem mąż sam zadzwonił na policję bardzo miłym głosem stwierdził, że to to tylko zwykła sprzeczka małżeńska i policja nie ma po co tu się fatygować , a tak wogóle, to on jest chorym człowiekiem i jedzie właśnie do lekarza. Pojechał ... do rodzinnego. Policjanci przyjechali, sporządzili notatkę, zaproponowali bym zarządała wezwania go na policję i przeprowadzenia rozmowy, zgodziłam się. Facet został wezwany na policję, szczegółów nie znam i nie muszę. Od kilku dni mam spokój w domu, nie boję się do niego wracać pod nieobecność dzieci.
To takie proste, dlaczego nigdy wczesniej nie potrafiłam przeciwstawić się przemocy, tylko poddawałam się i płakałam? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|