Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sama juz nie wiem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
heka

PostWysłany: Sob Sty 22, 2011 22:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

flowerek napisał:

Ale wzięłam sobie do serca radę heki - to ich ból głowy nie mój.I jakoś mi lepiej.

jak się cieszę ,ze mogłam być pomocna choć troszkę Smile
Flowerku,nie wiem co napisać ? Mówiłam już ze to matrix jakis w tym twoim miasteczku.Ja nie moge tego nawet czytać .Rozumiem aż za dobrze że sama nie wiesz gdzie zyjesz,na jakim świecie,co jest fikcją a co rzeczywistością ,bo sama miałam podobnie.
Czy ten dzielnicowy ma dobrze w głowie? On męża pytał czy stosuje przemoc !!!!!!!!!!!!!!!!!! No ja nie moge . Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Zapytaj go pzry okazji czy widział przestępce ,który zapytany przez policje ,czy popełnia przestępstwo powie: tak ,własnie to robię.
On jest skrajnie niekompetentny. Złóż na niego skarge ,na piśmie ,przywołaj wszystkie brednie i kłamstwa ,którymi sie posługuje .
Może tu na forum ,albo z Echnatonem skonsultuj.Toz to woła o pomstę do nieba co oni tam wyprawiają !!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
flowerek

PostWysłany: Sob Sty 22, 2011 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heka, jestem w kontakcie z Echnatonem,Wymyśli co z tym zrobić.
Wiesz, ja spytałam dzielnicowego czy czekają na następna ofiarę, bo niedawno u nas mąz zabił żonę, a następnie podpalił mieszkanie, aby spalić jej zwłoki.Też znęcał się nad nią psychicznie a wreszcie zrobił to najgorsze.I też jej nie wierzono, bo pracował, dbał o dzieci, robił remont mieszkania, nie pił itd. a ona nie chodziła poobijana, bo jej nie bił.
Zamilkł , nie wiedział co powiedzieć a ja wyszłam i zostawiłam go z tym pytaniem.
Czekam teraz co podpowie mi Echnaton.
W każdym razie nie zostawię tak tego.
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, ale ten Echnaton myśli, myśli i wymyślić nie może Smile

Może dziś wieczorkiem dopadnie mnie natchnienie i pogadamy? Smile
flowerek

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 20:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.K. Smile
Powrót do góry
capricciosa

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 0:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wczoraj wieczorem przeczytałam cały Twój wątek. podziwiam Cię, flow, szczerze.
jeśli możesz napisz, proszę, jak kontakt z Twoimi Dziećmi.
zaintrygowała mnie Twoja historia.

ciepłe pozdr - capri
flowerek

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisalam do ciebie na priw.
Powrót do góry
flowerek

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jutro się odezwę,dzisiaj idę już lulkać Smile
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 1:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lulka może lulkać, flowerek flowerkować! Smile
maras

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cool Smile)))
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
flowerek

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 0:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

polulkałam / poflowerkowałam?/ i myslę "wypoczęto". Smile

Byłam dzisiaj u komendanta policji.I nie wiem jak to będzie- ugodniłam z nim,że przedstawię mu wszystko na piśmie.A on w miedzyczasie zapozna się dokładnie ze sprawą.Musżę przyznać,że w miarę trwania rozmowy okazywało się,że duzo z mojej sprawy pamięta.
Powiedział mi,że nie jestem jedna , ktora ma przemoc a ja mu na to,że zgadzam się z nim w tej kwestii ale dla mnie ja jestem ta własnie jedna i oczekiwałam od policji pomocy nie dla innych ale właśnie dla mnie - w tej sprawie.
Dalej, mi na to,że nie miałam dowodów w sprawie o przemoc, a ja mu ,że no własnie - mialam mało dowodów.A wydaje mi się,że takim dowodem jest NK a w tym przypadku zamiast mi pomóc zbierać dowody - dzielnicowy umarzając NK tak jakby zlikwidował dowody.
Mówił,że dzielnicowy może kontaktowal się ze mną telefonicznie.Więc mu powiedziałam,że być może mam słabą pamięć ale trudno nie pamiętać takiej rozmowy.To było dla mnie trudne - złożyć zawiadomienie na policję, zalożyć NK i naprawdę , nawet patrząc z psychologicznego punktu widzenia, trudno zapomnieć takie "wydarzenie".
Co do wglądu do Nk to najpierw było,że nie mogę , potem,że do niektórych dokumentów a potem ,że do całej - tutaj oparłam się na tym,że nawet w prokuraturze mialam dostep do wszystkich akt dotyczących mojej sprawy a inne mnie nie interesują.
W każdym razie są nadzieje na wznowienie tej NK a ja składam pismo - tak jak uzgodniliśmy.
Ale muszę przyznać jedno - że podobał mi się sposob w jaki komendant rozmawiał ze mną - rzeczowo, konkretnie i podobał mi się sposób w jaki bronił swoich pracowników- nie robił tego na siłę ale w tak ,że zdobył mój szacunek i pomyślałam o tym iż takiego przełożonego bym chciała mieć .I to jest tez moje pozytywne doświadczenie z tej rozmowy. Smile
Aha i jeszcze jedno, znajomośc procedur się opłaca - dzisiaj tego doświadczyłam, znałam je i wykorzystałam tę wiedzę.I tu ukłony dla Echnatona Smile
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 0:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brawo flowerek, tak trzymać a żadna sprawa nie będzie przegraną! Uwierzyć w swoje siły!
flowerek

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 1:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj miałam w domu wizyte kierownika dzielnicowych , który przyszedł z innym dzielnicowym.Była bardzo rzeczowa rozmowa.
Ten nowy miał prowadzić moją sprawę ale po zobaczeniu mnie i paru słowach o mężu poprosił swojego szefa aby przydzielił kogo innego do tej sprawy , ponieważ zna nas prywatnie.Stanęło na tym ,że to ten szef będzie prowadził moją sprawę.
Pytał , czy faktycznie dzielnicowy się ze mną nie kontaktował, bo w karcie jest inaczej.
Mówił o powiadomieniu komisji p.alko więc pokazałam mu pismo z MOPS - zamilkł
W poniedzialek idę do niego na komendę i będę mogła zobaczyć tę umorzonę NK.I będzie nowa NK.
W każdym razie reakcja komendanta ma moją "wizytę" jest błyskawiczna.
I mam nadzieję,że będzie teraz prowadzona sprawa rzetelnie, bo pod nadzorem komendanta.
Mam wrażenie jakbym przebiła gruby mur.
heka, gigi- dziękuję za wsparcie, że się dzielicie doświadczeniem, swoją wiedzą.
Echnatonie - mądrość masz iście jak egipski kapłan. Smile dzięki za pomoc.
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 2:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

same dobre wieści dzisiaj Smile ciesze sie razem z Tobą
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 10:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

flowerku wszystko się poukłada ....tylko trzeba trafic na odpowiednich ludzi w odpowiednich miejscach, z odpowiednią wiedza i sercem , z odpowiednią podpowiedzią innych odpowiednich ludzi z sercem i wiedzą hihihihi.... Jedno jest pewne poczta forumowa jest niezawodna ...
Smile oj zycie zycie byloby takie piekne Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Lulka

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 10:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz, Flowerku jak powolutku czytam Twój temat - to mimo tragizmu uśmiecham się i chyba trudno by mi było nawet w realu powstrzymać się.
Jesteś niezwykłym człowiekiem.Twoje radzenie sobie z różnymi ludźmi i sytuacjami powoduje u mnie wielki optymizm i wzbudza szacunek.Wybaczysz mi ten uśmiech do Ciebie.To nie tylko - mam ogromną ochotę Cię uściskać za Twoją mądrość - Tobie nie doradzać nie wspierać a uczyć się od Ciebie trzeba!

— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Następny
Strona 17 z 18

Skocz do: