Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 7:59 Temat postu: |
|
|
Odpowiedziałes Tomku jak stuletni staruszek - kiedyś....
Do ludzi aktywnych i pełnych pasji wiek nie ma znaczenia, a upływające lata wyznaczają tylko czas a nie świadczą o zaniku zapału czy chęci do angażowania się po słusznej stronie... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 12:09 Temat postu: |
|
|
krzyk i wiec jest słuszną stroną... Tłum, masa, mikrofon to ma być słuszne... Pikiety, wiece i czekanie aby ktoś wyszedł np z sejmu i porozmawiał... Jakoś to nie dla mnie. XXI wiek i są bardziej cywilizowane sposoby jak dla mnie. Choć nikomu nie bronię brania udziału w tego typu akcjach. Jak jakoś pomagają to dobrze jednak wybieram inną opcję.
Jak drzwi są zamknięte to pójdę gdzie indziej postram sie znależć osoby współpracujące, aktywne, zaangażowane , którym krzywda nie jest obojętna. Wtedy razem pójdziemy do tych samych drzwi i wielu przypadkach sie same otwierają. Magia..? może a może Aktywna Współpraca oraz Budowanie Daialogu Bez Barier
Nie zrażam się pomimo tego że często się nie udaje. To jest tylko chwilowe. Póki co idę do przodu choć powoli.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 18:10 Temat postu: |
|
|
Ok, Tomku, czyli z tego wynika niezbity dowód, że na Manifie 2010 raczej sie nie spotkamy!  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 0:45 Temat postu: |
|
|
do 2010 zapewne się spotamy na Manifie do tego czasu tendencja i sposoby zapewne ulegną zmianie na lepsze  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
leni56
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 8:29 Temat postu: |
|
|
Tomku..
znasz to .. prawda, polprawda i/.../ prawda
Podobnie jest z pogladami: sa nasze poglady , cudze poglady i uniwersalne poglady.
Uwazam, ze na manifie powinno byc miejsce dla nas.
W ramach nie naszych prywatnych
ale tych uniwersalnych pogladow.
na detale , dzialki tortu i gilotyny przyjdzie czas.
Dzis trzeba krzyczec i to glosno.
i nie byc Ty taki aksamitny.. rewolucje jednak zwykle zxaczynaja sie od krzyku i burzenia takiej czy innej bastylii.
Nic nie wskazuje aby w Polsce szybko dokonaly sie zmiany -- one juz sa widoczne, ale wplywy okreslonych instytucji nadal sa zbyt poteznym hamulcowym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jiujia Przyjaciel NL

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 18:04 Temat postu: |
|
|
Pogląd i światopogląd nasz jest nasz....
Pomysł na propagowanie i metody działania... to też element potencjalnych różnic indywidualnych...
A szacunek to nie jest narzucanie się z ze swimi ideami...
to przekonywanie i pokazywanie..
Mój mąż krzyczał, przekonywał, ale im głośniej krzyczał, tym mniej go słuchałam...
ps. ja co do manify mam bardzo mieszane uczucia... z przechyłem delikatnym na nie..... _________________ Nie toleruję tylko nietolerancji... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 19:07 Temat postu: |
|
|
A więc słwoo sie rzekło Tomku, w przyszłym roku spotykamy sie na Manifie 2010!
Umowa stoi! Czy ktoś jeszcze chce się z nami spotkac? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
leni56
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 21:52 Temat postu: |
|
|
a wiec za rok.. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 0:07 Temat postu: |
|
|
ok. nie ma problemu Spróbuję do tego czasu popracować nad ulepszeniem sposóbów o czym powyżej pisalaliśmy.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 8:15 Temat postu: |
|
|
W przyszłym roku forum NL bedize miał zlot 8 marca po to aby uczestncizyć w Manifie 2010? Kto jeszcze chętny? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|