|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 22:05 Temat postu: |
|
|
Wreszcie porozumienia zamiast kłótni! To uwielbiam! Znam Kulerzynke, ona może tylko zarażać uśmiechem, ale nigdy gniewem:) _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:42 Temat postu: |
|
|
Cieszę się Without 
Eh Kazik    _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 20:59 Temat postu: |
|
|
Przynajmniej Państwa stanowisko rozumiem.
Choć nie wszytko, co tu się stało, ale te sprawy ja zamknęłam.
Z Poważaniem
D. _________________ "... i z piekła wezmą tancerkę, jeśli ich urzekła ..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 14:27 Temat postu: |
|
|
Echnaton
Kiedy nas na to stać potrzebujemy informacji, kiedy jest inaczej... pomocy...
Przerobiłam już wiele w moim życiu... Czasem już tylko się uśmiecham...
A jednak potrzebuje informacji...
Pozdrawiam. _________________ "... i z piekła wezmą tancerkę, jeśli ich urzekła ..." |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 14:35 Temat postu: |
|
|
Mam w zanadrzu parę informacji, ale nie wiem czy o te Ci chodzi....  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 14:49 Temat postu: |
|
|
Echnaton
Każda jest ważna...
Dziś jest tak, że słyszę to, co mówiłam lata temu... i za co zapłaciłam wiele (agresja) a jednak zostało... Nie wiem co będzie jutro, więc każda się może przydać...
Trudno radzić takiej osobie jak ja, bo zdaje się na to, co dziś się dzieje, działam tak, na ile to 'dziś' mi pozwala... dziś próbujemy ją przekonać, dziś to nie przemoc, ale jak najbardziej relacja rodzina - chory, jutro, wybacz pesymizm, może być inaczej... ja też jestem tylko człowiekiem, więc pytam o to jutro, o możliwości...
Stąd każda informacja się przyda, bo za wiele wiem, by pozbywać się choć tej pomocy...
Pozdrawiam  _________________ "... i z piekła wezmą tancerkę, jeśli ich urzekła ..." |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 16:08 Temat postu: |
|
|
Najwięcej informacji jest w każdym z nas. Proste, łatwe i od razu do zastosowania. Informacje innych to...czasami takie egzotyczne ciekawostki, bo nie umiemy ich zastosować w swoim życiu. Najważniejszą wskazówką na wczoraj, dziś i jutro jest - żyć tak aby nie krzywdzić siebie i innych!
Specjalnie tak napisałem - na początku "siebie" a dopiero później "innych". Wielu z nas zapomina o tym....
Jeśli siebie nie szanujemy nie możemy szanować innych. Wszystko co jest w życiu najpierw próbować na sobie, jeśli nie parzy to można i na innych. Łącznie z miłością, nienawiścią, sympatią, szczerością, a nade wszystko - radością i szczęściem! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 8:18 Temat postu: |
|
|
Masz racje, mówimy różnymi językami.
Pozdrawiam. _________________ "... i z piekła wezmą tancerkę, jeśli ich urzekła ..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 15:07 Temat postu: |
|
|
Echnaton
Nic nie mówisz, czym nie dajesz mi inf. zwrotnej...zatem...
Tylko nie waż mi sie odbierać tych słów źle...
Wiele tu informacji dostałam, wiele też wziałam do Siebie, jak najbardziej ... po część pewnie (oby nie) wrócę ...
Staram sie pogodzić z założenia sprzeczne interesy i nie mam wątpliwości, co do realności takich działań...
Pomogłeś mi dając choćby info. co do procedur w Policji... Im więcej wiem, tym więcej mogę...
Ogólnie, nie żałuje tu żadnego słowa, które wypowiedziałam... tylko już nie pytam, czy to potraficie zrozumieć... Znalazłam ludzi, którzy potrafią...
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 16:07 Temat postu: |
|
|
My się staramy without, a skoro odbierasz , że nie rozumiemy, to widocznie za mało się staramy....Przynajmniej ja się starałem.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 16:23 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: | My się staramy without, a skoro odbierasz , że nie rozumiemy, to widocznie za mało się staramy....Przynajmniej ja się starałem.... |
Echnaton
Wiem, widzę, pozwól mi nie rozumieć, nie oceniaj tego... jak będę potrzebowała... wrócę...
Wiele nauczyło mnie życie, niekoniecznie pozwala to żyć wśród ludzi...
Są tacy, którzy rozumieją i tacy, którzy niekoniecznie dostrzegają...
Każdy ma Swoją drogę ... Za nikogo jej nie wybierzesz ...
Wiem to ... wybieram własną ...
Jak będzie trzeba wrócę, jeśli nie ...
To nie Ty musisz się starać... nie u Ciebie ewentualnie na 'kozetce siądę' ...
Każdy ma własną drogę, nie nam oceniać ... tyle zrozumiałam...
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 19:42 Temat postu: |
|
|
Witam
I na wstępie pozdrawiam wszytkich, którzy mnie pamiętają U mnie bez zmian.. Instytucie sprawdzają się, ale w odstraszaniu mojej osoby, by skorzystać z pomocy, cóż sprawa nietypowa .. Ja nauczałam się, po raz setny, że przeżyć można wszytko .. Do tego państwo niełaskawe już od 2 lat trzyma łapę na wszytkim co mam.. wywłaszczenie, a dla mnie zero ruchu, jeśli chodzi o choć najmniejszą próbę zamieszkania oddzielnie..
Nauczyłam się jednego, też mam swój charakter, dość nietypowy, ale czego oczekiwać od kogoś kto się chował w takich warunkach .. Chcesz liczyć, licz na siebie.. Na to zdani są wszyscy, którzy doświadczyli przemocy, oczywiście z swojej winy, nie ta psychika, by wygrywać..
Można tak żyć, ale .. No cóż tego 'ale' nie wygram nigdy, uczę się tak żyć..
Tym silniejszym lub bardziej typowym życzę powodzenia... nieustająco.. nie ma to jak własny kąt.. bezpieczny..
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 18:02 Temat postu: |
|
|
without, życzę ci tego swojego bezpiecznego kąta  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 22:18 Temat postu: |
|
|
Każdy zasługuje na swój bezpieczny,mały, swojski domek, nawet mały ślimaczek skryty w swojej wędrującej skorupce..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 15:26 Temat postu: |
|
|
Kulerzanka
Dziękuje, choć już nie wierzę.. kolejne terminy mnie dobiły psych. .. teraz mam termin na marzec tego roku, ale już zapowiadają, że czas inwestycji może sie wydłużyć.. ciekawe ile razy jeszcze będą mnie wyrzucać z własnego domu.. to naprawdę już nie jest na moje zdrowie.
Ehnaton
Zbyt infantylne.. ale nawiążę i do tego.. wzięłam do domu na leczenie połamanego kotka, bo właściciele nie chcieli go leczyć, a zwierzę cierpiało. Niestety po tygodniu siostrze 'odbiło' i mając godzinę na znalezienie bezpiecznego miejsca biedakowi musiałam go oddać z powrotem do właścicieli, oczywiście o leczeniu nie było już mowy, nawet na mój koszt.. jak widzisz nawet 'ślimaczki' mają problemy w takim domu.
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|